Joi începând cu ora 9, în cadrul Universităţii de Vest, tinerii studenţi ai Facultăţi de Sţiinte Politice şi Relaţii Internaţionale  vor lua parte la un eveniment important pentru începutul carierei  lor politice.

Pentru că sesiunea încă nu s-a încheiat, după o îndelungă pregătire aceştia vor fi examinaţi într-un mod mult mai interesant şi practic – urmează să işi promoveze  ideea de  partid politic nu doar în faţa unui public deja cunosc ci în faţa unui intreg  jurat format din diferite cadre didactice,profesori la jurnalism, publicitate şi nu în ultimul rând de către colegi  din anii terminali.

Pentru a demonstra nu doar ingeniozitatea cât şi ideile politice pe care le susţin regăsim partide precum: PCP(Partidul Conservator Protector), Partidul Feminist Liberal sau Partidul Tinerilor, alţii într-o notă mult mai amuzantă au ales denumiri precum -„Uniunea Minorităților Strălucitoare”.

Altfel spus viitori politicieni se simt pe deplin pregătiţi pentru a schimba politica românească venind cu forme şi modele noi încercând să inoveze practicile politice.