Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Operaţie spectaculoasă la Timişoara: 20 de medici au salvat viaţa unei gravide şi a bebeluşului ei! Ce complicaţii a suferit

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
27.2 ° C
28.1 °
27.1 °
31 %
1.5kmh
0 %
mie
27 °
joi
27 °
vin
28 °
sâm
28 °
Dum
26 °

Operaţie extrem de grea realizată de medicii din Timişoara pentru salvarea vieţii unei gravide de 25 de ani, adusă de urgenţă din Deva. Nu mai puţin de 20 de doctori cardiologi, obstetricieni şi medici pediatri s-au mobilizat pentru a salva viaţa tinerei şi a copilului pe care aceasta îl poartă în pântece, după ce pacienta a suferit o complicație cardiovasculară, care îi punea viaţa în pericol.

Operaţia care a fost realizată la Institutul de Cardiologie a durat nu mai puţin de şase ore şi a fost efectuată în noaptea de vineri spre sâmbătă. În vreme ce medicii de la Maternitatea Odobescu au efectuat operaţia de cezariană, medicii din cadrul institutului au operat-o pe tânăra mămică. Specialişti precum Dorin Grigoraș, doctor Laurențiu Pirtea, doctorul Daniela Chiriac, doctorul Mihaela Valcovici au venit de acasă cu maşinile proprii pentru a salva pacienta. Totul s-a terminat cu bine, intervenţia medicilor fiind una de succes. Micuţul care a venit pe lume la şapte luni este acum internat la Clinica Odobescu, iar mama lui a scăpat cu viaţă.

„Este vorba despre o femeie tânără care a făcut o complicație cardiovasculară, o disecție de aortă, care este un accident acut. Domnul profesor Grigoraș a organizat echipa, a discutat cu medicii de la Cardiovasculară. Intervenția s-a făcut acolo, la Cardiovasculară, la Pădurea Verde. Am așteptat pacienta care a venit de la Deva, împreună cu chirurgii de la Institutul de Boli Cardiovasculare și s-a intervenit. Dacă se intervenea prima dată pe cord, copilul nu avea nicio șansă. Printr-o echipă multidisciplinară s-a ajuns la concluzia că se poate interveni, se poate efectua operația de cezariană, și după aceea se poate opera mama pentru afecțiunea cardiovasculară”, a declarat doctorul Daniela Chiriac, de la Clinica Odobescu a Spitalului Municipal Timișoara.

1 COMENTARIU

  1. Frumos reportaj. Dar nimeni nu punctează și căte mii de euro au încasat ptr deplasarea lor de acasă ptr acest caz !? Ținând cont ca sunt doctori renumiți și grei la buzunar !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare