CIUDAT! Locatarii nu sunt de acord cu afișele PSD, iar multe dintre ele au dispărut deja FOTO

- Advertisement -
Aşa cum era de așteptat acuzațiile au curs valuri după publicarea fotoreportajului de vineri, prin intermediul căruia arătam timişorenilor că PSD se foloseşte de toate mijloacele posbilie şi imposibile pentru a-şi atinge scopul campaniei electorale.

Afişele de pe blocuri au fost lipite cu acordul preşedinţilor de asociaţii, care au cerut în prealabil acceptul tuturor proprietarilor de apartamente, iar în cazul magazinului Novatim s-a discutat la nivel de conducere, cineva din Partidul Social Democrat fiind în relaţie de prietenie cu patronul de la magazin, nu ştiu cu cine aţi discutat de acolo. Aţi scris în necunoştinţă de cauză!”ne-a acuzat Lucian Ursuleţu, liderul de campanie al pesedistului Florică Bîrsăşteanu şi în acelaşi timp purtătorul de cuvânt al PSD Timiş.

De partea cealaltă, sâmbătă dimineaţă, o parte dintre afişele fotografiate ieri au dispărut. Acolo unde se mai găseau pe marginea blocurilor, sau la intrarea în scări, am oprit câţiva dintre locatari, proprietari de apartamente, care ne-au confirmat la unison faptul că nimeni nu le-a cerut părerea pe acest subiect. „Eu sunt preşedintele asociaţiei de locatari şi pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic, ce să mai întreb eu mai dearte, dacă pe mine nu m-a întrebat nimeni” a afirmat un domn care a preferat să nu-şi facă public numele. În total, am chestionat 12 persoane din trei blocuri, toţi susţinând că nu au fost întrebaţi de nimeni dacă sunt sau nu de acord cu această practică.

Interesant, sau nu, într-unul dintre blocurile pe care au apărut afişele cu Bîrsăşteanu locuieşte exact contracandidatul său la locul de deputat – Colegiul 3 Timişoara, Viorel Coifan. „Chiar nu m-a întrebat nimeni. Îl cunosc bine pe preşedintele asociaţiei de proprietari şi chiar nu m-a întrebat nimeni nimic. Sunt acasă la ore rezonabile, deci nu se punea problema să nu mă poată găsi acasă. Ştiţi cum e, mie nu-mi place minciuna. Eu personal nu aş fi de acord, dar mă supun majorităţii că nu am ce să fac. Aici nu e unanimitate, dar nu m-a întrebat nimeni. Este stilul lor! Ei simt că pierd şi adoptă acest comportament care, după părerea mea, nu duce niciunde. Şi eu îmi fac campanie pe la magazine particulare, acolo se poate cerând voie patronului, dar aia e altceva. Am afişe şi la clubul Pago, unde are şi domnul Bîrsăşteanu. Amândoi suntem prieteni cu patroul de acolo şi ne promovează pe amândoi dar nu pe blocuri. Vrem să respectăm şi să tragem acest semnal de alarmă că noi, cel puţin PNL, respectăm regulile jocului. Ca un alt exemplu negativ, domnul Mihok, în a doua zi de campanie, a umplut panourile electorale cu poza lui de <<Kojak>> şi am fost nevoiţi să reluăm afişarea în unele locuri. Nu îl acuză nimeni pe el, personal, e vorba despre o echipă care se ocupă de aceste lucruri, aşa cum sigur e şi în cazul PSD. Părerea mea este că timişorenii ştiu cine suntem noi, cine sunt ei. Eu zic că e greu să schimbi opinii prin gesturi de genul ăsta. Şi noi am avut probleme când a fost campania electorală a domnului Robu şi ne-am liniştit. Sunt panourile de afişaj, poţi să lipeti în casa scării, dacă ai acordul locatarilor, dar lumea votează oameni, nu afişe. Chestia asta cu <<Mândri că suntem timişoreni>> când Bîrsăşteanu e din Vâlcea… lumea râde!” a declarat Coifan.

Poliţia nu se bagă fără sesizare!

„Dacă nu se formulează o sesizare în acest sens, se presupune că totul s-a fcut cu acceptul locatarilor şi în acest caz Poliţia nu poate să intervină, chiar dacă legea prevede amenzi destul de mari pentru afişajul stradal ilegal. Dacă poliţistul vede pe cineva în timp ce aplică aceste afişe pe pereţi, e clar că intervine, dar dacă nu îl vede, e greu să intervenim. În mod normal aceste afişe se lipesc în locurile special amenajate, pe acele panouri dedicate” ne-a spus Ionuţ Bocancea, purtătorul de cuvânt al Inspectoarului de Poliţie Judeţean Timiş.

Vă reamintim că în conformitate cu legea nr. 35/2008, ART. 39, AL.5, “În alte locuri decât cele stabilite potrivit alin. (2), afişajul electoral este permis numai cu acordul proprietarilor sau, după caz, al deţinătorilor”.

Aşa cum se poate observa din imaginile de mai jos, comparativ cu ziua de ieri, o serie de afişe au dispărut, la fel cum s-a întâmplat şi cu câteva dintre autocolantele lipite pe stâlpii de iluminat public.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare