AcasăStiriSocialPedeapsă blândă pentru bărbatul care și-a sechestrat iubita și a bătut-o timp...

Pedeapsă blândă pentru bărbatul care și-a sechestrat iubita și a bătut-o timp de 22 de ore

Magistrații s-au pronunțat în cazul lui Adrian Bajusz, bărbatul care și-a sechestrat și bătut timp de 22 de ore iubita în toamna anului 2015. El a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu executare, dar s-ar putea să petreacă doar câteva zile în închisoare.

După cum Vocea Timișului a informat, în septembrie 2015, Adrian Claudiu Bajusz, de 35 de ani, și-a sechestrat iubita într-un apartament de pe strada Venus din Timișoara, timp de 22 de ore, timp în care a bătut-o neîncetat. În urma acestei experiențe traumatizante, Georgiana Radu s-a ales cu trei coaste rupte, răni la ochi, părul smuls din cap și vânătăi pe întreg corpul. Ea a reușit să fugă, spunându-i agresorului că se duce după țigări. Tânăra a făcut plângere la Poliție, iar oamenii legii l-au audiat pe acesta doar după o săptămână. Adrian Bajusz a fost reținut pentru 30 de zile și apoi ținut sub arest preventiv, dar și arest la domiciliu.

Joi a venit și decizia magistraților de la Judecătoria Timișoara în acest caz, care l-au condamnat pe agresor la zece luni de închisoare cu executare. Potrivit avocatului victimei, Bajusz ar putea scăpa doar cu câteva zile în spatele gratiilor, deoarece din pedeapsă se scade timpul petrecut până acum în arest preventiv și la domiciliu.

„A fost condamnat la 10 luni de închisoare cu executare. Trebuie să plătească și 20.000 de euro daune morale. Practic a fost pus în libertate, pentru că din pedeapsă se scad cele șase luni executate în perioada arestului preventiv și a celui la domiciliu. Astfel, a executat teoretic două treimi și poate intra în comisia de eliberare condiționată. În cel mai rău caz stă o zi, două în închisoare”, ne-a declarat Sorin Pescarovici, apărătorul tinerei agresate.

În aceste condiții, avocatul este hotărât să facă apel.

„Vom face apel, cerem pedeapsă mai mare atât pe latură penală, cât și pe latură civilă. Noi am cerut daune morale de 100.000 de euro și vom menține pretenția”, a mai precizat avocatul.

Apărătorul tinerei agresate cu bestialitate mai spune că raportul medico-legal nu a reflectat corect gravitatea rănilor pe care Adrian Claudiu Bajusz i le-a provocat clientei sale.

„Sunt nemulțumit total și față de atitudinea medicilor legiști, care au făcut praf cele două rapoarte de expertiză și care au spus că leziunile suferite nu i-au pus viața în pericol fetei. Primul raport de expertiză spune că lipsa ei de păr din cap nu are nicio legătură de cauzalitate cu faptul că i-a smuls părul când a bătut-o, ci că era stresată. Cică cicatricea de pe pometele drept de 3,5 centimentri expertiza spune că nu este cu caracter permanent, ci doar temporar, deci cu alte cuvine cicatricea aia va dispărea în timp. Nu și-au asumat răspunderea pentru a face un raport de expertiză corespunzător”, a mai declarat Sorin Pescarovici.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
188CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente