Coadă de câțiva metri la Direcția Finanțelor Timișoara, joi dimineață. Zeci de persoane s-au înghesuit să își plătească taxele și impozitele, încă de la primele ore ale dimineții.

Cei care au venit devreme, în speranța de a fi primii și de a scăpa de aglomerația care se creează la orele prânzului, au avut parte de o mare surpriză, deoarece alte câteva zeci de persoane au făcut același lucru. Astfel coada s-a întins pe câțiva metri, oamenii având de așteptat nu doar minute bune, ci chiar câteva ore, pentru a ajunge la ghișeu. Mulți dintre ei s-au plâns și de faptul că funcționarii publici nu se mișcă într-un ritm alert pentru a veni în ajutorul contribuabililor și a scădea timpul de așteptare.

Perioada este una aglomerată deoarece se plătesc atât impozitele pe venit, se depun declarațiile firmelor, dar și se achită impozitele de sfârșit de an. Situația se repetă anual, fără ca Direcția Finanțelor să propună o strategie pentru a diminua birocrația și a nu mai ține contribuabilii ore în șir în picioare, la coadă.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.