Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăExclusivPrimarul Girocului, Ionel Toma, acuzat de abuz în serviciu

Primarul Girocului, Ionel Toma, acuzat de abuz în serviciu

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Primarul localității timișene Giroc, Ionel Toma, este acuzat de abuz în serviciu de către un om de afaceri. Acesta spune că edilul i-a cerut mită pentru a obține autorizațiile necesare ridicării unui bloc de locuințe și că refuză să îi elibereze actele deoarece acesta nu a vrut să îi dea primarului bani ilegal.

Omul de afaceri Radu Burescu deține un bloc ridicat în localitate și a început încă de anul trecut demersurile pentru a mai construi încă unul. Având certificatul de urbanism nr. 322/25.05.2015 și autorizația de construcție emisă de Primăria Giroc, nr.196/04.06.2015, valabilă până în iunie 2016, el s-a trezit în situația în care a fost nevoit să sisteze orice demers.

Asta în urma Hotărârii Consiliului Local Giroc nr. 102, din 31.08.2015, privind aprobarea indicatorilor urbanistici. Potrivit acesteia, în zona unde omul de afaceri voia să contruiască un bloc de locuințe P+2, regimul maxim de înălțime admis a fost modificat pentru P+1E+M. Trebuie să precizăm faptul că în aceeași zonă omul de afaceri are un bloc ridicat P+2E, cu toate avizele legale necesare de la primăria din localitate.

Bărbatul spune că hotărârea de consiliu local a fost luată după ce primarul și-ar fi convins consilierii să o voteze, pentru că afaceristul a refuzat să îi dea mită edilului.

„Dacă nu-i dai șpagă primarului, nu te lasă să lucrezi. Eu nu i-am dat și de asta el acum îmi pune bețe în roate”, ne-a declarat omul de afaceri.

Pentru a continua lucrările și a nu pierde banii investiți, Radu Burescu a găsit o soluție legală: o modificare de temă a investiției. S-a adresat arhitectului șef al județului Timiș, care s-a pronunțat în noiembrie 2015:

„Considerăm că modificarea proiectului cerută de dumneavoastră se înscrie în definiția dată de lege. În acest sens, este necesar să respectați prevederile legale, respectiv să opriți lucrările și să solicitați emiterea unei noi autorizații de construire corespunzător modificărilor aduse proiectului”, se arată în documentul semnat de către arhitectul șef Loredana Teodora Pălălău și vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Florian Zamfir.

Omul de afaceri a direcționat răspunsul primit către primarul din Giroc, împreună cu toate actele necesare, dar s-a lovit din nou de refuzul acestuia. Primăria i-a cerut acestuia „soluții viabile atât cu privire la riscul de densitate urbană, ceea ce generează zgomot, circulație auto intensă într-o zonă care trebuie protejată de autoritatea publică locală, degajare de noxe, deșeuri menajere, etc., cât și cu privire la incapacitatea edilitară de a susține un număr crescut de consumatori în acea zonă”, se arată în răspunsul primit de la Primăria Giroc.

Potrivit omului de afaceri, în timp ce lui i-a fost respinsă autorizația de construcție, alte persoane, care ar fi dat mită primarului, au primit aprobarea de a construi imobile în regim P+4E.

Omul de afaceri s-a întâlnit din nou cu primarul Iosif-Ionel Toma, pentru a încerca să ajungă la o înțelegere, dar s-a lovit din nou de un răspuns negativ.

„Ieri am fost cu avocații la el. A zis că știe și el să facă calcule și consideră că ei au dreptate, nu eu. A zis să mă adresez instanței de judecată. Eu am avut destule pierderi în cazul acesta, nu îmi mai permit să pierd bani și timp, iar avizul pe care îl am expiră în iunie 2016, așa că îi voi face o plângere la DNA. Dacă DNA-ul de la Timișoara nu vrea să mă ajute, o să merg la DNA la București”, ne-a mai spus omul de afaceri.

Pentru a-și face dreptate, Radu Burescu a declarat că va depune joi o plângere penală la DNA Timișoara în care îl reclamă pe primarul din Giroc, Ionel Toma, de abuz în serviciu.

6 COMENTARII

 1. Sunt de acord, nu toata lumea poate fii multumita de deciziile pe care le ia sau le sustine un edil insa in cazul la care se face referire anterior ar trebui facut un sondaj pe teren privind acest subiect.
  Ar trebui sa se tina seama (asa cum face D-unl Toma) si de parerea localnicilor.
  Nu toti gandim „business” domnule Radu Burescu si cred ca stiti foarte bine asta, cei mai multi dintre noi ne dorim ca la Giroc sa putem avea parte de un ambiant „RURAL” nu sa fim sufocati de blocuri si de un trafic supraaglomerat de masini pentru care nu puteti sa sustineti nici macar locuri de parcare.
  D-nul Toma a delimitat foarte bine zonele in care toti cei care doresc sa construiasca blocuri o pot face oricand insa nu in VATRA SATULUI, intre case unde parerea locatarilor, care stau de cand s-au nascut acolo nu este luata in considerare deloc de catre oamenii potenti financiar si pentru care doar business-ul conteaza si primeaza.
  Eu il sustin pe domnul primar si recomand Presei locale sa faca un reportaj la fata locului si sa ia „pulsul pietei” sa intrebe localnicii din zona unde sunt acele blocuri deja existente cat de confortabili se simt „LA TARA” cu blocurile in fata casei.
  Este foarte usor sa acuzi si sa „scoti” in fata doar frustrarile personale dar „istoricul” domnului Toma nu se sterge doar cu o postare CONTRA si se sustine prin toate DEMERSURILE PRIN CARE A DEZVOLTAT COMUNA GIROC SI SPRIJINUL ACORDAT LOCALNICILOR.
  Ceea ce ii se intampla acum D-nului Primar se datoreaza tocmai faptului ca tine cont de „VOCEA LOCALNICILOR” ceea ce pentru oamenii de afaceri nu conteaza deloc.
  Va multumesc tuturor celor care ati avut rabdare sa cititi comentariul meu (cam lung) si va rog, pe cei care sunteti de acord cu mine: „sa ne sustinem cauza pentru a ne bucura de spatiul rural asa cum il stim si ni-l dorim!”

 2. Ar trebui verificate toate acuzatiile aduse edilului Comunei,nu cred ca orgolile personale ar trebui sa umbreasca imagine comunei si imaginea locuitorilor!

 3. NU CRED CA DOMNUL PRIMAR CERE SPAGA POATE CEL CARE VREA SA CONSTRUIEASCA BLOC SE OFERA SI DACA AU APARUT MODIFICARI, EU STIU CA TREBUIESC RESPECTATE. DAR CAND DOMNUL PRIMAR AJUTA OAMENII DIN COMUNA CU TOT FELUL DE PROBLEME NU SE VEDE! ORI CUM DIN PARTEA FAMILIEI MELE VA FI SUSTINUT CU TOT FELUL DE BARFE SI MINCIUNI CARE SE SPUN LA ADRESA DOMNULUI PRIMAR.

 4. Foarte bine a facut domnul primar, are dreptate. Il sustinem
  oricand e nevoie. Nu au ce sa caute blocurile de locuinte in zonele de case. Sunt terenuri suficiente pentru asta in alte zone ce apartin de Giroc, sau chiar in Timisoara, nu au ce sa caute in vatra satului. Cine construieste blocuri intre case nu face decat sa-si bata joc de cei care au ales un loc linistit si cu spatii verzi in care sa-si ridice o casa. Se trezesc pur si simplu sufocati peste noapte de acesti „mari investitori” de carton cu blocurile lor ridicate unde li se nazare!

 5. Doar nu e de mirare..cam asa au mers treburile cu domnu’primar cu terenurile pt tinerii casatoriti.Dai ceva primesti daca nu ..mai asteapta ca nu mai sunt de dat !! Frumos asa!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Omul de afaceri Radu Burescu și primarul de la Giroc au făcut pace, după ce și-au spălat rufele în public

După ce și-au spălat rufele în public, omul de afaceri Radu Burescu și primarul...