Dispar reclamele de pe clădirile istorice din Cetate

0
911

Firmele care au sedii în clădirile din centrul istoric al Timișoarei vor fi nevoite să dea jos reclamele luminoase care nu se potrivesc cu specificul zonei. Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Robu, care a menționat că se lucrează la un regulament de estetică urbană.

„Vrem să facem ordine de urgenţă la firmele care au afișaj luminos pe clădiri. Este o debandadă generală. Am convocat comisia de estetică urbană, care va genera un regulament pentru aplicarea reclamelor la firme în centrul istoric. Imaginea Timișoarei este afectată negativ nu doar de starea zidurilor, ci și de felul cum arată aceste firme ”, a declarat Nicolae Robu.

Din moment ce reclamele luminoase au fost amplasate tot cu aprobarea Primăriei Timișoara, acum autorizațiile trebuie retrase. Patronii localurilor, magazinelor sau ai firmelor amplasate în zona Cetate vor avea suficient timp să își schimbe instalațiile luminoase, dă asigurări primarul.

„Nu înseamnă că dacă s-a greșit o dată, în fosta administrație, trebuie să se persiste în greșeală. Se adoptă un nou regulament de estetică urbană și va exista un termen în care trebuie să-și schimbe firmele. Asta vom face, nu mai contează că au obținut cândva o autorizație într-un alt context. Vom reașeza lucrurile la nivel de normalitate”, a mai precizat Robu.

Spune-ţi opinia civilizat!