Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Surprize în periurban. Ziaristul care a destructurat camarila imobiliarelor – candidat independent la Giroc, în timp ce PSD Dumbrăvița îl susține, la Primărie, pe liberalul Cristian Rusu 

- Advertisement -
Ieri a fost ziua marilor surprize, în plan periurban, atât în comuna Giroc, cât și în localitatea Dumbrăvița. Dis de dimineață, primul semnal, care confirmă că România se pregătește de alegerile locale, a venit dinspre Giroc, acolo unde, printr-o postare pe Facebook, jurnalistul timișorean Radu Constantin de la Vocea Timișului și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar și consilier local. Fără partid, ci din postura de independent! De partea cealaltă, în Dumbrăvița, s-a întors lumea cu dosul în sus – organizația locală a PSD a anunțat că-l susține în cursa pentru fotoliul de primar pe candidatul liberal Cristian Rusu, nu pe imobiliarista Alina Sperlea, așa cum a anunțat deputatul Alfred Simonis.

Fără doar și poate, candidatura ziaristului Radu Constantin, la o funcție în administrația giroceană, a făcut deliciul zilei. Și anunțul nu este deloc unul întâmplător! De aproape 3 ani, ziarul la care lucrează (Vocea Timișului) a reușit o performanță unică în istoria postdecembristă: să destructureze cea mai mare cooperativă imobiliară din vestul României! Și nu numai atât căci, dincolo de descinderi, percheziții, arestări și zeci de dosare penale, alături de echipa de jurnaliști, Radu Constantin a mai realizat un lucru incredibil. Practic, a adus laolaltă o întreagă comunitate și a unit-o în jurul unui interes comun – lupta împotriva mafiei imobiliare!

Azi, Radu Constantin crede că administrația, în tot acest context de luptă împotriva corupției, trebuie resetată din temelii: “E clar că o echipă de jurnaliști, din păcate, nu poate suplini eșecul unei administrații publice locale sau lentoarea unui stat de drept! Și nici nu poate face munca autorităților de control, a polițiștilor, a procurorilor sau a judecătorilor! În schimb, așa cum am demonstrat-o de aproape trei ani, o echipă de jurnaliști poate acționa în slujba unei comunități, a intereselor primare ale oamenilor simplii, harnici și corecți și poate instaura LEGEA și ORDINEA! Întotdeauna răsăriturile sau noile începuturi s-au născut din speranță, așa cum se nasc și revoluțiile! Personal, cred cu tărie că există mai multe feluri de închisori, iar cea mai periculoasă e să crezi că nu poți schimba lucrurile”.

Partea bună, dar și inedită, e că jurnalistul Radu Constantin – spre deosebire de “meniul electoral” de peste 35 de ani, pe care politicienii îl oferă alegătorilor – nu a promis girocenilor și chișozenilor, nici asfalt și nici pietruiri de drumuri: “Azi, ultimul lucru de care Girocul are nevoie, e un alt politician mincinos! Sau de o altă cooperativă imobiliară, mufată la funcționari publici corupți! Mincinoșii și combinatorii au distrus comuna Giroc și s-au îmbogățit! Vă garantez că voi schimba tot jocul! Voi reseta întreaga administrație din temelii și din interior, până când revine acolo unde îi este locul – la picioarele cetățeanului! Exact așa cum fac, în ultimii trei ani, alături de colegii mei de la Vocea Timișului: cu profesionalism și cu independență! Până la urmă, despre asta e vorba și în aceste alegeri locale de la Giroc – despre LIBERTATE! Despre ELIBERARE”.

Șoc și groază 

Tot ieri, dar în conferința de presă, PNL Timiș a dat lovitura secolului: a venit în fața publicului cu conducerea executivă a PSD Dumbrăvița, care a anunțat că nu-și susține propriul candidat, impus de președintele filialei Alfred Simonis, ci îl girează pe liberalul Cristian Rusu. Practic, cu această conferință, s-a și oficializat candidatura lui Cristian Rusu din partea PNL la Primăria Dumbrăvița – cu o susținere mai largă decât se aștepta oricine, în compania președintelui CJ Timiș, Alin Nica, dar și a pesediștilor Victor Malac (fost primar Dumbrăvița) și Daniel Cionca (consilier local).

“Noi credem că un singur om nu poate să ia cele mai bune decizii, ci este nevoie de o echipă. Dar pentru asta trebuie să existe respect și transparență. Nu e nevoie de minuni, dar este foarte important să avem o echipă capabilă, iar printre noi există antreprenori care sunt capabili să administreze și să dezvolte un business. Avem, totodată, de partea noastră, pe Victor Malac, care ne poate ajuta cu experiența sa administrativă. Suntem deschiși, de asemenea, să primim toți oamenii care vor binele Dumbrăviței”, a spus Cristi Rusu. 

De partea cealaltă, pesedistul Daniel Cionca a fost un pic mai tranșant. L-a făcut pe Alfred Simonis sovietic, în comportament și l-a acuzat de blat cu useriștii: “De când sunt consilier local, niciodată nu a venit nimeni, președintele organizației județene, să încerce să-mi forțeze mâna să votez un proiect sau altul. Domnul primar (n.r. Malac) poate confirma că au fost proiecte inițiate de dânsul la care eu m-am opus. În actualul mandat, Alfred Simonis a încercat de mai multe ori să-mi forțeze mâna să votez proeictele USR, extrem de păguboase pentru dumbrăvițeni. Eu l-am refuzat, pentru că nu sunt marioneta nimănui și nu voi fi niciodată. Suntem într-o situație nu foarte plăcută. Ne-ar fi plăcut ca noi, organizația să propunem un candidat validat de conducerea județeană, așa cum scrie în statut, dar lucrurile stau invers. Eu nu pot să accept acest mod oarecum sovietic sau dictatorial de a conduce o organizație în care eu să aștept ce spune pixul dumnealui”.

Victor Malac, în calitate de fost primar PSD Dumbrăvița, a punctat și el: “Am hotărât împreună cu biroul executiv local al PSD Dumbrăvița, care din punct de vedere juridic este valabil, pentru că nu am primit nimic oficial despre dizolvarea organizației, să susținem candidatura domnului Cristian Rusu”. Acum, anunțul de ieri al pesediștilor dumbrăvițeni vine în contradicție totală cu directivele președintelui PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, care a decis că social-democrații trebuie să o susțină pe dezvoltarea imobiliară Alina Sperlea, la fotoliul de primar al comunei Dumbrăvița. Doar ca organizația PSD Dumbrăvița, condusă de Victor Malac, a decis să meargă împotriva curentului și să-l gireze pe liberalul Cristian Rusu, nu pe Alina Sperlea. 

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

2 COMENTARII

 1. Sigur voi vota pentru primăria Giroc un ziarist. Unul mort de foame.
  Da’ poate îl votez, da’ cu o condiție, să-l pună city manager pe Tibi Kiss.
  Un banc pentru toată redacția VT.
  Făt frumocs cu Ileana Cosânzeana în restaurant tot plusează cu câte 100 de euro ca să-i vadă pe rand, gleznele, genunchii, pulpele, iar când ajunge ca să-i vadă chiloții, Cosânzeana se scuză și pleacă la toaletă.
  Făt frumocs așteaptă să se întoarcă Cosânzeana, iar la un moment dat vede pe scaunul rămas gol un bilețel.
  Îl ia îl și citește fără să sufle: ” Dacă mai dădea -i o sută îmi vedeai cwoa…le! Semnat Spânu’.
  Atâta ați destructurat până când v-ați dat cu stangu’ – n dreptu’. Puteți închide prăvălia.
  Penibililor morți de foame.

  • Ați intrat în panică băieți? :))) Nu sunt chiar mort de foame, am pită cu pateu. E agitație mare în cooperativă? Lasă că facem o pușcărie nouă la Giroc, ca să fie bine, să nu fie rău……Semnat Radu Constantin, nu războinic undercover de tastatură. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore