Primarul Robu anunta noi demersuri pentru construirea Muzeului Revolutiei la Timisoara

Date:

Anunț important făcut de primarul Nicolae Robu cu privire la Muzeul Revoluției. După ce Ministerul Apărării a refuzat să cedeze Ministerului Culturii clădirea Garnizoanei din Piața Libertății pentru construcția Muzeului Revoluției, primarul Timișoarei a anunțat că municipalitatea ia în calcul propunerea unei alte locații.

„Trei milioane de euro au rămas necheltuiţi. Dar nu se doreşte să ni se dea pentru acest muzeu acea clădire (n.r Garnizoana din Piaţa Libertăţii) care stă în paragină, într-o paragină din ce în ce mai avansată de la o zi la alta, dar asta nu deranjează pe nimeni. Când au am propus să amenajăm acolo Muzeul Revolţiei pentru că este ideală acea clădire din toate punctele de vedere şi ca accesibilitate, ca structură internă şi amplasare a camerelor parcă e gândită să fie muzeu, s-a invocat mereu că acolo trebuie să îşi aibă sediul nu ştiu ce structuri care sunt în jurisdicţia Ministerului Apărării şi care nu au unde să funcţioneze. Când le-am propus alte spaţii în care să funcţioneze mi s-a spus că nu sunt potrivite. (…) Am avut răbdare pentru că acea clădire este ideală, ceva mai potrivit nu avem. Dar vremea trece şi va fi un moment critic peste care nu putem trece şi între timp eu voi încerca să găsesc soluţii. Am în minte ceva, dar deocamdată nu vreau să vă spun că ar fi prematur, încă nu este făcută analiza de rigoare să am siguranţa că este o idee fundamentată. Nu este vorba de o clădire liberă de sarcini”, a declarat Nicolae Robu.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare