Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Nesimțiții traficului de pe la noi sau turma de pe pista de bicicliști

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Manualul de biologie ne învață că erbivorele mari, de exemplu bizonii, trăiesc în grupuri numite turme. Aceste turme, cunoscute uneori și drept cirezi, ajung de cele mai multe ori, fiind formate din mai mulți indivizi, să ignore regulile de bună purtare și să se considere buricul savanei. Este și cazul celor patru  copitate de mai jos care au ocupat cu bună știință pista de bicicliști, încurcând toată circulația.

Oamenii de știință încă încearcă să își explice de ce acești bizoni aleg să se odihnească în locuri nepotrivite, dar au ajuns într-un impas. Unii sunt de părere că din punct de vedere fiziologic ei nu înțeleg noțiunile abstracte-liniile paralele- mai ales că în natură rareori găsim o asemenea simetrie, dar alții cred  că ei sunt atrași mistic de trotuare și piste, considerând că parcatul pe loc interzis este un drept divin.

Însă, observând cu ochiul cercetătorului, putem trage câteva concluzii:

1.Leii au dispărut demult și, potrivit legilor naturale,  fără un dușman, acești bizoni au ajuns să fie regii șoselelor, înmulțindu-se până în punctul în care sufocă mediul în care trăiesc.

2.Drept urmare, putem considera această specie drept una invazivă deoarece nu ține cont de legile mediului în care trăiește, nici dacă i se explică ca la prost.

3.Potrivit legilor lui Darwin, existența acestor cornute este îngrijorătoare. Vorbim despre postulatul conform căruia speciile cele mai adaptabile la schimbările mediului vor supraviețui în dauna celorlalte.  Asta înseamnă că fără intervenția autorităților, noi, cei care respectăm legile din trafic, vom fi tot mai puțini, o minoritate.  Acest eveniment poate deveni o certitudinte pentru că eu rareori am văzut ca aceste erbivore să fie sancționate.

4.Nu în ultimul rând, întrebați de ce ignoră cu bună știință legile de circulație, ca orice animal sălbatic, se simt încolțiți și devin violenți. Deregulă bagă capul în pământ și se avântă spre tine cu ce au la îndemână, deobicei bastoane telescopice sau bâte de baseball.

Pentru că noi, ca cetățeni, nu avem ce să le facem, doar să le atragem atenția, facem un apel către autoritățile locale, reprezentate de Poliția Locală, Poliția Rutieră, Jandarmerie etc. să ia măsuri mai drastice pentru ca mediul în care trăim să rămână unul civilizat și , cu voia dumneavoastră, european. Cerem să ne mutăm din junglă și să ne întoarcem înapoi în oraș!

 

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore