La Timişoara s-a inaugurat primul Centru de Excelenţă în tratarea cancerului la copii din România

- Advertisement -

În data de 5 decembrie a fost inaugurat primul Centru de Excelenţă în tratarea cancerului la copii din România,. Acesta a fost realizat prin modernizarea secţiei  de oncohematologie a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” cu banii strânşi în cadrul campaniei „Nu mă ignora”.

Campania desfăşurată de Fundaţia „ Dăruieşte viaţă”a strâns 1.170.000 de euro, însă o foarte mare contribuţie a avut-o o companie de telefonie mobilă, care a donat 350.000 de euro.

Cu suma strânsă s-a realizat un laborator de citogenetică moleculară, o bancă de stocare de celule stem, un laborator de terapie intensivă echipat complet şi s-au achiziţionat echipamente de tehnică medicală.

Noile dotări vor putea creşte şansele de supravieţuire ale pacientului copil, diagnosticat cu cancer limfatic, de la aproximativ 60 la sută, cât era până acum în România, la peste 80 la sută, cât sunt în Europa”, a declarat doctorul Smaranda Aghirescu.

La această campanie a contribuit şi Tudor Chirilă, solistul trupei Vama Veche. Acesta a realizat mai multe clipuri, filmate în incinta spitalului, pentru a sprijini campania.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare