Frenezie transpartinică! Consiliul local Giroc a emis acte administrative în beneficiul cooperatiștilor Puiu Minda și Al Shawish

- Advertisement -
Și de parcă o Hotărâre de Consiliu Local n-ar fi fost îndeajuns, act pe care aleșii neamului nu numai că l-au conceput dar l-au și votat, strict în folosul cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc, distinșii consilieri au mai forțat, în aceeași manieră obedientă, și eliberarea altor documente publice cu antetul primăriei de la marginea Timișoarei. Doar pentru a satisface cerințele de nișă, din ce în ce mai mari, ale dezvoltatorilor imobiliari!

Evident, prestațiile în beneficiul cooperativei nu au fost niciodată gratuite, ci pe bani frumoși! Și asta rezultă din fonoteca de aur, intrată în posesia reporterilor de la voceatimisului.ro! Acum, așa cum am promis data trecută, azi vom vorbi despre baletul și jocurile politicului în favoarea echipei de combinatori imobiliariști Ionel Dan Pascu (Puiu Minda) și Mueen Al Shawish (Mimo). Un duet care, până nu demult, mai exact până la apariția celor peste 40 de investigații jurnalistice din ziarul nostru, tăia și spânzura în administrația condusă de mai bine de 25 de ani de către pesedistul Ionel Toma.

Așadar, să dăm drumul la furnale! Și punctul de plecare, tocmai pentru a demonstra jaful de pe raza comunei Giroc, este Hotărârea Consiliului Local nr. 71 din data de 25 iulie 2019, privind prelungirea valabilității Planului Urbanistic General (PUG). Așa cum rezultă din documente, inițiatorul de proiect a fost consilierul local Adrian Urșică (ALDE), cel care, de fapt, stă și la baza referatului care a fost înaintat spre aprobare forumului decizional. Cert e că HCL-ul Primăriei Giroc a trecut la limită și cu mult stres: 9 voturi ”pentru” și 7 ”abțineri” dintr-un total de 16 valabil exprimate.

Că a fost o bătălie pe viață și pe moarte, asta pentru că interesele imobiliare erau enorme și nimeni din cooperativă nu-și dorea timpi morți, atâta timp cât curgeau combinații de milioane de euro pe raza comunei Giroc, se vede foarte clar dintr-un calup audio-video, care-i are ca protagoniști pe Puiu Minda și pe asociatul său, iordanianul Al Shawish, nimeni altul decât singurul intermediar agreat de comunitatea arabă din Timișoara pentru a negocia proiecte rezidențiale, în condiții avantajoase, cu administrația comunală.

Și, ca să priceapă toată lumea, miza HCL nr. 71 din data de 25 iulie 2019 a fost una extrem de simplă: nicio autorizație de construcție nu putea fi semnată, pe intravilan, deoarece Planul Urbanistic General al comunei Giroc era expirat. Așa că, orice document ar fi ieșit din Primăria Giroc, în favoarea imobiliariștilor, ar fi fost ilegal din start! Mai mult, nu e de mirare, având în vedere antecedentele, că HCL nr. 71 din data de 25 iulie 2019, nu se regăsește nici măcar pe site-ul Primăriei Giroc. Probabil, documentul a fost catalogat drept ”strict secret de importanță vitală” de către cel mai mare cenzor de transparență publică din istoria comunei de la marginea Timișoarei, managerul localității și feblețea primarului Ionel Toma, nu mai puțin celebra Simona Ivuț.

Planul de bătaie

Revenind la actul administrativ, votat de consilierii locali ai comunei Giroc în favoarea cooperativei imobiliare, este evident că cel care a condus negocierile și a făcut ca zarurile să cadă așa cum trebuie a fost Ionel Dan Pascu (Puiu Minda), stăpânul absolut al primarului PSD Ionel Toma. Și nu o spunem fără nicio acoperire. Ba din contră, redăm mai jos dialogurile de mare succes, așa cum rezultă acestea din arhiva audio-video, intrată în posesia voceatimisului.ro. Fonotecă care va fi la liber, pe canalul de YouTube al publicației noastre, în momentul în care autoritățile publice vor pune ”capac” grupului organizat de pe raza comunei Giroc. Și nu mai e mult!

Iată ce spune Puiu Minda, cel mai mare combinator de produse urbanistice și proprietar tabular a peste 600 de parcele de teren, aflate în limitele administrativ-teritoriale ale comunei Giroc: ”Bă, am vorbit cu primarul. E bai mare cu asta dar o să o rezolv ca să treacă. Acum, îi punem și noi condiții (n.n – primarului). Trebuie să voteze toată lumea. Ideea e că am aflat că nu se vrea ca HCL-ul să treacă. O să-i conving eu pe toți, fii fără grijă. Da-i mă în p…a mea că noi tot am făcut pentru ei. Așa că, vor nu vor, trebuie să facă și ei pentru noi. Și mă duc iarăși, acum, peste primar, în birou, și îi zic în față. Trebuia să fac 400.000 euro la afacerea asta. Nu-i nimic că acum o să cer 500.000….

Și așa cum rezultă din imagini, înregistrate la nivelul lunii iulie 2019, iordanianul Al Shawish era mai mult decât agitat referitor la faptul că, până nu se reglementează situația cu PUG-ul de pe Giroc, va fi in imposibilitatea de a dezvolta proiecte imobiliare. Și, mai mult decât orice, de a intermedia produse urbanistice în numele și în folosul comunității arabe din Timișoara. Mai mult, așa cum reiese din probatoriu, la vremea respectivă, Mimo avea pe rol și ”o combinație de 5 ha de teren” și, decât să piardă încrederea ”clienților”, care ar fi sesizat votul negativ din plen, a fost tentat să facă orice și să amâne ședința Consiliului Local Giroc.

Noroc cu Puiu Minda care a reușit să-l calmeze pe Al Shawish, rostind, în fața unei răcoritoare, următoarele vorbe de duh: ”Toată lumea are de pierdut. Daca mă enervez, aduc la Primărie toți constructorii. Nu putem amâna ședința, că mai stăm pe tușă cel puțin încă o lună. Și nu ne putem permite să pierdem clienți. Și bani, mai ales! Ieri, m-a sunat și secretara și mi-a spus să fac tot posibilul ca să treacă HCL-ul, că nu se dorește. O să vorbesc pentru vot și cu Rambo (n.n – avocat Gherban Claudiu Aurelina, PNL). Dar, na, toți vor câte ceva. Și cu ăsta e complicat…”.

În final, tot răul spre bine. După o mobilizare exemplară, Hotărârea Consiliului Local Giroc nr. 71 din 25 iulie 2019 a trecut cu brio și la limită, ce-i drept. Semn că Puiu Minda controla cu o mână de fier, cel puțin la vremea respectivă, tot ce mișca în administrația comunală. Că nu degeaba tot spune, cu fiecare ocazie pe care o are, că el l-a făcut primar pe Ionel Toma, când chiar și ai lui din PSD, au vrut să-l vândă ca pe tarabă: ” Eu am rezolvat tot. Am aflat că Golban (n.n – consilier local PSD Ghorghe Golban) era de vânzare. Și m-am dus peste el și m-am înțeles cu omul. Așa că amândoi am avut de câștigat…”.

E clar că, de cealaltă parte, și iordanianul Mueen Al Shawish avea dreptate când se agita ca o sticlă de Pepsi ca totul să meargă strună și fără niciun soi de întreruperi. Căci, altfel, cash-flow-ul ar fi încetat iar în activitatea cooperativei imobiliare ar fi existat… timpi morți. Și asta rezultă, fără drept de apel, din documentele fiscale și bancare ale SC Mimo Real Estate SH SRL, societate care, fix pe data de 15 iunie 2021, și-a scos dividendele pe 2018-2019, în valoare de 3.000.000 RON, abandonându-și în conturi suma de 2.570 RON. Semn că biznisul a mers bine, că flic-flacurile pentru HCL-ul Primăriei Giroc au fost de folos și că celebra cooperativă imobiliară are un cuvânt greu de spus în administrația comunală de la marginea Timișoarei.

Cooperativa PNL

Și mai sunt câteva aspecte de lămurit vizavi de cooperativa imobiliară din comuna Giroc. În primul rând faptul că, exasperați de combinații și de zeci de reclamații, aproape fără succes, doi bănățeni, Ilie Alămurean și Georgeta Baciu, ambii cu legături factuale și imobiliare în parohia primarului PSD Ionel Toma, de luni dimineața de la ora 10, au intrat în greva foamei. Chiar la Schela de Petrol Timișoara, acolo unde își au sediul procurorii Direcției Naționale Anticorupție și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. În video, la final, aveți și motivațiile gestului extrem.

Cu precizarea că Alămurean are un război deschis cu edilul Toma pentru că nu l-ar fi pus în posesie pe o suprafață de 9 ha de teren, moștenită de la părinți, în valoare de circa 10 milioane de euro. Omul are și o (contra)expertiză care justifică suma! De cealaltă parte, Georgeta Baciu are o poveste de capă și spadă cu avocatul Gheorghe Golban, cel care a consiliat juridic Primăria Giroc contra unei sume de peste 3,5 milioane RON, așa cum rezultă din controlul Curții de Conturi Timiș. Și doamna Baciu face greva foamei pe motiv că avocatul Golban, verișorul primar al fostului procuror DNA, Adrian Golban, și fiul consilierului local girocean Gheorghe Golban, i-ar fi luat o serie de proprietăți, în baza unui contract fictiv de împrumut, în valoare de 50.000 euro.

Pe de altă parte, tot vizavi de cooperativa imobiliară de pe raza comunei Giroc, până săptămâna viitoare – nu de alta, dar am decis să continuăm cu dezvăluirile de presă ceva mai rar –  PNL Giroc este rugat să se întrunească de urgență în ședință internă. Și să se hotărască cine pleacă și cine rămâne, în filială, având în vedere pretențiile financiare care au fost emise de către un consilier local, printr-un intermediar de la SC Lipoplast SRL, în detrimentul unui dezvoltator imobiliar. De altfel, un om de afaceri de bun-simț care a cumpărat de la Ionel Dan Pascu (Puiu Minda) și iordanianul Mueen Al Shawish (Mimo) două terenuri, în valoare de circa 1,5 milioane de euro. Evident, cu tot cu autorizații de construire!

Și ca să nu existe dubii și cârcoteli, căci totul poate fi probat audio-video fără nicio problemă, pentru avizul favorabil de la ”Giroceana”, societate condusă de ginerele primarului Ionel Toma, omul de afaceri a plătit, din cei 5000 euro solicitați, un avans de 2000 de euro, marți, 7 decembrie a.c., chiar la prânz. Fix la ora 12.05. Evident, urmând ca diferența de 3000 euro să o verse în visteria PNL Giroc, așa cum rezultă din solicitarea consilierului local, făcută prin intermediarul de la Lipoplast, și din acceptul dezvoltatorului imobiliar.

Pe bune, fraților?!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img