Primarul Girocului, Ionel Toma, acuzat de abuz în serviciu

Primarul localității timișene Giroc, Ionel Toma, este acuzat de abuz în serviciu de către un om de afaceri. Acesta spune că edilul i-a cerut mită pentru a obține autorizațiile necesare ridicării unui bloc de locuințe și că refuză să îi elibereze actele deoarece acesta nu a vrut să îi dea primarului bani ilegal.

Omul de afaceri Radu Burescu deține un bloc ridicat în localitate și a început încă de anul trecut demersurile pentru a mai construi încă unul. Având certificatul de urbanism nr. 322/25.05.2015 și autorizația de construcție emisă de Primăria Giroc, nr.196/04.06.2015, valabilă până în iunie 2016, el s-a trezit în situația în care a fost nevoit să sisteze orice demers.

Asta în urma Hotărârii Consiliului Local Giroc nr. 102, din 31.08.2015, privind aprobarea indicatorilor urbanistici. Potrivit acesteia, în zona unde omul de afaceri voia să contruiască un bloc de locuințe P+2, regimul maxim de înălțime admis a fost modificat pentru P+1E+M. Trebuie să precizăm faptul că în aceeași zonă omul de afaceri are un bloc ridicat P+2E, cu toate avizele legale necesare de la primăria din localitate.

Bărbatul spune că hotărârea de consiliu local a fost luată după ce primarul și-ar fi convins consilierii să o voteze, pentru că afaceristul a refuzat să îi dea mită edilului.

„Dacă nu-i dai șpagă primarului, nu te lasă să lucrezi. Eu nu i-am dat și de asta el acum îmi pune bețe în roate”, ne-a declarat omul de afaceri.

Pentru a continua lucrările și a nu pierde banii investiți, Radu Burescu a găsit o soluție legală: o modificare de temă a investiției. S-a adresat arhitectului șef al județului Timiș, care s-a pronunțat în noiembrie 2015:

„Considerăm că modificarea proiectului cerută de dumneavoastră se înscrie în definiția dată de lege. În acest sens, este necesar să respectați prevederile legale, respectiv să opriți lucrările și să solicitați emiterea unei noi autorizații de construire corespunzător modificărilor aduse proiectului”, se arată în documentul semnat de către arhitectul șef Loredana Teodora Pălălău și vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Florian Zamfir.

Omul de afaceri a direcționat răspunsul primit către primarul din Giroc, împreună cu toate actele necesare, dar s-a lovit din nou de refuzul acestuia. Primăria i-a cerut acestuia „soluții viabile atât cu privire la riscul de densitate urbană, ceea ce generează zgomot, circulație auto intensă într-o zonă care trebuie protejată de autoritatea publică locală, degajare de noxe, deșeuri menajere, etc., cât și cu privire la incapacitatea edilitară de a susține un număr crescut de consumatori în acea zonă”, se arată în răspunsul primit de la Primăria Giroc.

Potrivit omului de afaceri, în timp ce lui i-a fost respinsă autorizația de construcție, alte persoane, care ar fi dat mită primarului, au primit aprobarea de a construi imobile în regim P+4E.

Omul de afaceri s-a întâlnit din nou cu primarul Iosif-Ionel Toma, pentru a încerca să ajungă la o înțelegere, dar s-a lovit din nou de un răspuns negativ.

„Ieri am fost cu avocații la el. A zis că știe și el să facă calcule și consideră că ei au dreptate, nu eu. A zis să mă adresez instanței de judecată. Eu am avut destule pierderi în cazul acesta, nu îmi mai permit să pierd bani și timp, iar avizul pe care îl am expiră în iunie 2016, așa că îi voi face o plângere la DNA. Dacă DNA-ul de la Timișoara nu vrea să mă ajute, o să merg la DNA la București”, ne-a mai spus omul de afaceri.

Pentru a-și face dreptate, Radu Burescu a declarat că va depune joi o plângere penală la DNA Timișoara în care îl reclamă pe primarul din Giroc, Ionel Toma, de abuz în serviciu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img