grenade

Opt grenade din cel de-Al Doilea Război Mondial au fost descoperite astăzi lângă Timișoara, la Șag. Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș s-a deplasat astăzi acolo, pentru a asana terenul de muniția rămasă neexplodată.

Două dintre grenadele găsite sunt defensive, iar alte șase de atac. Muniția a fost ridicată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat al inspectoratului, în vederea distrugerii ulterioare.

Pirotehniștii au ținut să facă și câteva recomandări, ținând cont de situația întâmpinată: „Se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; Se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pămînt sau la suprafaţă;  Se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite;  Se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora;  Se interzice jocul cu diferite muniţii neexplodate;  Se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ornamente; Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate să sune la numărul unic de urgenţă 112”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.