Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateCristian Bușoi, în PE: ”Pacienții care suferă de cancer, se bazează pe...

Cristian Bușoi, în PE: ”Pacienții care suferă de cancer, se bazează pe inovație când vorbim despre accesul la tratamente noi”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

“În prezent, Uniunea Europeană se confruntă cu un paradox fără precedent în sectorul asistenţei medicale: pe de o parte, existenţa unor medicamente inovatoare, unor tehnologii noi de terapie datorită progreselor științei medicale, care ar putea asigura rezultate bune și supravieţuirea pe termen lung, şi, pe de altă parte, mulți cetățeni europeni care nu pot să se bucure de progresele pe care le-a făcut medicina, în principal din cauza costurilor ridicate”, a declarat Cristian Buşoi.

În ceea ce privește accesul pacienților la tratamente, problema nu este determinată numai de costurile mari ale noilor medicamente scumpe, ci, în cazul unor medicamente inovative cu prețuri mai mici, și de birocrație, de lipsa de punere în aplicare a legilor cheie din Europa, cum ar fi, spre exemplu, Directiva privind Asistenţa Medicală Transfrontalieră sau chiar de blocarea revizuirii unor legi europene importante, precum Directiva privind transparenţa preţurilor la medicamente. În plus, și accesul la medicamentele generice are de suferit, ele fiind nevoite să facă loc, în bugetele în scădere ale multor state din UE, medicamentelor de ultimă generație, cu prețuri foarte ridicate.

“Pacienții europeni, în special pacienții care suferă de cancer, se bazează pe inovație când vorbim despre accesul la tratamente noi, mai eficiente, care să le prelungească viața. Factorii de decizie din UE trebuie să se asigure că deciziile de reglementare cu privire la terapiile inovatoare se bazează pe ceea ce contează cel mai mult pentru pacienţi, și anume, supravieţuirea pe termen lung. De asemenea, trebuie să asigure totodată pacienților accesul la astfel de tratamente în urma unei analize cost-beneficiu centralizată de Agenţia Europeană de Medicamente. Trebuie să prioritizăm investiţiile la nivel european şi naţional în domeniul cercetării şi să găsim soluţii durabile, pentru a include terapiile de ultimă generație în planurile naţionale de sănătate, în soluţiile de tratament, precum şi în modalităţile de finanţare”, a susţinut europarlamentarul Cristian Buşoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Maria Grapini, în Parlamentul European: „Declarațiile vamale false creează prejudicii economice, dar afectează și consumatorii”

Europarlamentarul Maria Grapini a luat ieri cuvântul în Parlamentul European, în cadrul unei ședințe...

Bolnavii de cancer din Timișoara au NEVOIE de AER… condiționat

În urmă cu mai bine de două luni, Asociația OncoHelp lansa o campanie de...