Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Calcul cinic! Cooperatiștii Puiu Minda și Al Shawish l-au băgat în morișca imobiliară de la Giroc pe sirianul Nidal Cheikh Asad

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
câțiva nori
-2.3 ° C
-0.9 °
-2.8 °
89 %
3.1kmh
12 %
joi
8 °
vin
18 °
sâm
16 °
Dum
6 °
lun
-0 °
Acum că toate astrele s-au aliniat și lumea e în dispozitiv, ca dată de ultimă oră, un singur lucru e cert: în ciuda poveștilor și zvonurilor, aruncate pe piață de personaje din jurul iordanianului Mueen Al Shawish, cooperatistul Ionel Dan Pascu (Puiu Minda) a revenit din mini-vacanța din Statele Unite ale Americii, în urmă cu câteva zile. Deci, nu a șters putina, așa cum se văitau, pe orizontală, toți abonații celui mai mare combinator de produse urbanistice de pe lângă Primăria Giroc.

Și Puiu Minda nu i-a abandonat cu ochii în soare pe colaboratorii săi, vezi Doamne, ca ”să deconteze” toate neajunsurile, așa cum au împrăștiat, peste tot, partenerii săi de afaceri! Deși, fie vorba între noi, ar fi putut lejer să o facă atâta timp cât, de mai bine de doi ani, prin intermediul unui fost luptător, stabilit peste Ocean, regele (ne)încoronat al intermedierilor de pe raza comunei Giroc, și-a construit o casă lângă Las Vegas, estimată la o valoare de piață de circa 1,2 milioane dolari. Bravo lui! Dacă o mai și închiriază, în perioada de absență, cu atât mai bine!

Acestea fiind zise și palpabile, iordanianul Mueen Al Shawish (Mimo) poate să stea relaxat și liniștit, mai ales acum când echipa s-a reîntregit, odată cu revenirea partenerului său de combinații, Puiu Minda. Tot ce mai lipsește e să revină în dispozitiv și primarul Ionel Toma! Și, ca simplu sfat, pe Mimo ar fi bine să nu-l mai doară-n vârful bărbăției și nici în dos de absolut nimeni și nimic. Nu de alta, dar cei mai indicați pentru astfel de chestiuni anatomice sunt urologii sau proctologii! Cu siguranță, NU reporterii voceatimisului.ro, care-l tot refuză politicos și periodic, sunt soluția la problemele sale fiziologice! Asta, ca să rămână scris! Că de probat poate fi cu vârf și îndesat!

Acum, dacă Mueen Al Shawish vrea cu tot dinadinsul o consultație, atunci are două variante mari și late: fie ascultă de sfatul medicilor ori ia în considerare părerea avocaților! Una din două! Dacă alege, Mimo n-are decât să rămână același evlavios, aplecat spre rugăciune, și adept înfocat al legalității, virtuți pe care le vântură pe toate gardurile și care stârnesc hohote de râs în sânul comunității arabe din Timișoara. Evident, răutăți și invidii din partea unor oameni care n-au reușit în viață și care acum cârcotesc cât e ziua de lungă pe Fâșia Gaza (str. C. Brâncoveanu din Timișoara), exact locul din care se trage și milionarul iordanian.

Și ca să intrăm în subiect, apropo de cooperativa imobiliară de raza comunei Giroc, în materialul anterior, în care vă relatam cum și-a rezolvat echipa de combinatori Minda & Mimo o Hotărâre de Consiliu Local (nr. 71 din 25 iulie 2019), doar ca să funcționeze morișca autorizațiilor de construire și ca să curgă milioanele de euro, am omis un lucru. Absolut impardonabil și foarte important! Și anume faptul că HCL-ul prin care s-a aprobat prelungirea Planului Urbanistic General al comunei Giroc a fost semnat, în calitate de președinte de ședință, de către consilierul local PSD, Nicoleta Daniela Șipoș. Sora cooperatistului-șef Puiu Minda! Nimeni altul decât jupânul absolut al primarului PSD Ionel Toma!

Unii cu hârtiile…

…alții cu pământurile! Exact așa stau lucrurile în sânul administrației publice de pe raza comunei Giroc. Și am discutat, nu o dată, despre faptul că datorită iordanianului Mueen Al Shawish, cel care și-a legat numele de brandul ”Mega Image” chiar de curând, prin inaugurarea unui complex comercial pe teritoriul comunei, o serie întreagă de investitori strategici de origine arabă au început să investească în proiecte rezidențiale în parohia edilului Ionel Toma. Cert e că toți au trecut prin buzunarul lui Mimo care, la rândul său, a aplicat calculele matematice în folosul propriu și, mai apoi, în cel al cooperativei imobiliare. Astfel încât, până la un punct, toată lumea a fost mulțumită.

Și printre primii temerari, sosiți să investească în El Dorado-ul de la marginea Timișoarei, a fost sirianul Nidal Cheikh Asad: un om de afaceri discret care, ulterior, după ce a constatat pe propria-i piele că lucrurile merg ca unse în Giroc și că celebra cooperativă imobiliară livrează produsele urbanistice în termen, deși taxează la sânge, a mai adus după el și o serie de alți membri ai familiei. Toți investitori imobiliari: SC Emaar Homs SRL (Cheikh Asad Bahjat), SC NDL Fast Building (Achi Hussam), SC NDA 20 Real Invest SRL (Achi Hussam), SC Kantara Rezidence SRL (Kantara Building SRL/Cheickh Asad Rafat) și SC Jabal Residence SRL (Al Cheikh Asad Safwat/Cheikh Asad Rafat).

Dar pentru că în comuna Giroc se poartă stilul smuls, patentat de Ionel Dan Pascu (Puiu Minda) și preluat de iordanianul Mueen Al Shawish (Mimo), la fel, sirianul Nidal Cheick Asad a aplicat aceeași rețetă de succes. Evident, pe spatele cooperativei imobiliare! Și sirianul, prin intermediari (membrii familiei), s-a împroprietărit pe tot ce se putea pe raza localității de la marginea Timișoarei, ceea ce denotă un singur aspect: un circuit închis și prosper pentru orice cooperatist cu cotizația la zi! Așadar, chiar dacă-l doare prin toate părțile, mulțumirile și felicitările merg către Al Shawish, un adevărat deschizător de drumuri și produse urbanistice.

Și vă reamintim că, așa cum am demonstrat, în repetate rânduri, membrii cooperativei de pe raza comunei Giroc dețin/au deținut, în ultimul deceniu, sute de proprietăți imobiliare, în valoare de zeci de milioane de euro. E probat cu vârf și îndesat de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș (OCPI) din arhiva căruia rezultă, fără nicio îndoială că, de exemplu, pe numele lui Ionel Dan Pascu, direct sau prin interpuși, s-au plimbat peste 650 de proprietăți imobiliare. Cum de altfel, pe codul numeric personal al Mariei Haneș, inspector agricol în cadrul Primăriei Giroc, numărul magic de proprietăți, care s-au învârtit prin portofoliul funcționarului public, este de 236 de poziții tabulare. Nespecificate în declarațiile de avere, depuse de-a lungul anilor, așa că Agenția Națională de Integritate n-are decât să doarmă în continuare!

Cert e că nici sirianul Nidal Cheikh Asad nu stă rău la capitolul proprietăți imobiliare. Și asta o demonstrează, din nou, tot OCPI Timiș care a identificat pe un singur membru al familiei omului de afaceri fix 252 de poziții. Și azi doar un număr de 17 cărți funciare mai sunt active, în sensul că se mai regăsesc încă în portofoliul familiei Asad: 12 pe comuna Giroc și 5 pe Timișoara. Diferența de 235 de cărți funciare, proprietăți care s-au perindat prin patrimoniul sirianului, au fost toate pe raza localității de la marginea Timișoarei. Rezultă clar asta din cărțile funciare in extenso!

La pachet

Fără doar și poate, așa cum am și specificat cu fiecare ocazie, toate ”trofeele funciare” enumerate mai sus, sunt doar cele de pe persoană fizică: Ionel Dan Pascu, Maria Haneș și un membru al familiei omului de afaceri sirian Nidal Cheikh Asad. Și, cum adevărul trebuie spus până la capăt, reporterii voceatimisului.ro, pe baza probelor și a informațiilor obținute în toate cele peste 6 luni de investigații jurnalistice, au înaintat organelor în drept o solicitare privind modalitatea în care au fost impozitate/declarate toate tranzacțiile imobiliare ale cooperatiștilor din Giroc, atât pe persoană fizică cât și pe persoană juridică.

Și vorbim aici despre o listă întreagă de persoane și societăți comerciale, o constelație cu adevărat sinistră: peste 50 de entități! Nu a fost deloc simplu să le identificăm dar, până la urmă, prin triunghiulare, pe baza codurilor numerice personale (CNP) și a codurilor unice de identificare (CUI), le-am dat de capăt. Așa că azi, lucrăm pe două direcții mari și late: pe baza datelor din arhiva OCPI Timiș, recte peste 50 de persoane fizice și juridice, ANAF trebuie să răspundă dacă statul român și-a tras partea leului de pe urma miilor de tranzacții imobiliare ale cooperatiștilor de pe raza comunei Giroc…

Așadar, până când ANAF și alte organe competente ale statului român vor verifica punctual cele peste 50 de poziții alfabetice și numerice, nu ne rămâne decât să-l credem pe cuvânt de cercetaș pe iordanianul Mueen Al Shawish, cum că îl doare-n față și-n dos de tot circul de pe raza comunei Giroc. Și asta doar dintr-un singur motiv, rulat la infinit: că lucrează legal și totul e pe acte!

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare