Universitatea-de-Vest

Prin valoarea sa de simbol, Universitatea de Vest din Timișoara dorește să transmită, la 70 de ani de la înființarea sa, faptul că mediul academic a fost și rămâne un mesager important în promovarea valorilor autentice.

”Mediul academic este dator, conform principiilor democratice asumate, la implicare, prin dezbaterile, evenimentele și acțiunile de conștientizare cu privire la acest fenomen, având legitimitatea pentru promovarea sănătății sociale, universitare și, în ultimă instanță, a educației tinerei generații pentru o viață bazată pe principii și valori autentice. Cu ocazia Zilei internaționale împotriva corupției, împreună cu Serviciul Județean Anticorupție Timiș, dorim să ne alăturăm acestor mesaje și împreună să lucrăm pentru o comunitate sănătoasă”, spune Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea cu privire la evenimentul pe care îl va găzdui instituția pe care o conduce, alături de Serviciul Județean Anticorupție Timiș.

Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției a stabilit în urmă cu 11 ani data de 9 decembrie ca fiind Ziua Internațională Anticorupție. Semnată de România la data de 9 decembrie 2003, la Merida (Mexic) și ratificată prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004, Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției este primul tratat cu vocație universală în domeniul combaterii corupției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here