Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Cuibușor de nebunii! Milionarul Puiu Minda, stăpânul absolut al Primăriei Giroc, titular în peste 400 de cărți funciare

- Advertisement -
În cazul în care girocenii și chișozenii se mai întreabă de ce primarul Ionel Toma nu a reușit, nici după mai bine de două decenii și jumătate de muncă în folosul comunității, să-i pună în posesie pe terenurile care au fost deținute din moși-strămoși, răspunsul este unul extrem de simplu: pentru că edilul este prizonierul cooperativei imobiliare care controlează unitatea administrativ teritorială de la marginea Timișoarei!

O echipă de șoc care, anual, doar pentru a păstra prăvălia deschisă, produce o căruță de bani în beneficiul membrilor săi. Și cel mai bun exemplu în acest sens a fost, cel puțin până azi, Maria Haneș care, în calitate de simplu inspector agricol din cadrul administrației comunale și dintr-un salariu de bugetar, a reușit să învârtă, pe numele său și în ultimii ani, nici mai mult nici mai puțin decât 236 de suprafețe de teren. Toate de pe raza comunei Giroc! În bani, milioane de euro!

Și vorbim despre Maria Haneș la trecut doar pe considerentul că sistemul integrat al tranzacțiilor imobiliare, gestionat de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș, arată și demonstrează, negru pe alb, că angajata Primăriei Giroc, venită în instituție cam în aceeași perioadă cu primarul PSD Ionel Toma, este o mica glumă pe lângă celebrul intermediar de produse urbanistice și dezvoltator imobiliar Ionel-Dan Pascu, nimeni altul decât Puiu Minda.

Da, chiar așa: o mica glumă! Căci așa cum rezultă din datele OCPI, în dreptul codului numeric personal al lui Ionel-Dan Pascu, profesor de sport și de finanțe-bănci, stă numărul… 434. Cifra este cât se poate de corectă și exprimă totalitatea proprietăților imobiliare care au fost înscrise, în diverse perioade de timp, pe numele lui Puiu Minda, fie ca unic deținător de suprafețe de terenuri sau imobile fie în asociere cu alte persoane.

Cert e că pe 434 de cărți funciare, marea majoritate aflate pe raza comunei Giroc, stă scris numele de Ionel-Dan Pascu! Și ca să nu existe interpretări, cifra de mai sus are legătură doar cu CNP-ul lui Puiu Minda. Și subliniem acest lucru pentru că pe numele altor membri și descendeți ai familiei Pascu mai sunt o grămadă de alte imobile, aproape 200 la număr, așa cum rezultă clar din baza de date a Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș. Dar NU o să coborâm ștacheta la nivelul discuției despre familie, doar din considerente de etică profesională și din prea mult bun-simț!

Și bun-simț nu față de Puiu Minda, care ne-a umplut frigiderele de carne macră, ori de câte ori a avut ocazia, ci față de o serie de oameni care nu au absolut nicio vină că, în timp, s-au transformat în săgeți sau paravane pentru unul dintre cei mai mari combinatori imobiliari de pe raza comunei Giroc.

Fără de care nu crește nici iarba pe raza unității administrativ teritoriale de la marginea Timișoarei și nici nu iese vreun element de urbanism din administrația comunală, fără ”capac” sau fără ”pachețel”. Și veți vedea în zilele următoare ceea ce n-a văzut Girocul de la Revoluție încoace: cum funcționează cooperativa imobiliară. Și o să vă lămuriți cu cât tupeu cer unii șpaga sau dreptul de șmecher…

Loteria vizelor

Și până se hotărăște Puiu Minda, cel mai șmecher intermediar de urbanism și dezvoltator imobiliar de pe raza comunei Giroc, dacă ne dă sau nu în judecată ”cu cei mai scumpi avocați”, doar pentru că am îndrăznit să-i publicăm tranzacțiile financiare, suspectate de evaziune fiscală de către specialiștii Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, îi mai dăm un motiv de proces civil, în aceeași logică imbatabilă: accesarea ”fără drept” a bazei de date a Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară!

Evident, Puiu Minda, are toate motivele să fie extrem de agitat. Așă că toți cei care au filme artistice în cap, după regia și scenariul lui Puiu Minda, sunt rugați să sune la alte numere de telefon, nu la voceatimisului.ro! Cât despre băieții care fac filaj privat – e privat pentru că am verificat numerele de înmatriculare și avem și conexiunile –le transmitem doar atât: chiar dacă, zilele trecute, am preferat să ratăm două întâlniri importante, ca să ținem oamenii la distanță, data viitoare, pe următoarea stradă cu sens unic, oprim mașina în mijlocul drumului și, cu ce avem la îndemână, le spargem parbrizul. Ca să știe și Inspectoratul de Poliție Timiș! Deși, punem pariu, nimeni n-o să reclame, nici vadalismul și nici distrugerea!!!

Așa că dincolo de amenințări, tracasări, provocări și înjurături, azi, continuăm seria dezvăluirilor de pe raza comunei Giroc. Nu o să vorbim despre subvențiile pe APIA, nici ale inspectorului agricol Maria Haneș și nici ale lui Puiu Minda. Punctăm un pic partea de proprietăți a celui mai marcant membru al cooperativei imobiliare de la marginea Timișoarei. După care revenim exact acolo unde doare cel mai tare. Mai precis la tematica de acum câteva zile: cartierul de blocuri din zona magazinului Lidl, chiar la calea ferată, la intrare în comuna Giroc. Că așa cum am preconizat, comunitatea arabă de pe Bega a început să fiarbă. La propriu din cauza taxei de șmecher!

Revenind la cele 434 de numere de cărți funciare, care apar pe numele lui Ionel-Dan Pascu, circa jumătate dintre ele sunt inactive. Semn că au fost înstrăinate de-a lungul anilor, sub diverse forme, în cazul de față, pe persoană fizică, așa cum au sesizat și specialiștii Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Mai puțin ofițerii de la Serviciul de Investigații a Criminalității Economice din cadrul Inspectortului de Poliție Timiș, structuri ale MAI cordonate de comisarul-șef Petru Suraj Rumega și chestorul Alin Petecel! Și doar inspectorii ANAF Timiș pot spune dacă, la sutele de tranzacții imobiliare, statul român și-a tras sau nu partea leului, așa cum prevede Codul Fiscal!

Și dacă, prin absurd, nimeni nu zice nimic, nicio problemă: forțăm, în aceeași logică a lui Puiu Minda, un al treilea cap de acuzare! Tot pentru divulgare de date confidențiale și ”acces neautorizat” la baza de date a unei instuții publice! Până atunci, așa cum rezultă din date ale OCPI Timiș, proprietățile imobiliare active ale persoanei fizice Puiu Minda constau în spații cu altă destinație pe strada Trandafirilor 51 și Trandafirilor 20.

Plus, peste o sută și ceva de alte poziții cadastrale, încă nedezvoltate. Ca imagine de ansamblu, Puiu Minda a construit și vândut, deja, ansambluri imobiliare pe următoarele străzi din comuna Giroc: Zefirului, Luceafărului, Trandafirului, Retezat, Ghirlandei, Narcisei, Universului, Egalității, Fuchsiei, Zambilei, Unității, Timiș etc. Pe persoană fizică! Și urmează un P+1E+M pe strada Hortensiei pe SC Minda & Mimo SRL!

Ridică-mă la cer!

În primul rând, le mulțumim girocenilor și chișozenilor care s-au pus pe treabă și au demarat investigațiile pe cont propriu, în ceea ce privește micul nostru pariu cu comunitatea de la marginea Timișoarei: cei aproximativ 90000 metri pătrați de lângă calea ferată, chiar lângă magazinul Lidl din Giroc. Și răspunsurile n-au întârziat să apară: aprobarea PUZ-ului pentru parcela din CF 401710, în suprafață inițială de 88.892 mp, a fost cerută Primăriei Giroc de către patru persoane fizice, care controlează SC ASD Residence SH SRL: pe de-o parte acționarii Evelyn Andrea Fazekas și Angela Ștefan, iar pe de alta administratorii, sirianul Nidal Cheikh Asad și iordanianul Mueen Ahmad Mustafa Al Shawish (zis Mimo).

Și, pe scurt, PUZ-ul propus, la nivelul lunii ianuarie 2016, arăta cam așa: la 6 metri de calea ferată (tren ruta Timișoara-Buziaș), circa 1400 de locuitori, în 40 de ansambluri de P+2E și 36 de blocuri de P+4E, pe o suprafață de 25.025 mp utili construiți, peste 5000 mp de spații verzi si 47.717 mp de grădini. Acum, ce e azi la fața locului e cu totul o altă poveste! Cert e că prima oară, așa cum rezultă și din procesul-verbal de ședință al Consiliului Local Giroc, PUZ-ul a fost respins după metoda… ”capac”. Cuvintele primarului Ionel Toma sunt încă acolo, pe stenogramele discuțiilor din plen: ”propun respingerea…”.

Cert e că, ulterior, edilul a revenit la sentimente mult mai bune și PUZ-ul din zona magazinului Lidl a fost aprobat, fără nici cea mai mica modificare, în afara unor mici ajustări la profilele de drum, absolut irelevante. Și tot girocenii și chișozenii au observat, după expertizarea vizuală a construcțiilor, că imobilele aprobate, în regim de P+2E și P+4E, sunt astăzi, fiecare, cu câte un etaj în plus. Adică, P+2+M și P+4+M. Și calculul pe care l-am propus, în materialul trecut, de a adăuga la fiecare metru pătrat de spațiu locuibil excedentar și în afara autorizațiilor, o taxă de șmecher de 200 euro, a prins contur în ochii comunității de la marginea Timișoarei. Ca la matematică: QED!

Unii au mers chiar mai departe cu ancheta, semn că, undeva, în cadrul cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc, s-a rupt lanțul de iubire: ”…pot să vă spun că arabii nu au primit anumite avize de la Primaria Giroc, necesare pentru PUZ, numai după ce Mimo (n.n – iordanianul Al Shawish) s-a înțeles cu Puiu, să-i cedeze gratis două parcele de teren pentru constructie imobil P+3. Dacă nu ma credeti puteti verifica faptul că Puiu a cumparat de la firma lui Mimo cele două parcele de teren, plătite prin virement, dar bani i-au fost restituiti. Deci ați greșit când ați scris că sauditii au dat șpagă numai 200000 euro. Implicit Mimo a dat șpagă de 5000 euro/bloc. Tot Puiu a luat de la Burescu cu forta jumătate de teren, la prețul de achiziție teren pe care acesta îl câștigase la licitatie. Terenul este situat în spate la hotel IQ și reprezintă o fâsie de teren neconstruit în spatele hotelului si a blocurilor, pe toata lungimea acestora. Burescu nu a construit ani de zile blocurile de pe strada Trandafirilor pentru ca nu a vrut Puiu…”.

Cum era și firesc, Radu Burescu, unul dintre dezvoltatorii imobiliari de pe raza comunei Giroc a negat informația desi, în primă fază, aproape că o confirmase. De înțeles atitudinea omului de afaceri atâta timp cât abia a reușit să reintre în cooperativa imobiliară din Giroc. După un circ mediatic pe măsură și o plângere la DNA (ulterior retrasă, tot cu circ și lacrimi în ochi) împotriva primarului Ionel Toma, pe care l-a acuzat, la modul direct, că nu dă autorizații de construire, dacă nu primește parandărtul.

Revenind la PUZ-ul din zona magazinului Lidl, de precizat e că numele celor doi administratori ai SC ASD Residence SH SRL, Nidal Cheikh Asad și iordanianul Mueen Ahmad Mustafa Al Shawish, așa cum rezultă din schema de relații comerciale – SC Mimo Real Estate SRL, SC ASD Building Development SRL, SC Mimo Residence SRL, SC Asad Building Project SRL, SC La Bughy SRL, SC Ruwaida Development SRL și SC Susan Development SRL – aceasta se închide, la mantă și prin afiliere, cu celebrul Puiu Minda. Cel mai bun asociat la nevoie, când jocurile se fac pe foarte mulți bani. Extrem de mulți!

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

9 COMENTARII

  1. Cum și cu ce scop credeți ca l-au făcut Chestor pe Petecel Alin, în mandatul lui a fost omorât un polițist, înjunghiată o fata în centrul orașului , alții doi adulți omorâți în bătaie intr-un parc, orașul e plin de migranti car se înjunghie între ei, a destituit abuziv un polițist doar fiindcă a avut curaj sa prezinte mizerie făcute de Petecel Alin …etc. Iar Petecel Alin e făcut chestor….cu ce scop si d catre cine, acet incompetent mai este încă șeful IPJ Timis???

  2. De ce se termină pista de biciclete în dreptul casei lui Puiu? și cu ce drept a pus grețosul de Radu in dreptul casei lui „morcovii” specific unui șantier. Sa nu-i parcheze nimeni pe toată lungimea casei lui. Asta nu vede poliția locală? Poți să scoți omul din Giroc dar nu poți scoate Girocul din om. Aceleași trăsături de țăran opărit, fost vânzător de lapte, actualmente mare dezvoltător imobiliar,le are

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore