EXPLOZIV! Cum (se) raportează IPJ Timiș și grupul de la” President” la frații Cristescu (IV)

- Advertisement -
Procurorii anticorupție s-au mișcat mai repede decât s-ar fi gândit oricine și, în mai puțin de 4 luni au reușit, cu sprijinul SRI Timiș, dar și a unor denunțători din poliția bănățeană, să strângă mai bine de 12 volume (aproape 6000 de pagini) de probe: chitanțe, contracte, înregistrări ambientale, interceptări autorizate, filaj, montare de tehnică informativ-operativă, atât în birourile suspecților, cât și în autoturismele acestora.

Cu migală și răbdare, pe 19 ianuarie a.c., procurorii DNA Timișoara și ofițeri de la DGA București, au dat de fundul sacului, concluzionând, uneori la modul cel mai direct cu putință, că social-democrația, instaurată de Titu Bojin, în calitate de președinte al CJ Timiș, a dăunat grav sănătății polițiștilor timișeni.

Ba mai mult, pe unii i-a lăsat fără libertate, pe alții sub control judiciar și, nu în cele din urmă, altora le-a pus punct carierelor militare. Așadar, cum a funcționat și cum a percutat sistemul și care este rolul politicului în toată această încrengătură mafiotă, rămâne să citiți și să vă trageți singuri concluziile…

Conspiraționiștii de la” President”

Acum, că toată lumea s-a obișnuit cu combinațiile și complicitățile polițiștilor de la rutieră, mai este un aspect interesant, care merită menționat. Practic, tot din stenogramele DNA Timișoara, rezultă că nimic nu se mișca fără girul fraților Marius și Emil Cristescu, în urbea de pe Bega.

Dacă e să dăm crezare” protagoniștilor”, orice numire în funcție, trebuia să aibe acceptul oamenilor de afaceri iar, în prealabil, cel ce urma să ocupe jilțul public, trebuia să se prezinte în fața fraților Cristescu, la Hotel Timișoara, tocmai pentru a fi evaluat și instruit.

Mai mult, periodic, în funcție de situația evenimentelor, așa cum rezultă din stenogramele DNA Timișoara, polițiștii făceau adevărate informări și debriefing-uri, pe diverse canale, astfel încât informațiile sensibile și situațiile critice de lucru, să ajungă la urechile și știința fraților Marius și Emil Cristescu. Mai mult, oamenii de afaceri erau folosiți, dacă e să mergem pe mâna” interlocutorilor”, interceptați de procurorii anticorupție, ca și mesageri către decidenții politici de la București sau, în cel mai fericit caz, ca și mediatori sau” judecători”.

Un astfel de aspect, rezultă și dintr-o interceptare ambientală de la Hotel President, stabiliment care aparține omului de afaceri Mihai Petrăchioiu, fost șef al Serviciului Economic din cadrul IPJ Timiș:

Petrechioiu Mihai: Știi?! Gârbaci… Pentru Gârbaci m-a rugat Glodeanu (nn-Constantin Glodeanu, fost șef contraiformații Sri Timiș)… îţi aduci aminte, acum vreun an de zile. L-am trimis la u… ăsta, la Sorin (n. n- Munteanu, şef IPJ Timiș)… La Marcel (n. n-Crăciunescu), l-a rezolvat… Păi ce vrea el acuma?! Să-i f… ă pe toţi, s-ajungă el șef, că tot îmi spune mie de, nu ştiu… Are pe-un moș de general la București. Nu ştiu cine…
Duma Dorin: Are, da!
Petrechioiu Mihai: Bun, da, da, da’… să-l cheme careva pe Crăciunescu și să-i spună: „Bă, da-ți demisia că uite-i groasă!”
Duma Dorin: Păi… acuma nu știu, Și el și-a luat liber Și azi Și mâine. Că… [neinteligibil]… întrebat șefu că unde…
Petrechioiu Mihai: Dar aţi fost la Cristești atuncia? [Se referă la frații Cristescu, Cristescu Emil şi Marius — n.n.]
Duma Dorin: Da, da, da, da, da, da. A spus tot ce trebuie. Deci…
Petrechioiu Mihai: Acuma… [neinteligibil]… nu știu cât îi cu ei.
Duma Dorin: Nu… Șiti ce-a zis… Că mi-a zis și mie „Băi, voi cu ăsta ați venit şi-atunci la mine și… ca să… ”
Petrechioiu Mihai: Nu.. E urât modul cum…a… cum se lucrează! Fratele meu… Că și nici astă… Florin… n-are sânge’n p… ă de nicio culoare [referire la Bolbos Florin, adjunct al şefului Inspectoratului de Polifie al Județului Timiş «. «. No și uite, vezi ce-o zis și… [neinteligibil]… Păi, p… a mea, ce să fac eu atunci? Plus că și… Toţi! Adică, nu se știe… Mai rămâne ăsta, președinte de consiliul județean… nu mai rămâne… Dacă rămâne, ți l-ai pus în cap. [Se referă la Bojin Titu, preşedintele Consiliului Județean Timiș- n.n.]

Curele de transmisie

Așa cum rezultă din dosarul DNA Timișoara, pe data de 18 septembrie, agentul Dorin Duma s-a întâlnit cu inspectorul șef al IPJ Timiș, Sorin Munteanu, dar și cu șoferul acestuia, Viorel Hlodec, la Cramele Recaș:” Am servit masa la Cramele Recas, unde l-am anunţat pe domnul inspector șef MUNTEANU că este așteptat să treacă pe la PROFESOR (STOIA TRAIAN – viceprimar al mun. Timişoara). De asemenea, m-a întrebat dacă am discutat aceste aspecte și cu DOM PROFESOR, arătând că de aceste lucruri va afla și Ministrul Oprea. MUNTEANU mi-a spus că se va întâlni cu PROFESORUL cu ocazia zilei acestuia. Am discutat în prezența domnului inspector şef MUNTEANU la telefon cu PROFESORUL, care mi-a spus că nu este urgență, dar îl așteaptă pe MUNTEANU la el săptămâna viitoare. În data de 19.09.2014, am purtat o discujie cu „PROFESORUL”-STOIA TRAIAN, căruia i-am spus despre accidentul lui BOJIN și despre suma de 5000 de euro primită de CRACIUNESCU pentru a o da femeii implicate în accident, dar reținută de acesta. Ne-am despărţit după ce am stabilit când urma să se întâlnească cu domnul inspector şef MUNTEANU”. Ulterior, așa cum rezultă din stenogramele DNA Timișoara, agentul Dorin Duma a avut o discuție cu Marin Traia, șoferul lui Marius Cristescu.

Duma Dorin: – Uită-te ce, te duci pentru cineva să pui obrazu’ și?!
Traia Marin: – După aia să nu asculte ăştia în p… mea și când mai zici și tu câte ceva,
Zice bă, lasă că ai mai venit cu cu prostii la…
Duma Dorin: Da, da, da
Traia Marin: mă’ la un moment dat Marius (n. n – Cristescu) m-o întrebat: știi pe cineva pe care să-l pun șef la circulație? Mai nu…
Duma Dorin:mai bine era unu’ care, deci nu, nu știu ce o fost în capu’ și în mintea lui, Deci nu știu, nu știu ce, ce o zis, ce a zis, acum oricât mi-s pe ultima sută și se adună și se, ies la pensie, că normal el are și anii de pensie.
Traia Marin: – Cel mai rău îi cu banii de la partid, care i-o adunat (n. n- se face referire la Marcel Crăciunescu).
Duma Dorin: – Da.
Traia Marin: – Care îs banii de partid. Care i-o adunat…
Duma Dorin: – Care i-o adunat. Vezi, deci ceva este. Ceva este și-i grav pentru el.
Traia Marin: – Nu știu unde… banii de partid [… neinteligibil…]

Șoferul, un James Bond!

Că tot vorbim de șoferii, contectați la” realitățile zilei”, e bine să-l menționăm aici, tot la capitolul” prognoze”, chiar și pe șoferul președintelui CJ Timiș, Titu Bojin. Din nou, Mirel Clipici, conducătorul auto al CJT, a căzut pe stenograme, în timp ce spune despre consilierul județean Gabriela Crăciunescu” este o arogantă și că nimeni nu o suportă”, iar despre ministrul Sorin Grindeanu că este un prost și că se află în spatele atacurilor de presă la adresă șefului său, Titu Bojin. Mai mult, același Mirel Clipici, așa cum rezultă din discuții, are un aer misterios de James Bond, în special când afirmă că și-ar dori din inimă să sodomizeze câțiva jurnaliști, nealiniați la politica lui Titu Bojin, despre care afirmă că deține” informații sigure” că ar fi angajați la” doi s-un sfert”.

Clipici Mirel: – Aici de vină e Ponta,… ăştia-s de un leat, de o vârstă, 40 de ani și astă nu e și atunci îi bagă la ăia în cap. Când i-o spus în continuare pe proștii ăştia, că ăştia-s proști. Tu te iei după proștii ăştia de Grindeanu, de…, de…? Și-o dat și el seama. Până și -o dat seamă o fost greu. Și acum.
Dorin Duma: Așa…
Clipici Mirel: Dă-i în p… mea. Mi-e urât de ei, băga-le-aș p… în cur (nn- cu referire la jurnaliști)
Dorin Duma: Periculoși…
Clipici Mirel: – Sper că n-ai înregistrat în p… mea.
Duma Dorin: – Da, te-am înregistrat, da. Da, să trăiți!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare