Robu contraatacă! „Nu am cum să stau de vorbă cu Stoia după toată mizeria asta”

- Advertisement -

Enervat la culme de declaraţiile şi mai ales reacţiile viceprimarului Traian Stoia, Nicolae Robu a emis duminică seară un comunicat prin intermediul căruia îl face praf, din nou, pe Stoia. Penelistul anunţă deschis că nu mai are nimic de discutat cu actualul viceprimar, Traian Stoia, întrucât acesta „îşi bagă nasul unde nu-i fierbe oala”. „Am citit cu uimire că domnul Stoia îmi propune, acum, să stăm de vorbă ca „de la bărbat la bărbat.  Păi tocmai pentru că sunt bărbat, n-am cum să mai stau de vorbă cu dânsul vreodată, după toată mizeria la care s-a dedat la adresa mea” a anunţat Robu.

Edilul-şef al Timişoarei „dă din casă” mai multe amănunte pentru care a solicitat PSD Timiş retragerea sprijinului pentru viceprimarul Traian Stoia. vă prezentăm în cele ce urmează cele anunţate de Robu în această seară:
„Vreau să spun răspicat câteva lucruri:
1. Eu nu am acţionat intempestiv atunci când i-am comunicat d-lui Stoia, respectiv când am anunţat presa că nu mai pot colabora cu el. În ultima vreme, am avut cu dânsul mai multe discuţii de un calm desăvârşit din partea mea, în care am încercat să-l lămuresc că modul în care procedează nu e în regulă, că face parte dintr-o echipă în care fiecare îşi are locul şi rolul său, că dânsul are atribuţii clar stabilite pe care şi le neglijează, dând, în schimb, dispoziţii, ba în resortul city managerului Sorin Drăgoi, ba în cel al viceprimarului Dan Diaconu, ba chiar în al meu, fără nicio abilitare. I-am mai explicat că nu e în regulă să opereze cu echipe constituite neoficial, dincolo de orice bază legală, din oameni din afara Primăriei, chiar dacă scopurile pe care le urmăreşte sunt nobile. I-am mai spus că nu e bine, fiind chiar ilegal, să vorbească în conferinţele de presă despre anchetele în derulare, pentru că vorbind îi ajută pe cei anchetaţi să contracareze ancheta. Dânsul, în mod invariabil, mi-a răspuns că el va continua să procedeze cum crede de cuviinţă, pentru că ce face el este „cunoscut la Bucureşti” şi… aprobat (n-am primit răspuns la întrebarea de către cine şi în ce bază). I-am mai cerut să nu mai disloce din Primărie, fără aprobarea mea, diferiţi directori neaflaţi în subordinea sa, ci situaţi pe alte rute ierarhice, pentru că e neplăcut şi perturbator pentru mine să am nevoie de ei – destul de frecvent chiar pentru a mă însoţi pe cele 70 de şantiere pe care eu le gestionez cu multă implicare personală, pentru a le asigura bunul mers – şi să nu-mi fie accesibili. M-a ignorat şi pe această speţă. Este chiar jenant să mai amintesc de lipsa totala de fair-play la adresa mea, dovedită în relaţia cu angajaţii Primăriei, prin afirmaţii frecvente de desconsiderare a mea şi de etalare cu emfază a faptului că el nu primeşte dispoziţii de la nimeni în Primărie, şefii lui fiind în altă parte (???). În plus, a încercat să-mi ştirbească autoritatea afirmând în faţa mai multor persoane şi în mai multe rânduri, începând din luna mai 2013, că el ştie din surse sigure că eu voi pierde procesul cu A.N.I. şi că voi fi suspendat din funcţia de Primar (chiar dacă legea stabileşte cu totul şi cu totul altceva, pretinsa mea incompatibilitate fiind legată de funcţia de Rector, şi nu de cea de Primar).
2. Eu nu am avut, nu am şi nici nu am în plan să am afaceri în domeniul imobiliar şi în apropierea mea – rude, prieteni, colegi de partid, colaboratori etc.- nu există nicio persoană care să aibă astfel de afaceri. A ma acuza tocmai pe mine de interese şi legături în domeniu şi tocmai dl. Stoia, care exact în acest domeniu şi-a făcut averea este dincolo de orice limite ale lipsei de scrupule! Timişorenii şi nu numai m-au auzit de zeci de ori spunând că eu vreau şi cer să se facă lumină şi dreptate în toate cazurile suspecte de jaf asupra avuţiei publice şi că voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru asta, ajutându-i cu tot ce pot pe anchetatori. Am precizat, însă, că anchetele trebuie făcute de cei în drept, fără fumigene populiste, politicianiste în jurul lor, care de fapt să le încurce mersul şi am şi acţionat ca atare, ceea ce se reflectă în diverse documente, unele chiar publice, altele nepublice, încă. Deci, d-le Stoia, încă o dată, cât se poate de răspicat: VREAU ANCHETAREA TUTUROR PRELUĂRILOR DE CLĂDIRI ŞI TERENURI DE LA PRIMĂRIE ŞI DE LA STATUL ROMÂN CARE AU AVUT LOC ÎN TIMIŞOARA DIN 1990 PÂNĂ ÎN PREZENT. VREŢI ŞI DV. (ATENŢIE: AM SPUS ŞI DE LA STATUL ROMÂN, CEEA CE DV EVITAŢI SĂ SPUNEŢI!) ?!” stă scris în documentul semnat „Prof.dr.ing. Nicolae Robu PRIMARUL TIMISOAREI”

În finalul acestui comunicat, Robu mai face o menţiune care poate fi cel puţin interpretabilă: „P.S. Menţionez ca mâine voi avea o nouă replică, dar una de un cu totul alt gen” a ameninţar primarul Timişoarei.

Aşadar, continuarea acestui scandal va avea loc, cu siguranţă, pe parcursul zilei de luni.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare