Directorul Colegiului Național Bănățean se încălzește pentru candidatura la Primăria Timișoara din partea PSD

- Advertisement -
Oricum, e pentru prima data în ultimii 15 ani când, din timp, Partidul Social Democrat Timiș își trimite candidații la încălzire! Nu pe margine, ci în terenul administrației publice! Și prima mutare a fost nominalizarea și votarea pentru funcția de prefect de Timiș, în forumurile interne ale partidului, a omului de afaceri Mihai Ritivoiu, președinte PSD Timișoara. Care, se pare, este biletul câștigător pe care au mizat social-democrații pentru viitoarele alegeri la vârful Consiliului Județean Timiș.

A doua mișcare, deloc surprinzătoare, a fost nominalizarea PSD pentru funcția de subprefect a unui membru de partid cu state vechi: Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean. De precizat că, în urmă cu un an de zile, managerul liceului a fost ales consilier local pe listele PSD Timiș dar, înainte de validarea mandatului, a renunțat la poziția din administrație, în favoarea colegului său Radu Țoancă, alegând să-și continue cariera în învățământul preuniversitar.

Azi, se pare că Sorin Ionescu s-a răzgândit și vrea în administrația publică, totuși. Și nu oricum ci, așa cum spun surse din PSD Timiș, cu directive clare de viitor candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Timișoara. În prezent, două dintre cele 3 funcții de subprefecți de Timiș sunt ocupate de Andrei Molnar (UDMR) si Ovidiu Drăgănescu (PNL) care, până la titularizarea lui Mihai Ritivoiu, are atribuții de prefect, după demisia lui Zoltan Nemeth (USR).

Una peste alta, directorul Colegiul Național Bănățean  este unul dintre cei mai importanți membri ai PSD Timiș cu o vechime în partid de peste două decenii. Dincolo de politică, Sorin Ionescu este și un cadru didactic extrem de popular și binevăzut atât în rândul elevilor, cât și în rândul colegilor.

De precizat că decizia ca Partidul Social Democrat să dea prefectul și un subprefect în județul Timiș a fost luată în cadrul coaliției de guvernare de la nivel național, în urma unor negocieri. Așa se explică și faptul că, deși mulți s-au grăbit să-l felicite, Ovidiu Drăgănescu nu a prins totuși poziția întâia din administrația guvernamentală cu toate că și-a dorit-o foarte mult.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img