Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Expoziție de fotografie la împlinirea a 56 de ani de la revolta studențească din Timișoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
26.9 ° C
27.8 °
26.1 °
36 %
2.6kmh
0 %
vin
27 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
24 °
mar
26 °

Forța Civică Timiș în parteneriat cu Societatea Timișoara marchează 56 de ani de la revolta studențească din anul 1956 cu o expoziție inedită de fotografie, care va avea loc miercuri.

Timișorenii sunt invitați, miercuri, de la ora 12:30, în Salonul Vega din Bastionul Theresia la expoziția de fotografie “56 de la 56”. Revolta studențească din anul 1956 a fost organizată de către sute de studenți din Timișoara, care au citit un memoriu, redactat de Teodor Stanca, ce conținea revendicări ce priveau întreaga societatea românească. .”Afară rușii din țară!”, “Jos mâinile de pe Ungaria!”, “Ce caută rușii la uraniul și petrolul nostru?”, “Unde este grâul nostru?”, “Vrem libertate” sau “Ne-am săturat de robie!”  s-a strigat pe străzile din Timișoara. În zilele următoare, sute de studenți au fost arestați și duși la o unitate militară din afara orașului, fiind interogați sub tortură. Capiii mișcării au fost condamnați la închisoare de la câteva luni până la opt ani, iar zeci de studenți au fost exmatriculați după revoltă.  “Forța Civică Timiș consideră că organizarea unei expoziții de fotografie dedicată revoltei studențești este necesară pentru a nu uita paginile de istorie care ne definesc, dar și o formă de respect pentru cei care au pus mai presus de liberatea lor personală libertatea noastră a tuturor”, spun reprezentanții FC Timiș.

Alexandra Dobre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare