E oficial! Exploataţia cu cianură de la Certej a fost închisă

0
823

Ministerul Mediului a declanşat procedura prin care poate fi ridicat avizul pentru exploatarea cu cianuri a minerului aurifer de la Certej.

Anunţul a fost făcut joi, la Murighiol, de către premierul Victor Ponta, care a explicat că avizul s-a eliberat fără respectarea legii. Anterior, Ponta i-a acuzat pe reprezentanţii PDL implicaţi în procedura de eliberare a acestui aviz că nu ar fi respectat reglementările vizând protecţia mediului şi că ar fi luat mită pentru emiterea avizului, transmite Rador.

Directorul Agenţiei Regionale de Mediu Timişoara, Gabriela Lambrino, a declarat, luni, că agenţia a urmat toţi paşii înaintea emiterii acordului de mediu pentru proiectul minier de la Certej, iar legislaţia nu prevede informarea autorităţii de mediu în astfel de cazuri. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a cerut pe 3 septembrie Gărzii Naţionale de Mediu şi Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului verificarea, în regim urgenţă, a acordului de mediu pentru proiectul de la Certej, din judeţul Hunedoara.

Astăzi ministrul mediului, Rovana Plumb a consfinţit închiderea exploataţiei în cadrul unei conferinţe de presă.

O.T.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.