Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalAduceţi Muzeul Literaturii Române în Palatul Parlamentului!

Aduceţi Muzeul Literaturii Române în Palatul Parlamentului!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Redăm conţinutul scrisorii transmise de deputatul Ovidiu Alexandru Raeţchi:

“Stimate domnule Valeriu Zgonea, Preşedinte al Camerei Deputaţilor,
Stimate domnule Călin Popescu Tăriceanu, Preşedinte al Senatului,

Aşa cum am aflat cu toţii în ultimele săptămâni, Muzeul Literaturii Române – un important edificiu cultural care găzduieşte valori patrimoniale remarcabile – se află astazi într-o situaţie extrem de dificilă, fiind în iminenţa evacuării.

Alternativele oferite până în acest moment în vederea mutării sunt simple improvizaţii care nu pot asigura decât depozitarea improprie, elementele de expunere pentru marele public fiind mult mai greu de asigurat.

În contrast cu lipsa de spaţiu cu care se confruntă o instituţie culturală atât de importantă, Parlamentul Romaniei beneficiază – trebuie să admitem – de un sediu de mari dimensiuni, departe de a fi folosit la întreaga sa capacitate. Există în Palatul Parlamentului, domnilor preşedinti, chiar spaţii cu caracter muzeografic unde valoarea exponatelor nu este direct proporţională cu zonele generoase de expunere.

În aceste condiţii, fac un apel către dvs. şi Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a lua în calcul găzduirea Muzeului Literaturii Române în cadrul Palatului Parlamentului. Ar fi o onoare pe care cultura română o face forului legislativ, nu o mână de ajutor întinsă acesteia.

În plus, ar fi o excelentă ocazie, îndelung amânată, de a aduce publicul mai aproape de Parlament” scrie deputatul Ovidiu Alexandru Raeţchi, în scrisoarea destinată preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului României.

foto:turistik.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare