Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieNicolae Robu cere pe Facebook, o alianţă a partidelor de dreapta pentru...

Nicolae Robu cere pe Facebook, o alianţă a partidelor de dreapta pentru preluarea conducerii CJ Timiş. Cum argumentează

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Desemnarea lui Sorin Grindeanu ca prim-ministru al României naşte deja planuri în rândurile liberalilor din Timiş care visează să preia funcţia de conducere vacantată după plecarea pesedistului la Bucureşti.

Dacă din partea PSD este aproape sigur că urmaşul lui Grindeanu la CJT ar urma să fie Călin Dobra, consilier judeţean votat ca deputat în 11 decembrie, acesta are nevoie de 19 voturi şi de acordul actualei alianţe formate de PSD cu ALDE şi PMP. În CJ Timiş PSD are 16 mandate de consilier, ALDE două şi PMP cinci, din care trei vin din componenta UNPR. Nici PNL nu este o forţă de neglijat, având nu mai puţin de 14 consilieri judeţeni. Însă, pentru ca PNL să preia conducerea CJ Timiş e nevoie de semnarea unei alianţe cu ALDE şi PMP sau cel puţin cu PMP, lucru greu de crezut în condiţiile în care liderul PMP Timiş, Roxana Iliescu, declara după alegerile locale că PNL nu a întreprins la timp demersuri pentru a încheia o alianţă. Nicolae Robu, lider demisionar al PNL Timiş a postat pe Facebook un mesaj prin care cere ca dreapta să se unească.

„După cum este cunoscut, am salutat, fără ezitare, public, numirea d-lui Sorin Grindeanu în funcția de Prim Ministru al României. O salut din nou și îi urez încă o dată d-lui Sorin Grindeanu succes, pentru binele României și implicit binele Timișoarei și timișorenilor. Urmare a promovării d-lui Sorin Grindeanu în funcția de Prim Ministru, postul de Președinte al Consiliului Județean Timiș devine liber. Fac apel la colegii de scenă politică locală UNPR și PMP (evident, ALDE n-are cum să intre în discuție) să ne unim forțele și, măcar acum, să facem ceea ce, din păcate, cu toate încercările și cedările noastre, ale liberalilor, n-am făcut imediat după alegerile locale și anume: să creăm o majoritate de centru-dreapta în Consiliul Județean Timiș și să promovăm un reprezentant de-al nostru în funcția de Președinte CJT. P.S. Prezenta postare ține loc și de răspuns la întrebările insistente ale presei pe acest subiect”, a scris Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare