RETETA ZILEI – 26 FEBRUARIE-Cornoreți cu Mere

0
1407

CORNOREŢI (PLĂCINTĂ) CU MERE

INGREDIENTE:

500 ml apă

Un praf de sare

Câţiva stropi de oţet

1 linguriţă ulei

Faină cât cuprinde

Pentru uns:

2 linguri de ulei+ 1 lingura de făină

Umplutură:

4 mere

1 lingura unt

2 linguri zahăr

Scorţişoară opţional

Ulei pentru prăjit

MOD DE PREPARARE:

Se face un aluat elastic din ingredientele de mai sus care se întinde într-o foaie cu grosimea de 1 cm. Foaia obţinută se unge cu ulei peste care se presara faina şi se amestecă pentru a obţine o pastă. Foaia de aluat se rulează şi se lasa să se odihnească aprox.15-20 min. Între timp se prepară umplutura: merele se curăţa de coaja se taie cubuleţe şi se călesc în lingura de unt, cu zahăr şi scorţişoară se lăsă pe foc până se înmoaie puţin apoi se trege deoparte şi se lasă la răcit. Rulada formată se taie în părţi de 4-5 cm şi se formează bile, pe care le întindem în forma rotundă subţire, le tăiem în jumătate.pe fiecare jumătate se pune umplutură de mere şi se pliază rezultând un triunghi. Se prăjesc în ulei şi se servesc pudrate cu zahăr. Umplutura poate fi şi de brânză, vişine etc.

Reţeta o am de la bunica mea şi vă asigur că, copii sunt încântaţi de gustul plăcintei:).

Poftă Bună!!!

Spune-ţi opinia civilizat!