Primele statui au fost montate în centrul Timișoarei. Nicolae Robu: „Mi-ar plăcea Tarzan cu maimuțica”

- Advertisement -

Mult așteptatele statui au început să fie montate în centrul istoric al Timișoarei. Primele două lucrări care pot fi admirate de trecători sunt „Supermam”, opera lui Virgil Scripcariu, pe strada Mercy, la colțul cu Piața Unirii, respectiv „Coajă de om”, realizată de Mircea Roman și amplasată pe strada Eugeniu de Savoya.

Urmează ca în zilele toate cele șapte statui să fie amplasate pe străzile pietonale din zona centrală a Timișoarei. „Lucrările sunt aproape de a fi finalizate. Pe strada Vasile Alecsandri sunt vizibile progresele iar în perioada următoare veți vedea și statuile. Pe Savoya a fost montată „Coajă de om”, o statuie din bronz. Pe strada Carusso se va monta „Marea piramidă” a lui Mircea Roman, tot de bronz iar pe strada Mercy, după cum bine știți, s-a montat „Supermam”. Marți se va monta pe Savoya statuia „Ansamblu de coloane” a lui Ion Nicodim, din bronz și tehnică mixtă iar în Libertății va fi „De-a telefonul” de 200 cm. „Totem” de Mircea Roman va fi în fața Muzeului de Artă, realizată din bronz, înălțimea sa fiind de trei metri”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Lucrările de artă au fost alese de specialiștii care au întocmit proiectul de reabilitare a centrului istoric și toate statuile au fost expuse în cadrul mai mulor expoziții de pe teritoriul României. Edilul Timișoarei a spus că i-ar fi plăcut să-l vadă și pe „Tarzan cu maimuțica”. „Timișoara va fi un oraș și mai apreciat, pentru că va avea în stradă opere de artă. Să nu se confunde cu ceea ce se întâmplă altundeva, unde în stradă sunt obiecte de mobilier stradal. Noi vorbim aici despre artă adevărată, deci nu e important să spun dacă îmi plac sau nu. Mie mi-ar plăcea să fie undeva Johnny Weismuller sau Tarzan, cu maimuțica alături, dar am înțeles că sunt unele probleme cu dreptul copyright. Ar avea efect celebrul Tarzan, pentru că s-a născut în Timișoara iar lumea ar fi doritoare să-și facă o poză lângă acesta și să putem găsi și alte lucruri care și-ar avea locul, dar nu trebuie să amestecăm. Centrul Timișoarei a fost gândit pentru opere de artă”, a spus Nicolae Robu.

Toate cele șapte statui din centrul Timișoarei au costat 523.000 de lei fără TVA.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare