Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieDEZASTRU CU REPETITIE

DEZASTRU CU REPETITIE

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Dezastru la bacalaureat şi în sesiunea de toamnă în judeţul Timiş. Doar puţin peste 24% dintre cei aproximativ 2300 de candidaţi examinaţi au reuşit să obţină notă de trecere.

 

Sute de absolvenţi de liceu au luat cu asalt duminică dimineaţa cele 8 centre de examinare din Timişoara, pentru a-şi afla notele la examenul de bacalaureat. Nu puţini au fost însă cei care au plecat dezamăgiţi, după ce au aflat că nici în această sesiune nu au reuşit să obţină notă de trecere. Doar 567 de elevi au luat peste 6 la examenul de bacalaureat, însă niciunul nu a obţinut o notă de 10. Iar cu toţii spun că au sperat ca măcar în această sesiune subiectele să fie mai uşoare. Totuşi, o parte dintre candidaţii respinşi au ales să conteste rezultatele examenului. Iar rezultatele finale ale Bacalaureatului vor fi afişate miercuri, în 5 septembrie.

La cea de-a doua sesiune de anul acesta a examenului de Bacalaureat s-au înscris aproape 3000 de candidaţi, însă doar puţin peste 2300 au şi participat la probe.  Iar potrivit reprezentanţilor inspectoratului şcolar, procentul de promovabilitate a examenului este unul mediu, în raport cu restul ţării.

Alexandra Dobre

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare