12789833_1053112468085393_991268387_o

Coadă de câțiva metri la Direcția Finanțelor Timișoara, joi dimineață. Zeci de persoane s-au înghesuit să își plătească taxele și impozitele, încă de la primele ore ale dimineții.

Cei care au venit devreme, în speranța de a fi primii și de a scăpa de aglomerația care se creează la orele prânzului, au avut parte de o mare surpriză, deoarece alte câteva zeci de persoane au făcut același lucru. Astfel coada s-a întins pe câțiva metri, oamenii având de așteptat nu doar minute bune, ci chiar câteva ore, pentru a ajunge la ghișeu. Mulți dintre ei s-au plâns și de faptul că funcționarii publici nu se mișcă într-un ritm alert pentru a veni în ajutorul contribuabililor și a scădea timpul de așteptare.

Perioada este una aglomerată deoarece se plătesc atât impozitele pe venit, se depun declarațiile firmelor, dar și se achită impozitele de sfârșit de an. Situația se repetă anual, fără ca Direcția Finanțelor să propună o strategie pentru a diminua birocrația și a nu mai ține contribuabilii ore în șir în picioare, la coadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here