ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Lanțul amintirilor! Omul de afaceri Radu Burescu încă mai așteaptă ca procurorii DNA să îl întrebe de sănătate pe primarul comunei Giroc

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
În martie anul viitor se împlinesc fix șase ani de zile de când omul de afaceri Radu Burescu s-a plâns procurorilor Direcției Naționale Anticorupție Timiș despre ilegalitățile săvârșite de primarul Ionel Toma, aflat la cel de-al șaptelea mandat consecutiv în fruntea comunei Giroc. Cert e că antreprenorul n-a fost singurul care a dat extemporal în fața magistraților și nici unicul care a arătat cu degetul spre cooperativa imobiliară de la marginea Timișoarei. Cu probe și date certe!

De-a lungul timpului, au mai fost giroceni și chișozeni care au devoalat practicile neconcurențiale ale mafiei imobiliare de pe raza comunei: unii au mers pe mâna ofițerilor de la Inspectoratul de Poliție Timiș, alții pe încredere la Direcția Generală Anticorupție (DGA) iar ultima categorie a ales Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Timiș. Una peste alta, în frunte cu Radu Burescu, toți au luat țeapă! Ba mai mult, organele statului i-au vândut pe petiționari ca pe niște fraieri! Exact ca la târgul de vite!

Și de atunci, adică de circa 2000 de zile, dezvoltatorul imobiliar Radu Burescu stă tot cu ochii pe geam și proptit în poartă ca să vadă când dau iama, în Primăria Giroc, procurorii de la DNA sau DIICOT. Nu de alta, dar măcar să reinstaureze ordinea și legalitatea, cel puțin în urbanism, acolo unde cooperativă imobiliară face legea și taxează orice mișcare! Așa că nu e de mirare că azi, după atâta amar de hibernare, omul de afaceri nu mai are încredere și nu mai dă, nici măcar o ceapă degerată și nici doi lei, pe instituțiile de forță ale statului român. O dezamăgire cruntă!

Evident, Radu Burescu are, până la un punct, dreptatea de partea sa! Căci dincolo de orizontul așteptărilor înșelate, dacă ar fi dus demersul său de anticorupție până la capăt și nu ar fi sucit căruța în mijlocul drumului, acuzând procurorii că l-au trimis ca să-l înregistreze și să-l capcaneze pe primarul Ionel Toma, probabil, altfel ar fi stat lucrurile, azi. Așa, omul de afaceri a făcut doar vălvă-n presa vremii, a șters pe jos cu edilul din Giroc, l-a acuzat de șpagă după care, în curtea primăriei, a pupat inelul stăpânului și purtătorului de ștampilă al administrației comunale. Și și-a mai cerut și scuze în văzul tuturor!

Totuși, adevărul e unul singur: ceea ce a reclamat dezvoltatorul imobiliar la DNA Timișoara, la nivelul anului 2016, referitor la practicile cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc, este absolut valabil și la finele anului 2021. Și au trecut mai bine de 5 ani de atunci! Dovadă stau cele peste 40 de investigații jurnalistice pe care reporterii voceatimisului.ro le-au documentat, finalizat și publicat în ultimele 6 luni. Și toate au același numitor comun – primarul Ionel Toma! Plus, o serie întreagă de cooperatiști de soi care funcționează exact ca orice grup organizat sau ca orice breaslă a intermediarilor de urbanism. Doar pe bani!

Infanteristul Burescu

Și, așa cum rezultă din două materiale de presă, publicate de cotidianul Renașterea Bănățenă pe 29 și 30 martie 2016, sub semnătura jurnalistului de investigații Ciprian Brindescu, omul de afaceri Radu Burescu a dat de pământ cu primarul Ionel Toma, demolându-i imaginea publică, construită cu atâta migală din bani de la bugetul comunal. Și asta se vede din documentele administrației căci, an de an, edilul de Giroc a omenit, cum nu se poate mai bine, o parte importantă a mass-media pentru elogii și statui. Atât presă scrisă cât și televiziuni! Cert e că, până acum vreo lună, pomenile au tot curs pentru odele în metru antic și, mai mult decât orice, pentru liniște!

Așa că, în calitate de administrator al SC Rico & Minda SRL, societate achiziționată cu activ și pasiv de la Ionel Dan Pascu (Puiu Minda), unul dintre cei mai mari combinatori de produse urbanistice de pe raza comunei Giroc, Radu Burescu l-a acuzat pe primarul Toma, într-o plângere penală înaintată DNA Timișoara, de săvârșirea a trei infracțiuni mari și late: luare de mită, șantaj și abuz în serviciu. Cert e că, la nivel anului 2016, procurorului Lucian Dolcu (DNA) și comisarului-șef Emil Bercea (DGA) nu le-a plăcut expunerea de pe raza comunei Giroc. Nici cea a lui Radu Burescu și nici a celorlalți petiționari! Așa că s-a pus cruce și s-a dat cu aghiasmă pe motiv că nu sunt probe suficiente sau că reclamanții s-au sucit!

Deși, în expunerea de motive, Radu Burescu le-a relevat procurorilor DNA Timișoara o serie întreagă de aspecte interesante. Primul ar fi că, la fiecare solicitare oricărei autorizații de construire pentru un imobil colectiv, era mereu șicanat de primarul PSD Ionel Toma care, nu o dată, i-ar fi spus explicit că ”tu faci o grămadă de bani, iar noi semnăm hârtii…”. Plus, întârzieri în emiterea unor hârtii, cerințe aberante de întocmire a unor înscrisuri irelevante și controale peste controale, săptămânale, pe toate șantierele sale dezvoltatorului imobiliar!

Ba mai mult, omul de afaceri a dezvăluit procurorilor că, pentru eliberarea unor documente urbanistice, ar fi fost nevoit să-i facă edilului Ionel Toma o serie de favoruri. În primul rând să-i toarne fundația la paraclisul din curtea întâiului urbei, aspect despre care voceatimisului.ro a scris în detaliu, demonstrând că toată construcția bisericească a fost construită exclusiv din ”sponsorizări”, atât din partea unor angajați ai Primăriei Giroc cât și altor dezvoltatori imobiliari de pe raza comunei de la marginea Timișoarei. Apoi, intabulată pe CF-ul primarului Ionel Toma! Parcă mai contează că edilul de Giroc a declarat în presa vremii că bisericuța din curtea casei sale l-a costat 50.000 euro?! Suma e corectă, doar că nu el a plătit-o!

Tot Radu Burescu i-a înștiințat pe magistrații DNA Timișoara că, de teamă ”să nu-i dea sângele pe nas” – așa menționează petentul că ar fi sunat amenințarea lui Ionel Toma, aruncată din vârful buzelor de față cu mai mulți subordonați – a fost nevoit să-i cedeze, cu titlu gratuit (comodat), pe o perioadă de 25 de luni, unuia dintre cei doi gineri ai primarului, un spațiu comercial de la parterul imobilului de pe strada Trandafirilor nr. 28/A, unde acesta și-a instalat acolo un studio foto. Și aici probe sunt cu duiumul: de la declarații de martori, înscrisuri, tabelul locatarilor și cheltuielile cu utilitățile, căci vorbim despre un bloc de locuințe, construit de Radu Burescu, chiar vizavi de casa primarului Ionel Toma.

Peștișorul de aur

Același dezvoltator, în aceeași plângere înaintată procurorilor anticorupție, povestește și despre faptul că feblețea primarului Ionel Toma, administratorul public Simona Ivuț, a primit cadou un teren și o casă la cheie ”gata utilată”, imobil ridicat de SC Conria SRL, societate care avea și lucrări publice pe raza comunei Giroc și care aparținea familiei consilierului local Miluța Conțescu, ”debit stins cu 50.000-60.000 euro”. Și, acum, aduceți-vă aminte de ancheta jurnalistică din voceatimsului.ro în care vă povesteam că, în numele primarului Ionel Toma, profesorul de sport Ionel Dan Pașcu (Puiu Minda) a strâns o sumă de bani, circa 50.000 euro, motivând achitarea costului unui imobil ce aparține unui funcționar public din Primăria Giroc!

Și în situația colectei publice, executată în numele primarului Toma, am prezentat o listă întreagă de noi ”sponsori” ai edilului PSD din Giroc, în frunte cu arhitectul-șef al administrației comunale, Florin Roman, care a sărit la cap cu 20.000 euro! Cert e că lucrurile au mers mai departe în ceea ce o privește pe Simona Ivuț, oarecum într-o zonă crepusculară, și asta o spune în plângerea înaintată către DNA Timișoara însuși Radu Burescu: ”Deoarece administratorul public este născut pe data de 15, prin HCL 103 din data de 30 august 2013, primarul Ionel Toma i-a atribuit casei numărul 15, luând decizia ca numerotarea să se facă de pe partea stângă, din capătul străzii, nu de la început, așa cum era firesc…”.

În fine, Radu Burescu a mai reclamat faptul că, datorită opoziției primarului Toma, în cadrul unei investiții imobiliare, ar fi suferit un prejudiciu de circa 1,5 milioane de euro, deși legea a fost de partea lui. Mai exact, că nu a putut să construiască un număr de trei blocuri, ci doar două, chiar dacă regulile de urbanism i-ar fi permis deoarece, pe tot parcursul procesului de autorizare, edilul comunei Giroc a manipulat consilierii locali, a tot schimbat regulile motivând că ”se creează o aglomerare urbană” datorită unor construcții de tip P+2E. O aberație!

Dar asta a fost atunci căci, azi, în situația celor peste 20 de imobile de P+3+M și P+4+M din zona magazinului Lidl/Giroc, PUZ manipulat de cooperatiștii Puiu Minda și iordanianul Mueen Al Shawish, pesedistul Ionel Toma nu a avut nimic de obiectat. Și nici nu a văzut vreo aglomerare urbană! Ba din contra, le-a mai și tras utilități și a construit un drum din banii comunității motivând, de data aceasta, că este vorba nu despre vreo aglomerare urbană, ci de o investiție…de interes local! Documentele nu mint! Tot aici, în cadrul complexului Lidl, datorită efortului depus, așa cum a dezvăluit și voceatimisului.ro, Puiu Minda s-a ales cu două parcele de teren, învăluite în tot atâtea contracte de vânzare-cumpărare, așa cum rezultă din CF nr. 414417 și CF nr. 414418, pe care există deja două blocuri.

Cert e că azi, Radu Burescu încă-i mai așteaptă pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție ca să verifice realitățile din teren. Mai mult, să-l întrebe de sănătate pe primarul Ionel Toma! Între timp, tot azi, omul de afaceri studiază posibilitatea depunerii unei noi plângeri penale împotriva edilului care, timp de cinci ani zile, i-a blocat un alt proiect imobiliar și acum, datorită circului, fără nicio altă explicație sau cerere suplimentară de documente, i-a eliberat documentele urbanistice. Exact așa cum le solicitase! Și Radu Burescu are lucruri restante de rezolvat doar cu edilul Toma că despre ceilalți cooperatiști nici nu vrea să audă și nici să sufle vreo vorbă. Nici măcar procurorilor! De frică, evident, chiar dacă nu o recunoaște…

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

4 COMENTARII

 1. Toți sunt niște lepre. Burescu are strada lui pe Rodnei, nimeni sa nu parcheze unde are el proprietățile. Obezul ăsta de Burescu confunda proprietata personala cu drumul public. Așa e când nu poți să te vindeci de sindromul taranului opărit. Sa vină, cat mai devreme sper, dubele cu mascați și să golească primăria. Corpolentul ăla de Aga s-a potolit din comentarii după ce i-au fost promise ….știe el ce. Sunteți toți, dezvoltatori și funcționari ai primăriei, niște scârbe.

 2. Procurorul Dolcu este in primul rand un om de afaceri serios doar se stie fratia lui cu Sorin Lautas si cu traficul de tigari si nu il condamn pe Dolcu ce il condamn pe Burescu pentru faptul ca nu ia facut o oferta generoasa ca sa il motiveze sa se ocupe de cazul din Giroc.Burescule aveai bani,de ce-ai fost prost?De la Dolcu a plecat protectia Girocului pentru ca stie sa-si manipuleze sefii si colegi de procuratura este foarte inteligent si este NARCISIST MALIGN.Dolcu face colecta fara oprire in Giroc si nu il opreste nici o lege pentru ca stie ca nu mai apuca vara in Procuratura.
  Vin schimbari si speram sa fie bune

  • pai mister Dolcu se ocupa acum cu pomicultura
   a accesat fonduri europene pentru o plantatie de pomi fructiferi pe raza judetului Arad, prin intermediul unor firme controlate în mod direct de el, având ca interpusi sotia și tatăl său
   functia detinuta este folosita pentru rezolvarea propriilor afaceri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore