Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Angajezi şomeri? Statul te premiază

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Subvențiile oferite angajatorilor, timp de 12 sau 18 luni, sînt cuprinse între 500 și 750 de lei. Zeci de convenții au fost încheiate între AJOFM și patronii care angajează absolvenți, șomeri cu vîrste de peste 45 de ani și șomeri unici întreținători de familie. Peste 150 de persoane din aceste categorii au fost încadrate în muncă.

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenți ai unor instituții de învățămînt sînt scutiți, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuției datorate la bugetul asigurărilor pentru șomaj, aferentă absolvenților încadrați, și primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare absolvent, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării în muncă – pentru absolvenții ciclului inferior al liceului sau ai școlilor de arte și meserii, o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenții de învățămînt secundar superior sau învățămînt postliceal, respectiv o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenții de învățămînt superior. În cazul angajatorilor care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenți din rîndul persoanelor cu handicap, aceste sume se acordă pe o perioadă de 18 luni. Cum indicatorul social de referință este, în prezent, de 500 de lei, rezultă că subvențiile oferite angajatorilor, timp de 12 sau 18 luni, sînt cuprinse între 500 și 750 de lei.

Conform prevederilor Legii 76/2002, angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată șomeri în vîrstă de peste 45 de ani sau șomeri care sînt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale sînt scutiți, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuției datorate la bugetul asigurărilor pentru șomaj, aferentă persoanelor încadrate din aceste categorii, și primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin doi ani.

O.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Lege pentru locuri de muncă

Salarii şi contribuţii sociale suportate de stat Cei mai afectați de lipsa unui job sunt...

Cornel Sămărtinean: USL a fost o construcție mincinoasă. Vezi cum argumentează! VIDEO

Deputatul PDL Cornel Sămărtinean a adus la conferința de presă a partidului democrat liberal,...

Locuitorii din zona rurală au învăţat să devină antreprenori

Aceste cursuri au făcut parte din proiectul POSDRU/110/5.2/G/88691, "Dezvoltarea resurselor umane şi promovarea culturii...