Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

O echipă formată din studenţi ai celor mai prestigioase Universităţi din Timişoara dezvoltă un prototip de locuinţă ce funcţionează exclusiv cu energie solară

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

Prototip (1)Echipa „upTIM” compusă din studenţi ai Universităţii Politehnice din Timişoara şi ai Universităţii de Vest din Timişoara, dezvoltă un prototip de locuinţă ce funcţionează exclusiv cu energie solară pentru cel mai prestigios concurs universitar din lume. Competiţia destinată studenţilor din toată lumea promovează arhitectura sustenabilă şi tehnologiile integrate şi poartă numele de Solar Decathlon Europe.

Propunerea timişorenilor reprezintă o alternativă la programul de reabilitare termică şi constă într-o serie de intervenţii atât la nivelul exteriorului clădirii, cât şi la nivelul interiorului ei. Prin soluţiile propuse se vor îmbunătăţi considerabil indicii de comfort termic, atât pe timp de vară, cât şi pe timp de iarnă, precum şi nivelul calităţii vieţii în asemenea apartamente.

Prototipul upTIM constă în crearea unui nou sistem de anvelopare/faţadă care să permită extensia atât pe orizontală cât şi pe verticală a apartamentelor, şi, care să devină cadrul suport pentru implementarea energiilor regenerabile în vederea producţiei de energie electrică, termică, ventilare, răcire, etc. Sistemul nou creat se poate defini pentru toate tipurile de blocuri şi poate fi implementat pe o scară mare.

„Avem un an si jumătate pentru a defini proiectul nostru, pentru a-l promova, finanţa şi construi. In vara anului 2014 vom expune prototipul upTIM într-o locaţie intens vizitată din Timişoara, pentru a putea promova în continuare rezultatele cercetării noastre pentru blocurile României” se arată într-un comunicat al studenţilor.

Expunerea prototipului upTIM se va întinde pe o perioadă de minim doi ani, din vara anului 2014 până în vara anului 2016, în campusul Universităţii „Politehnica” din Timişoara şi va fi promovat ca rezultat al cercetării mediului universitar timişorean în domeniul eficientizării consumului de energie a blocurilor construite în perioada socialistă.

Pentru a putea promova soluţiile upTIM către un public larg, iniţiatorii acestui proiect sunt în curs de negociere pentru expunerea prototipului upTIM timp de 6 luni în cadrul unui centru comercial cu trafic intens de vizitatori.

Echipa upTIM este calificată la Solar Decathlon Europe 2014. Expunerea prototipurilor se va realiza în cadrul expoziţiei organizate în faţa palatului de la Versailles (Franţa) unde, concursul se dă între universităţi din întreaga lume, care, la rândul lor, au dezvoltat prototipuri de locuinţe ce funcţionează exclusiv cu energie solară.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare