muraturi

A venit toamna! Şi asta se resimte, chiar dacă nu în temperaturi, ci în pieţe. Asta deoarece gospodinele au dat iama pe tarabele comercianţilor pentru a se asigura că sezonul rece nu le va prinde cu cămara goală.

 

Castraveţi,gogonele,varză,gogoşari şi ardei. Toate sunt la mare căutare în randul gospodinelor.Fie că le pun în borcane la murat, fie gătesc tradiţionala zacuscă sau pun zaruzavaturile la congelat, acestea nu pot lipsi din cămară nici anul acesta. Astfel că în pieţe e forfotă mare, comercianţii se bat în oferte şi cumpărătorii în negocieri. Iar bugetul pentru murături anul acesta este destul de generos, fiecare gospodină a alocat minim 200 de lei pentru acestea.

L.M.

 

,,vom pune şi anul acesta de toate, am venit să inspectez toate pieţele în căutarea celor mai bune preţuri şi le-am găsit.Am cumpărat mai multe kg de gogoşari şi de la 4 lei kg am reuşit să negoiciez la 3,5 lei” spune un cumpărător.

 

Astfel că dacă sezonul cald nu le-a adus profit pe măsura aşteptărilor comercianţilor din pieţe, sosirea sezonului rece reprezintă mană cerească.Asta în condiţiile în care în această perioadă reuşesc să vandă peste 200 de kg de legume pe zi.

 

,,Lăsăm şi din preţ dacă cumpără lumea în cantităţi mai mari..facem reduceri de 50 de bani,1 leu în funcţie de cantitate. Vanzările sunt mai slabe ca şi în anii anteriori se simte întradevăr..însă nu ne putem plange, comparativ cu lunile trecute, acum vindem şi peste 200 de kg de legume pe zi…”  comerciant

 

La ora actuală în pieţe un kg de castraveţi se vinde cu 2,5 lei, unul de gogonele cu 1 leu,pentru un kg de ardei gosopodinele trebuie să scoată din buzunare 3 lei, iar pentru unul de gogoşari 3,5 -4 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.