Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăTimp LiberRețeta ZileiReteta zilei-19 octombrie

Reteta zilei-19 octombrie

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Friptura de porc cu busuioc si mozzarella

Ingrediente:

4 cotlete de porc

1 1/2 lingirita busuioc tocat

2 dovlecei

2 rosii

50 ml smantana pentru gatit

150 g mozzarella

1 rosie pentru ornat

Mod de preparare:

Cele 4 cotlete de porc se spala si se sterg foarte bine cu un servet de bucatarie sau cu un prosop absorbant de hartie.

Cotletele se sareaza si se pipereaza dupa gust. Intr-o tigaie incinsa, puneti cotletele la rumenit, cate 1-2 minute pe fiecare parte.

Cotletele de porc astfel rumenite se aseaza intr-un vas termorezistent pentru a fi introduse la cuptor. Insa, pana la a pune preparatul la copt, mai avem cativa pasi de realizat.

Razuiti prin razatoarea mare un dovlecel de marime medie sau mare. Daca dovleceii sunt mai mici, puteti razui doi. Taiati felii cele doua rosii.

Din doua linguri de smanatana si o lingurita de busuioc, amestecati si faceti o crema cu care ungeti cotletele din tava.

Incalziti cuptorul la 180”C.

Amestecati dovlecelul ras cu rosiile si smantana pentru gatit si adaugati un varf de lingurita de busuioc. Compozitia astfel rezultata o veti intinde uniform deasupra fiecarui cotlet.

Asezati deasupra felii de mozzarella.

Introduceti la cuptor pentru 20 de minute.

Serviti friptura de porc cu busuioc si mozzarella fierbine, alaturi de rosii taiate felii.

Pofta Buna!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare