Lucrările la pasajele Jiul și Popa Șapcă, la mila Sfântului Ilie. Termenele promise de primarul Robu

- Advertisement -

Lucrările de lărgire și modernizare a pasajelor Jiul și Popa Șapcă ar trebui să fie gata până la venirea anului viitor. Este promisiunea pe care o face administrația locală din Timișoara de aproximativ câteva luni. Lucrările rămase sunt însă meteodependente, dar chiar și așa șantierele ar trebui să fie închise până la finele anului.

Primarul Nicolae Robu a oferit astăzi vești despre starea șantierului de la Popa Șapcă. „La Popa Șapcă se lucrează, pe Demetriade, la montarea rezervoarelor în care va fi pompată apa în cazul ploilor abundente și de unde apa prin pompare sau cădere liberă va fi deversată în sistemul de canalizare al orașului. Pe de altă parte, se lucrează la rețeaua de termoficare și operația care ia cel mai mult timp este cea de realizare a zidurilor pe Popa Șapcă. S-a început înspre penitenciar, dar este făcută armarea și pe partea cealaltă. Până la sfârșitul acestei luni, dacă vremea va permite, se poate încheia această operațiune de realizare a zidurilor și apoi se va intra pe realizarea pistelor de biciclete. Până la venirea iernii se va da drumul la circulație pe toate cele patru benzi pe strada Popa Șapcă și pe Antenei, iar pe sub pod, pe toate cele șase”, a spus acesta.

Conform edilului, pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Jiul mai sunt necesare încă zece zile. „Nu știm când vom avea aceste zece zile la dispoziție pentru că depinde de vreme, dar sperăm să nu dureze mult până când vom putea să facem și aceste ultime operații care au mai rămas la acest pasaj, astfel încât să putem să îl dăm în folosință în totalitatea funcționalităților lui. Momentan se lucrează la placare cu granit pe pereții pasajului. Se vor asfalta în aceste zile trotuarul și pista de biciclete înspre gară, iar în partea dinspre Incuboxx se lucrează la asfaltarea suportului pentru trotuare și piste de biciclete”. Edilul a oferit detalii și despre șantierul de la Popa Șapcă, despre care promite că ar trebui să fie gata până la finele acestui an”, a declarat Robu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img