„Leii” au tras cu dinţii de un rezultat remarcabil. Şi au reuşit! BC Timişoara 66-76 Oldenburg

0
935

BC Timişoara a suferit marţi seara o nouă înfrângere în grupa F a FIBA Eurochallenge Cup. „Leii din Banat” au dat piept cu nemţii de la EWE Baskets Oldenburg, ocupanta primei poziţii în grupa din care fac parte cele două formaţii. Echipa germană s-a impus la o diferenţă de zece puncte, însă bănăţenii au dovedit din plin că nu sunt o echipă oarecare, reuşind să-şi ţină adversarii în şah mai bine de jumătate din meci.

Calificată în faza următoare a competiţiei europene, EWE Baskets Oldenburg a început sub aşteptări partida de pe parchetul sălii Constantin Jude din Timişoara. Gazdele i-au făcut pe nemţi să se simtă jenant după primele minute ale partidei, în minutul 5, tabela indicând un incredibil 11-0 pentru „Lei”. Americanii nemţilor s-au „trezit” din amorţeală şi au punctat, reuşind să reducă diferenţa de scor, tabela indicând la finalul primului sfert 18-13 pentru alb-violeţi. Sfertul cu numărul doi aducea un „run” pentru adversari, iar timişorenii s-au trezit în dezavantaj, pauza mare venind cu un scor, oarecum, neaşteptat ţinând cont de primele zece minute, 32-32.

Partea a doua a meciului a însemnat revenirea celor de la Oldenburg, care, după sfertul trei, aveau deja avantaj, scorul după 30 de minute fiind 47-55. Diferenţa de opt lungimi a fost majorată până la finalul partidei la zece, însă „Leii” au demonstrat că pot juca la nivel înalt chiar dacă scorul final al partidei BC Timişoara – EWE Baskets Oldenburg a fost 66-76.

Cel mai bun marcator al bănăţenilor a fost Bogdan Popescu, cu 14 puncte, urmat de Jelenic, Jovanovic şi Sarovic totţi trei cu câte 11 reuşite. Ceilalţi marcatori au fost: Archie – 6, Andrei şi Djerasimovic cu câte 5, Căpuşan – 2 şi Johnson – 1 punct.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.