Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, la expoziţia lui Ştefan Popa Popa’s FOTO

- Advertisement -

Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, a ieşit de la o şedinţă importantă pentru a-I strange mâna caricaturistului timişorean Ştefan Popa Popa’s. Social-democratul german, ales preşedinte al Parlamentului de la Bruxelles în anul 2012, a descompletat expoziţia de la etajul întâi al impunătorului Place de Luxembourg. “Am venit să îmi iau portretul făcut de maestrul Popa’s. Nu este primul, mai am unul acasă. Vreau să spun doar atât: e o mare onoare pentru noi să îl avem pe artistul Popa’s în Parlamentul European”, a declarat Martin Schulz.

Timişoreanul Ştefan Popa Popa’s a realizat la Parlamentul European o expoziţie cu portretele celor mai importante personalităţi din lume. Aşa cum era de aşteptat, Popa’s nu a avut timp să respire. Oficiali, funcţionari şi oaspeţi ai Parlamentului European au format cozi pentru a avea un portret marca Popa’s. Sute de persoane au stat la rând, de la ora 10:00 până la după ora 22:00. A doua zi, Popa’s a luat-o de la capăt. Caricaturistul de Guiness Book a anticipat interesul pentru portrete şi a adus alături de el doi colegi de breaslă, Marian Avramescu și Leonida Năstase. “Am avut noroc că am venit cu Marian Avramescu și Leonida Năstase, altfel nu reauşeam să mulţumim pe toată lumea. Cu siguranţă nu puteam face faţă. De data asta şi eu am rămas surprins de numărul mare de oameni care doreau să plece acasă cu un portret. Nu este uşor, dar eu nu mă ridic de la masă până nu pleacă ultimul om. E un semn de respect. La un moment dat nu se mai termina coada. Stăteam, mă uitam şi vedeam 14 – 15 persoane la rând, mă puneam să desenez şi când ridicam din nou capul erau peste 20 de oameni. Am epuizat aproape toate foile cu care am venit încă din prima zi. Am văzut că erau persoane din toată lumea, din Italia, Spania, Germania, Israel, Pakistan, China sau Nepal”, a declarat Ştefan Popa Popa’s.

Printre cei care care au dorit un portret de la Popa’s s-a numărat şi un călugăr budist care avea un eveniment pe acelaşi palier. Într-o pauză, nepalezul care făcea artă cu nisip colorat, s-a dus în zona românească, l-a felicitat pe Popa’s şi l-a rugat pe timişorean să îi facă un portret.

Evenimentul de Bruxelles a fost organizat de Maria Grapini, fostă membră PC, acum în nou înfiinţatul Partid al Puterii Umaniste. “Este un eveniment de promovare a imaginii României. Cred că prin acţiuni culturale putem promova ţara noastră. Avem oameni valoroși în toate domeniile, iar cultura poate crea punţi între ţări şi între oameni! Atunci când am fost ministru pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, am creat proiectul <România promovată prin valori>. Maestrul Ştefan Popa Popa’s a făcut parte din prima etapă a proiectului, iar Dan Puric în cel de-al doilea. Ei sunt ambasadorii turismului României. La 1 iulie, am făcut chiar un an de la preluarea mandatului şi am vrut să marchez cum se cuvine acest moment”, a declarat Maria Grapini.

Evenimentul de promovare a României la Parlamentul European a început în 1 iulie cu o conferinţă emoţionantă susţinută de Dan Puric. La conferinţa lui Dan Puric şi la în zona portretiştilor au participat ambasadorii români Ştefan Tuncă şi Mihnea Motoc, italianul Giani Pitella, preşedintele grupului socialiştilor din Parlament, europarlamentari din România, Germania, Marea Britanie, Italia, Cehia, Polonia, Suedia sau Bulgaria.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Teatrul Maghiar din Timisoara joaca spectacolul ”EXIT” la Bruxelles

La invitația Centrului pentru Arte Frumoase ”Bozar” din Belgia,...

Expozitie Stefan Popa Popa’s: Fauritorii Marii Uniri, la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timisoara

Catedrala Mitropolitană din Timișoara va fi gazda unui eveniment...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img