Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăExclusivOmul de afaceri Radu Burescu și primarul de la Giroc au făcut...

Omul de afaceri Radu Burescu și primarul de la Giroc au făcut pace, după ce și-au spălat rufele în public

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
După ce și-au spălat rufele în public, omul de afaceri Radu Burescu și primarul de la Giroc s-au împăcat. În consecință, Burescu și-a retras plângerea penală pe care a intentat-o împotriva edilului, pentru abuz în serviciu.

În luna februarie a acestui an, omul de afaceri Radu Burescu l-a acuzat pe primarul localității timișene Giroc, Ionel Toma, de abuz în serviciu. Atunci, afaceristul spunea că edilul i-a cerut mită pentru a obține autorizațiile necesare ridicării unui bloc de locuințe și că refuză să îi elibereze actele deoarece acesta nu a vrut să îi dea primarului bani ilegal.

Totul a pornit de la un bloc, pe care Burescu voia să în construiască în localitate. Având certificatul de urbanism nr. 322/25.05.2015 și autorizația de construcție emisă de Primăria Giroc, nr.196/04.06.2015, valabilă până în iunie 2016, bărbatul s-a trezit în situația în care a fost nevoit să sisteze orice demers după ce Consiliului Local Giroc a dat hotărârea nr. 102, din 31.08.2015, privind aprobarea indicatorilor urbanistici, prin care a fost modificat regimul de înălțime al zonei.

“Dacă nu-i dai șpagă primarului, nu te lasă să lucrezi. Eu nu i-am dat și de asta el acum îmi pune bețe în roate”, ne-a declarat omul de afaceri, în februarie 2016.

Pentru a continua lucrările și a nu pierde banii investiți, Radu Burescu a găsit o soluție legală: o modificare de temă a investiției. S-a adresat arhitectului șef al județului Timiș, care i-a dat dreptate, dar chiar și cu acest răspuns, primarul a refuzat să facă demersurile necesare, spunea afaceristul, care a făcut o plângere la DNA în acest sens în care a acuzat primarul de abuz în serviciu.

La câteva luni de la publicarea articolului nostru, cei doi se pare că au reușit să ajungă la o înțelegere. Mai precis, primarul a admis modificarea de temă ce permite continuarea investiției, iar omul de afaceri și-a retras plângerea făcută la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara.

“Au fost între timp două ședințe la Consiliul Județean Timiș care au reglementat situația. Hotărârea de consiliu a avut o lipsă, adică nu a fost aprobată de Comisia de Urbanism a Consiliului Județean. A mai venit de două ori precizare pentru asta, și de la Consiliul Județean Timiș, și de la Prefectura Timiș. Omul a cerut modificare de temă. A greșit primăria pentru că n-a solicitat introducerea aprobării comisiei în consiliu, dar s-a corectat”, ne-a declarat primarul din Giroc, Ionel Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare