Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieS-a lansat platforma StudyinRomania. UVT își prezintă oferta educațională potențialilor studenți ”de...

S-a lansat platforma StudyinRomania. UVT își prezintă oferta educațională potențialilor studenți ”de afară”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Asemănătoare unor platforme similare din state europene, platforma StudyinRomania a fost realizată în cadrul proiectului ”Internaționalizare, echitate și management universitar pentru un învățământ superior de calitate” (IEMU) dezvoltat de UEFISCDI în colaborare cu International Association of Universities.

Universitatea de Vest din Timișoara a participat direct în testarea platformei pilot și consultările cu echipa de lucru în vederea îmbunătățirii acesteia, precum și la celelalte activități din cadrul proiectului ce vizau internaționalizarea instituțiilor de învățământ superior din România, dezvoltându-și în acest cadru strategia de internaționalizare. Mai mult, proiectul IEMU a avut la bază o evaluare din anul 2013 a stării universităților din România în ceea ce privește internaționalizarea, realizată de UEFISCDI, în cadrul căreia UVT a reprezentat un studiu de caz și model de bune practici.

Așadar, Universitatea de Vest din Timișoara a înțeles că internaționalizarea învățământului superior nu este doar retorică, ci necesită eforturi susținute și sustenabile, iar unul dintre obiectivele noastre în acest sens este continua dezvoltare a unor programe de studii cu o curriculă puternic internaționalizată, cât și recrutarea unor candidați din străinătate pentru a deveni studenții ei.

În cadrul conferinței de lansare a platformei StudyinRomania, rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, a fost invitat ca speaker și a subliniat importanța acestui instrument ce poate sprijini universitățile, însă care nu le va înlocui eforturile de promovare în străinătate: „Platforma este o oportunitate pentru universitățile din România, trebuie sa profităm de noile facilități. Este ca un vehicul care ne aduce cât mai aproape de ceea ce ne dorim. Acest instrument se adaugă demersurilor noastre de internaționalizare, de atragere a studenților de peste graniță. UVT, Timișoara, le poate oferi aceeași experiență educațională și socială ca în alte universități și orașe europene”.

Începând cu săptămâna aceasta, universitățile vor primi invitații din partea UEFISCDI pentru a-și crea profilul pe platforma StudyinRomania. În cadrul aceleiași conferințe și al aceluiași proiect a fost lansată si platforma ERRIS, ce vizează promovarea cercetării românești la nivel național și global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca-n basme! Spectaculoasa achiziție a pensiunii turistice ”Sus în deal” din Gărâna de către Universitatea de Vest Timișoara a trezit interesul DNA

Cine crede că Universitatea de Vest Timișoara s-a lansat în turismul regional, în plină...

Universitatea de Vest din Timisoara, prezenta in doua ierarhizari universitare internationale

Universitatea de Vest din Timişoara este din nou prezentă în RUR Reputation Rankings ocupând...

FOTO Universitatea de Vest din Timisoara a primit Crucea Casei Regale a Romaniei

În fiecare an, cu prilejul marcării zilei de naștere a Regelui Mihai, în data...