Mai multe acțiuni în cadrul campaniei ”Timișoara curată” au dus la sancționarea unor persoane care formează rampe clandestine de deșeuri sau aruncă pe jos ambalaje și chiștoace de țigări.

Polițiștii locali au acționat în ultimele zile pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, atât în ceea ce privește abandonările de deșeuri în cartiere, acolo unde ca urmare a acestor depozitări se formează rampe clandestine de gunoi, cât și în privința celor care aruncă pe domeniul public diverse resturi alimentare și nealimentare, cum ar fi ambalaje, chiștoace de țigări, coji de semințe, etc, toate acțiunile făcând parte din cadrul campaniei ”Timișoara curată” demarată la nivelul capitalei Banatului.

Zilele trecute, echipajul Compartimentului Intervenție din cadrul Biroului Ordine Publică s-a deplasat în urma unei sesizări pe strada Amurgului, unde a identificat o persoană care a abandonat mai multe deșeuri, printre care cutii din carton. Persoana în cauză, deși se mutase din blocul respectiv, a fost identificată rapid de polițiștii locali și a recunoscut că a aruncat resturile în locul respectiv, motiv pentru care a fost sancționată. Un alt cetățean care a abandonat mai multe deșeuri provenite din curățenia podului de la imobilul de pe strada Viorelelor a fost de asemenea sancționată de polițiștii locali cin cadrul Biroului Sesizări și Evenimente. Oamenii legii care activează în cadrul Serviciului Protecția Mediului au depistat, tot în aceste zile, un cetățean care a abandonat din propriul autovehicul mai multe deșeuri pe un teren viran de pe strada Zefirului. Sancțiunile aplicate în aceste cazuri sunt între 500 și 2.000 de lei.

Polițiștii locali au continuat patrulările în civil în zona centrală a orașului pentru depistarea celor care aruncă pe jos gunoaie. În ultimele patru zile au fost aplicate în urma acțiunilor în civil, conform HCL 371/2007, 50 de sancțiuni contravenționale, după ce anterior, de la începutul anului, în zona pietonală, polițiștii locali au aplicate alte 50 de sancțiuni. ”Poliția Locală atrage atenția că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public sunt între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2.500 de lei pentru persoanele juridice”, afirmă reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine ! In uniforma aratau ca niste gropari . Ar fi bine ca cei sanctionati sa nu semneze P.V.-ul ca Cojan ( scuzati cacofonia ) !

Comments are closed.