Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Giurisici se apără şi neagă evidentul: „Nu am redactat eu acel email, nu am avut cunoştiinţă de existenţa lui şi nu am nimic de-a face cu expedierea lui către terţi”

- Advertisement -

Chiar dacă e mai limpede decât apa, Ladislau Giurisici se foloseşte de „dreptul la replică” pentru a se apăra, după ce Vocea Timişului a făcut public faptul că preşedintele Comisiei de Automobilism şi Karting din cadrul ACR Timiş a trimis un e-mail în care îl denigrează în cel mai josnic mod posibil pe redactorul sportiv al portalului nostru. Acesta neagă cu vehemenţă că ar avea vreo legătură cu expedierea mesajului respectiv.

Ladislau Giurisici, preşedintele Comisiei de Automobilism şi Karting din cadrul ACR Timiş, şi organizator al Campionatului de Automobilism al judeţului Timiş (CAT), precum şi a competiţiei de karting, „răspunde” materialului în care redacţia Vocea Timişului a făcut public faptul că acesta a expediat un e-mail cu un conţinut jignitor la adresa colegului nostru Octavian Pintean.

Acesta neagă că ar fi expediat acest mesaj, dar şi faptul că ar avea vreo legătură cu e-mailul care a ajuns, culmea, în căsuţele de poştă electronică a majorităţii piloţilor din cadrul acestei competiţii, precum şi a celor care au participat „cândva” la CAT. În acest caz, ne întrebăm, de unde ar fi avut altcineva toate aceste adrese de e-mail, această bază de date, confidenţiale de altfel. Ne mai întrebăm, în afară de Giurisici, cine ar mai putea avea aces la aceste date şi dacă, să presupunem că e vorba de altcineva, acea persoană, Domnule Giurisici, nu e tot din anturajul dvs.? Dacă e vorba de vreun „străin” de situaţie nu putea avea acces la aceste date.

O altă „problemă” ar fi aceea legată de publicarea mesajului „incriminat” pe un blog ce aparţine unui „apropiat” al CAT, întrucât conţine o serie de imagini doar de la competiţiile organizate de Giurisici. Blogul, cnak.webs.com, care de asemenea se „laudă” cu siglele FIA şi ACR, precum şi site-ul oficial al acestei competiţii, chiar dacă, nu se respectă regulamentele acestei Federaţii. Revenind la publicarea mailului „buclucaş”, acesta este singura postare de pe blogul respectiv, iar postarea aparţine unui anumit Georgel, singura persoană care a distribuit acest material pe Facebook (de unde a aflat şi colegul nostru) fiind Gabriel Brădiceanu – unul dintre arbitrii ACR (facem menţiunea că acestă persoană nu pare, cel puţin deocamdată, a avea nici o legătură cu cele amintite, cu excepţia postării de pe reţeaua de socializare), atât postarea pe blogul respectiv cât şi distribuirea pe contul de Facebook a arbitrului fiind făcute pe data de 18 martie, la puţin timp una de cealaltă (!).

Un alt motiv pentru care suntem convinşi de faptul că Giurisici în persoană este cel care a redactat sau „comandat” (prin dictare) mailul cu pricina este folosirea termenului „timişan”, termen folosit în toate „discursurile” organizatorului CAT, un termen în grai „bănăţan”, pe care piloţii înscrişi în competiţie nu-l folosesc.

Concluzia? Ne îndoim de cele menţionate de Giurisici în „replica” sa, însă aşa cum este normal, vom publica în întregime mesajul trimis de acesta redacţiei noastre:

„Catre,
REDACTIA VOCEA TIMISULUI
In atentia d-lui/d-nei Redactor Sef
Nu am redactat eu acel email “comunicat” la care faceti referinta in articolul dumneavoastra,nu am avut cunostiinta de existenta lui si nu am nimic de-a face cu expedierea lui catre terti. Nu am in vocabularul meu si nu-mi sta in caracter folosirea expresiilor triviale din acel email.Nu am uzat niciodata de intriga,de acuzari sub protectia anonimatului la adresa vreunei persoane sau publicatie,nu am facut si nu voi face rau nimanui vreodata,fiind un om cu credinta in dumnezeu.Am fost contactat de colegii din organizare si de mai multi sportivi cu privire la articolele dumneavoastra, cu care in mod cert nu erau de acord, in special la penultimul cu privire la Raliul Martisorului,si eu am fost acela care le-am spus ca aceasta este opinia dumneavoastra, a reporterului,a redactiei,fiecare dintre noi, si in special presa are dreptul la o opinie,sa nu deschida un conflict cu dumneavoastra,sa nu considere aceste articole o provocare la care sa raspunda,si poate prin comportamentul lor opinia dumneavoastra se va schimba. Din cate ii cunosc ,nu cred ca vreunul dintre ei a scris acel “comunicat” ci mai degraba cred ca cineva a profitat de opinia dumneavoastra nu tocmai buna despre campionat, organizatori,si din pacate despre mine in principal,si ne-a pus in carca acest email.Respect egal toti sportivii si toti oameni de presa,inclusiv pe cei la care faceti referinta in articolul dumenavoastra,si nu am dovedit contrariul niciodata. Cu tot respectul doresc sa va spun ca functia mea in sport nu este de “pion” si nici de “patron” ci este de Presedinte al Comisiei de Automobilism si Karting din cadrul ACR Timis,iar campionatul nu este organizat de mine personal ci de aceasta comisie formata din 11 membrii,toti oameni de sport cu vechi state de serviciu..Sunt un om cu o mare vechime in sport,cunosc si respect puterea presei, si de aceea in mod cert nu voi intra niciodata intr-un conflict cu presa,fiind constient ca nu voi putea avea castig de cauza,neavand la indemana pirghiile presei,iar daca voi avea vreodata ceva de replicat o voi face in fata, deschis,cu argumente
. Va astept cu mare placere si ma bucur ca ne onorati cu prezenta la prima competitie automobilistica de marca din vestul tarii,intodeauna am fost si vom fi deschisi in relatiile cu toata presa.
In speranta ca si in continuare veti publica in mod impartial,publicului larg,desfasurarea Campionatului Timis si a tuturor competitiilor sportive,si veti reflecta real imaginea sportului si a sportivilor ,
Cu deosebita stima si respect,
Presedintele Comisiei de Automobilism si Karting-ACR Timis
Dipl. Ing. Giurisici-F. Ladislau-M.
P.S.-acest comunicat se adreseaza intregii redactii VOCEA TIMISULUI,l-am trimis in special datorita faptului ca firea mea nu-mi permite sa stiu ca undeva exista oameni care m-ar putea crede asa cum am fost caracterizat in articolele dumneavoastra,nu neaparat ca un drept la replica,nu insist pentru publicarea lui,si aceasta va prima si ultima data cand voi coresponda cu dumneavoastra pe aceasta tema.Deasemenea va solicit la modul cel mai respectuos,daca este posibil, sa-mi folositi doar numele si prenumele in articole,porecla folosind-o doar in relatia cu cercuri foarte apropiate de prieteni.”

Are rost să pomenim de greşelile de acelaşi gen dintre cele două texte, mai exact mailul publicat AICI şi acest text semnat, „la vedere” de Giurisici?

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore