Societatea Timișoara, ”indignată și mâhnită” față de poziția Senatului în cazul Varujan Vosganian

Date:

Așa cum era de așteptat, Societatea Timișoara a luat atitudine după ce Senatul României a făcut ”zid” în fața cererii DIICOT de încuviințare a începerii urmăririi penale față de senatorul Varujan Vosganian (PNL). Asemeni președintelui României, Klaus Iohannis, timișorenii susțin că senatorii nu au înțeles mesajul transmis de români la alegerile din luna noiembrie 2014.

Astfel, Societatea Timișoara a anunțat că: ”O asemenea opțiune majoritară a membrilor Senatului indică o dată în plus disprețul unei părți semnificative a clasei politice față de primatul legii și atestă incapacitatea parlamentarilor care au susținut o astfel de decizie de a înțelege sensul votului din noiembrie 2014, care pleda pentru o restaurare drastică a moravurilor instituționale pe scena publică românească. Susținem și cu această ocazie urgența unei reașezări radicale a modului de a face politică la români, întemeiată pe exersarea onestă a valorilor democrației liberale și pe respectarea contractului social cu electoratul, fără de care spațiul public românesc nu va putea părăsi moștenirea patologică a ”democrației originale” instaurate imediat după 1989 de către puterea politică de atunci” se arată într-un document transmis redacției noastre de către Societatea Timișoara.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare