Uniunea Salvaţi România va contesta la Curtea Constituţională a României modificările votate de majoritatea PSD-ALDE la Legile Justiţiei. Controversatele amendamente au generat proteste de stradă în marile oraşe ale României. În vreme ce PNL a contestat la CCR procedura prin care legile au fost modificate, USR are în plan să conteste modificările în sine. Senatorul USR Timiş, Nicu Fălcoi, susţine că juriştii partidului s-au documentat temeinic. Deocamdată însă USR-iştii mai au nevoie de patru semnături, numărul parlamentarilor USR şi PMP, care au făcut alianţă pentru contestaţie fiind mai mic decât cel necesar pentru depunerea unei contestaţii la CCR.

„Eu sper că până la urmă PNL va decide să ne dea aceste patru semnături, chiar dacă şi ei au depus contestaţii la aceste legi. Contestaţiile lor sunt depuse mai mult pe procedură decât pe alte considerente. Juriştii noştri au lucrat aproape o lună de zile să găsească toate modificările care ridică suspiciuni de neconstituţionalitate şi au formulat nişte contestaţii pertinente pe care sperăm să le depunem luni sau marţi. Din păcate, ce mă supără pe mine foarte tare este faptul că inclusiv din Timiş am avut parlamentari care au votat aceste legi. Mai mult decât atât, domnul Cucşa (n.e – deputat ALDE Timiş) într-o emisiune televizată pe care am avut-o în direct, în care eu am susţinut că, după părerea mea, cea mai mare ameninţare la adresa securităţii interne este corupţia, domnul Cucşa a spus că după el corupţia nu reprezintă o ameninţare la adresa securităţii statului. Avem foarte mulţi parlamentari care au votat pentru schimbările la Legile Justiţiei. În afară de domnul Cucşa îi avem pe domnul Eugen Dogariu, Adrian Pau, Alfred Simonis, Adrian Diaconu şi celebrul Matei Suciu care s-a spălat odată cu modificările la Legea ANI şi care a şi semnat alături de celebrul „deputat mitralieră” nişte modificări la legile pe care urmează să le dezbatem în noua sesiune parlamentară, modificările la Codul de Procedură Civilă şi Codul de Procedură Penală”, a declarat Fălcoi.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.