Teatrul Maghiar din Timisoara joaca spectacolul ”EXIT” la Bruxelles

- Advertisement -
La invitația Centrului pentru Arte Frumoase ”Bozar” din Belgia, spectacolul ”EXIT” va fi jucat la Bruxelles astăzi și mâine.
Spectacolul coprodus de Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” Timișoara, Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” Arad și Teatrul Național din Sombor (Serbia), a avut premiera în 2017 și s-a jucat deja la festivaluri importante din țară, Serbia și Ungaria.

”EXIT” a fost inclus în selecția Festivalului Balkan Trafik! Bruxelles, fiind o coproducție internațională jucată în patru limbi (română, maghiară, sârbă, engleză), în regia celebrului regizor maghiar Schilling Árpád. Ediția a treisprezecea a festivalului Balkan Trafik! va prezenta cultura țărilor din sud-estul Europei, încercând să deconstruiască stereotipurile legate de cultura din regiunea Balcanilor.

Spectacolul ”EXIT” vorbește despre diferențe culturale pornind de la situația simplă a 12 migranți care ajung la Londra și sunt ținuți captivi într-o clădire izolată. Cât de diferiți sunt sârbii, maghiarii și românii, ce limbaj comun pot găsi într-o situație de criză, aceste întrebări își regăsesc răspunsul în spectacol, iar scenariul s-a născut în urma improvizațiilor actorilor. Din distribuția spectacolului fac parte: Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Csata Zsolt, Éder Enikő, Mátrai Lukács Sándor, Tokai Andrea, Vass Richárd, Andrei Elek, Carmen Vlaga-Bogdan, Ninoslav Đorđević, Branislav Jerković și Dragana Šuša.

La un nivel mai profund, Schilling atrage atenția că ”Exit” pune următoarele întrebări: ”Cum facem față unei situații în care suntem închiși? Cum se formează o comunitate? Cum se distrug relațiile vechi pentru a lăsa loc celor noi? Cum ne reformulăm scopurile? Ce facem, ce sacrificăm pentru a supraviețui?”

Festivalul Balkan Trafik! are o tradiție de 13 ani în organizarea Centrului pentru Arte Frumoase ”Bozar” din Bruxelles și prezintă la fiecare ediție diverse tipuri de spectacole și evenimente pentru a sublinia multiculturalitatea și diversitatea spațiului european. Secțiunile festivalului care durează din 24 până în 28 aprilie sunt: muzică, teatru, cinema, literatură, dezbateri, folclor. Participarea la festival a Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” și a Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” Arad a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Institutul Cultural Român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Teatrul Național Timișoara prezintă în premieră, în data de 15 ianuarie, spectacolul EMINESCU!

Teatrul Național din Timișoara prezintă în premieră spectacolul EMINESCU,...

Teatrul Național Timișoara intră în Festivalul Național de Teatru, cu spectacolul „Rinocerii” de Eugène Ionesco

Teatrul Național din Timișoara intră în Festivalul Național de...

Teatrul National Timisoara, in fata primei premiere din 2020: Si caii se impusca, nu-i asa?

Scena Sălii 2 a Teatrului Național Timișoara găzduiește joi,...

Fatada Palatului Culturii din Timisoara intra in reabilitare. Se cosolideaza si fundatia

Se demarează procesul de reabilitare a faţadei Palatului Culturii...

Teatrul Maghiar Timisoara a pus in vanzare noile abonamente. Vezi avantajele Kult Card

Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara a...

Categorii Populare