ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Scorseze Security – firma care se ocupa cu paza RAR Timiș când i s-a furat SEIFUL cu bani, implicată într-un proces de EVAZIUNE fiscală

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ca mod de operare specific al suspecţilor cercetaţi, s-a reţinut identificarea şi preluarea prin intermediari a unor societăţi comerciale care aveau în posesie sau care puteau să obţină documente cu regim special, utilizate în comerţul cu material lemnos şi folosirea ulterioară a acestor documente, precum şi a unor facturi şi chitanţe completate fictiv, pentru a se atesta livrarea către societăţile comerciale beneficiare a unor cantităţi importante de mărfuri, în special material lemnos primar şi secundar.

În perioada 2012-2014, sub coordonarea liderilor grupării infracţionale cercetate, intermediarii completau în mod fictiv acele documente care ulterior erau trimise beneficiarilor, în scopul introducerii în contabilitatea societăţii comerciale respective, pentru scăderea artificială a bazei impozabile.

Suspecţii au organizat întocmirea în fals şi emiterea unor facturi, prin care se atesta în mod fals livrarea unor cantităţi mari de marfă, cu o valoare ridicată către S.C. ”Scorseze Security International” SRL Bucureşti. Ca urmare a organizării acestei activităţi infracţionale, în numele S.C. ”Cogicomconstruct Primtrans” SRL au fost întocmite în cursul anului 2014 mai multe facturi, prin care se atesta în mod fictiv că această societate comercială ar fi livrat în perioada 2102-2014 către S.C. ”Scorseze Security International” SRL cantităţi imense de mărfuri, după cum urmează:
– în cursul anului 2012 – în valoare de 58.543.839, 20 lei;
– în cursul anului 2013 – în valoare de 52.975.668,86 lei;
– în cursul anului 2014 – în valoare de 2.400.000,00 lei.

Aceste facturi, emise de o societate comercială de tip ”fantomă”, aflată de la data de 16 octombrie 2013 în procedură de insolvenţă, au fost înregistrate în contabilitatea S.C. ”Scorseze Security International” SRL, având drept rezultat degrevarea artificială şi ilicită a acestei societăţi comerciale de plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, cu titlu de taxe şi impozite.

Suspecţii au folosit pentru realizarea scopului infracţional arătat şi SC ”Starlet Wood” SRL Bistriţa, jud. Neamţ, precum şi SC ”Domexim Team” SRL Vânători Neamţ. Probele obţinute în cauză au arătat că aceste două societăţi comerciale au fost folosite de către membrii grupării infracţionale cercetate pentru emiterea unor facturi fictive către S.C. ”Scorseze Security International” SRL, în total, prin cele trei societăţi fantomă fiind facturate în mod fictiv, mărfuri în valoare totală de 145.585.993 lei, cu un prejudiciu estimat în dauna bugetului de stat în sumă de 34.940.638 lei.

Astăzi au fost efectuate un număr de 6 percheziții pe raza județelor Neamț, Galați și municipiul București, toate cu ajutorul și suportul informativ și tehnic al Serviciul Român de Informații.

Procurorii Biroului Teritorial Neamț au dispus reținerea suspecților și înaintarea dosarului la Tribunalul Neamț însoțit de referat cu propunere de arestare preventivă.

Vă reamintim că S.C. ”Scorseze Security International” SRL este firma care se ocupă cu paza obiectivelor Registrului Auto Român la nivel național și implicit al instituției din județul Timiș, acolo unde, în urmă cu două luni, s-a dat o spargere cel puțin suspectă. Angajații au descoperit pe data de 2 octombrie 2014, la ora 7:00, că instituția a fost ”prădată”, singurul obiect dispărut fiind seiful. Culmea, singurul sistem de supraveghere al imobilului era format din cei doi paznici angajați ai firmei mai sus amintite.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore