Exercitii fizice pentru femeile ocupate

0
1098

Nu-i aşa că nu ai mereu timp să mergi la sala de fitness sau să ieşi în parc să alergi câteva minute? Iată că există o soluţie să te menţii în formă chiar şi atunci când eşti foarte ocupată. Antrenorul de fitness, Decebal Olteanu te învaţă ce fel de exerciţii poţi face ca să te întreţii.

„As dori sa vorbesc putin despre cateva exercitii care se pot efectua acasa, pentru cele dintre voi care nu au timp sa ajunga la o sala. Voi explica in mare 3 exercitii care va vor solicita mare parte din musculatura: flotari, genuflexiuni si crunch (abdomen).

– Flotari: din stand in picioare cu fata la un perete la o distanta de 50-60 cm de acesta, asezam palmele pe perete cu o distanta intre ele egala cu latimea umerilor. Din aceasta pozitie flexam coatele si apropiem corpul de perete, apoi impingem inapoi pana in pozitia de start. Efectuam 4 serii a cate 10-15 flotari. Pentru cele carora le este foarte usor in loc de perete vor aseza palmele pe marginea patului sau si mai dificil pe podea.

– Genuflexiuni: stand in picioare cu talpile departate la latimea umerilor spatele drept si privirea in fata. Din aceasta pozitie, coboram corpul ca si cum am vrea sa ne asezam pe un scaun. Coboram pana in punctul in care coapsele sunt paralele cu podeaua, apoi impingem in calcaie pentru a reveni in pozitia initiala. Privirea va ramane inainte, spatele drept si calcaiele pe sol. Se vor efectua 4 serii a cate 10-15 repetari.

– Crunch: din pozitia intins pe spate cu picioarele indoite si talpile pe sol, cu mainile la ceafa si coatele departate, ridicam trunchiul de pe sol aproximativ 20 cm in timp ce expiram. Mentinem pozitia 2 secunde, apoi revenim. Se vor efectua 4 serii a cate 15-20 repetari.

Acest tip de antrenament se face de 3 ori saptamanal, cu o zi pauza intre antrenamente” scrie antrenorul de fitness, Decebal Olteanu, pe femina.ro.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.