Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Cristian Bușoi, în PE: ”Pacienții care suferă de cancer, se bazează pe inovație când vorbim despre accesul la tratamente noi”

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

“În prezent, Uniunea Europeană se confruntă cu un paradox fără precedent în sectorul asistenţei medicale: pe de o parte, existenţa unor medicamente inovatoare, unor tehnologii noi de terapie datorită progreselor științei medicale, care ar putea asigura rezultate bune și supravieţuirea pe termen lung, şi, pe de altă parte, mulți cetățeni europeni care nu pot să se bucure de progresele pe care le-a făcut medicina, în principal din cauza costurilor ridicate”, a declarat Cristian Buşoi.

În ceea ce privește accesul pacienților la tratamente, problema nu este determinată numai de costurile mari ale noilor medicamente scumpe, ci, în cazul unor medicamente inovative cu prețuri mai mici, și de birocrație, de lipsa de punere în aplicare a legilor cheie din Europa, cum ar fi, spre exemplu, Directiva privind Asistenţa Medicală Transfrontalieră sau chiar de blocarea revizuirii unor legi europene importante, precum Directiva privind transparenţa preţurilor la medicamente. În plus, și accesul la medicamentele generice are de suferit, ele fiind nevoite să facă loc, în bugetele în scădere ale multor state din UE, medicamentelor de ultimă generație, cu prețuri foarte ridicate.

“Pacienții europeni, în special pacienții care suferă de cancer, se bazează pe inovație când vorbim despre accesul la tratamente noi, mai eficiente, care să le prelungească viața. Factorii de decizie din UE trebuie să se asigure că deciziile de reglementare cu privire la terapiile inovatoare se bazează pe ceea ce contează cel mai mult pentru pacienţi, și anume, supravieţuirea pe termen lung. De asemenea, trebuie să asigure totodată pacienților accesul la astfel de tratamente în urma unei analize cost-beneficiu centralizată de Agenţia Europeană de Medicamente. Trebuie să prioritizăm investiţiile la nivel european şi naţional în domeniul cercetării şi să găsim soluţii durabile, pentru a include terapiile de ultimă generație în planurile naţionale de sănătate, în soluţiile de tratament, precum şi în modalităţile de finanţare”, a susţinut europarlamentarul Cristian Buşoi.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore