Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Omul de afaceri Radu Burescu și primarul de la Giroc au făcut pace, după ce și-au spălat rufele în public

- Advertisement -
După ce și-au spălat rufele în public, omul de afaceri Radu Burescu și primarul de la Giroc s-au împăcat. În consecință, Burescu și-a retras plângerea penală pe care a intentat-o împotriva edilului, pentru abuz în serviciu.

În luna februarie a acestui an, omul de afaceri Radu Burescu l-a acuzat pe primarul localității timișene Giroc, Ionel Toma, de abuz în serviciu. Atunci, afaceristul spunea că edilul i-a cerut mită pentru a obține autorizațiile necesare ridicării unui bloc de locuințe și că refuză să îi elibereze actele deoarece acesta nu a vrut să îi dea primarului bani ilegal.

Totul a pornit de la un bloc, pe care Burescu voia să în construiască în localitate. Având certificatul de urbanism nr. 322/25.05.2015 și autorizația de construcție emisă de Primăria Giroc, nr.196/04.06.2015, valabilă până în iunie 2016, bărbatul s-a trezit în situația în care a fost nevoit să sisteze orice demers după ce Consiliului Local Giroc a dat hotărârea nr. 102, din 31.08.2015, privind aprobarea indicatorilor urbanistici, prin care a fost modificat regimul de înălțime al zonei.

“Dacă nu-i dai șpagă primarului, nu te lasă să lucrezi. Eu nu i-am dat și de asta el acum îmi pune bețe în roate”, ne-a declarat omul de afaceri, în februarie 2016.

Pentru a continua lucrările și a nu pierde banii investiți, Radu Burescu a găsit o soluție legală: o modificare de temă a investiției. S-a adresat arhitectului șef al județului Timiș, care i-a dat dreptate, dar chiar și cu acest răspuns, primarul a refuzat să facă demersurile necesare, spunea afaceristul, care a făcut o plângere la DNA în acest sens în care a acuzat primarul de abuz în serviciu.

La câteva luni de la publicarea articolului nostru, cei doi se pare că au reușit să ajungă la o înțelegere. Mai precis, primarul a admis modificarea de temă ce permite continuarea investiției, iar omul de afaceri și-a retras plângerea făcută la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara.

“Au fost între timp două ședințe la Consiliul Județean Timiș care au reglementat situația. Hotărârea de consiliu a avut o lipsă, adică nu a fost aprobată de Comisia de Urbanism a Consiliului Județean. A mai venit de două ori precizare pentru asta, și de la Consiliul Județean Timiș, și de la Prefectura Timiș. Omul a cerut modificare de temă. A greșit primăria pentru că n-a solicitat introducerea aprobării comisiei în consiliu, dar s-a corectat”, ne-a declarat primarul din Giroc, Ionel Toma.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore