Senatul a respins cererea de începere a urmăririi penale împotriva lui Varujan Vosganian

- Advertisement -

Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost adresată Senatului României în cadrul Dosarului 146/D/P/2010. Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a solicitat, în 2 februarie, procurorului general al României să ceară Senatului avizarea cererii de urmărire penală pe numele lui Varujan Vosganian, ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, sub aspectul infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Vizibil emoţionat în timpul şederii în plen, senatorul PNL a avut înainte de vot şi un discurs de la tribuna Senatului. El şi-a susţinut nevinovăţia în faţa colegilor senatori, ca şi la şedinţa anterioară, în care s-a discutat în plen solicitarea Parchetului General de încuviinţare a cererii de începere urmăririi penale împotriva sa.

Varujan Vosganian a declarat, joi, în plenul Senatului, că faptele reţinute în sarcina sa în referat reprezintă exclusiv decizii politice în domeniul economic. El a spus că şi-a pledat nevinovăţia încă din 2013, atunci când DIICOT a solicitat pentru prima oară declanşarea urmăririi penale, iar argumentele sale au fost susţinute, prin vot (în Senat – n.r.), de o majoritate copleşitoare, aproape 85% din voturi.

Senatorul a subliniat că acţiunile sale legate de susţinerea industriei chimice din România, din anul 2008, au fost făcute în virtutea atribuţiilor sale de ministru şi nu poartă răspunderi de natură penală. El a spus că faptele reţinute în sarcina sa în referat reprezintă exclusiv decizii politice în domeniul economic, potrivit atribuţiilor sale de ministru al Economiei, decizii care au fost luate ”cu susţinerea integrală a Guvernului”.

”Chiar dacă au fost corecte sau eronate, ele nu au nicun fel de dimensiune penală, nu pot fi calificate infracţiuni şi nu pot constui temei pentru o cercetare penală”, a susţinut liberalul, conform mediafax.ro, acolo unde găsiți mai multe detalii despre discursul lui Vosganian.

Foto:cotidianul.ro

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Deputatul Simonis, împotriva vaccinării obligatorii. Cum se vor schimba sancțiunile din lege

Sancțiunile din Legea vaccinării obligatorii ar putea fi schimbate....

O primă victorie pentru deputatul Adrian Diaconu în lupta contra mafiei pădurilor

Deputatul Adrian Diaconu a obținut o primă victorie în...

Senatorii închid ochii la ”Legea cătușelor”

Comisia juridică din Senat a dat, săptămâna trecută, aviz...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img