Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalScorseze Security - firma care se ocupa cu paza RAR Timiș când...

Scorseze Security – firma care se ocupa cu paza RAR Timiș când i s-a furat SEIFUL cu bani, implicată într-un proces de EVAZIUNE fiscală

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ca mod de operare specific al suspecţilor cercetaţi, s-a reţinut identificarea şi preluarea prin intermediari a unor societăţi comerciale care aveau în posesie sau care puteau să obţină documente cu regim special, utilizate în comerţul cu material lemnos şi folosirea ulterioară a acestor documente, precum şi a unor facturi şi chitanţe completate fictiv, pentru a se atesta livrarea către societăţile comerciale beneficiare a unor cantităţi importante de mărfuri, în special material lemnos primar şi secundar.

În perioada 2012-2014, sub coordonarea liderilor grupării infracţionale cercetate, intermediarii completau în mod fictiv acele documente care ulterior erau trimise beneficiarilor, în scopul introducerii în contabilitatea societăţii comerciale respective, pentru scăderea artificială a bazei impozabile.

Suspecţii au organizat întocmirea în fals şi emiterea unor facturi, prin care se atesta în mod fals livrarea unor cantităţi mari de marfă, cu o valoare ridicată către S.C. ”Scorseze Security International” SRL Bucureşti. Ca urmare a organizării acestei activităţi infracţionale, în numele S.C. ”Cogicomconstruct Primtrans” SRL au fost întocmite în cursul anului 2014 mai multe facturi, prin care se atesta în mod fictiv că această societate comercială ar fi livrat în perioada 2102-2014 către S.C. ”Scorseze Security International” SRL cantităţi imense de mărfuri, după cum urmează:
– în cursul anului 2012 – în valoare de 58.543.839, 20 lei;
– în cursul anului 2013 – în valoare de 52.975.668,86 lei;
– în cursul anului 2014 – în valoare de 2.400.000,00 lei.

Aceste facturi, emise de o societate comercială de tip ”fantomă”, aflată de la data de 16 octombrie 2013 în procedură de insolvenţă, au fost înregistrate în contabilitatea S.C. ”Scorseze Security International” SRL, având drept rezultat degrevarea artificială şi ilicită a acestei societăţi comerciale de plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, cu titlu de taxe şi impozite.

Suspecţii au folosit pentru realizarea scopului infracţional arătat şi SC ”Starlet Wood” SRL Bistriţa, jud. Neamţ, precum şi SC ”Domexim Team” SRL Vânători Neamţ. Probele obţinute în cauză au arătat că aceste două societăţi comerciale au fost folosite de către membrii grupării infracţionale cercetate pentru emiterea unor facturi fictive către S.C. ”Scorseze Security International” SRL, în total, prin cele trei societăţi fantomă fiind facturate în mod fictiv, mărfuri în valoare totală de 145.585.993 lei, cu un prejudiciu estimat în dauna bugetului de stat în sumă de 34.940.638 lei.

Astăzi au fost efectuate un număr de 6 percheziții pe raza județelor Neamț, Galați și municipiul București, toate cu ajutorul și suportul informativ și tehnic al Serviciul Român de Informații.

Procurorii Biroului Teritorial Neamț au dispus reținerea suspecților și înaintarea dosarului la Tribunalul Neamț însoțit de referat cu propunere de arestare preventivă.

Vă reamintim că S.C. ”Scorseze Security International” SRL este firma care se ocupă cu paza obiectivelor Registrului Auto Român la nivel național și implicit al instituției din județul Timiș, acolo unde, în urmă cu două luni, s-a dat o spargere cel puțin suspectă. Angajații au descoperit pe data de 2 octombrie 2014, la ora 7:00, că instituția a fost ”prădată”, singurul obiect dispărut fiind seiful. Culmea, singurul sistem de supraveghere al imobilului era format din cei doi paznici angajați ai firmei mai sus amintite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Sanctiuni de peste 220.000 de lei pentru service-urile auto de la RAR Timis

Registrul Auto Român (RAR), prin Departamentul de Supraveghere Piață, a desfășurat în perioada 30...

Procurorii DIICOT isi inceteaza activitatea si se alatura protestelor

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată...

VIDEO Grupare infractionala specializata in trafic de migranti, destructurata in judetul Timis

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, împreună cu...