ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

EXPLOZIV! DNA Timișoara a îngenunchiat mafia pesedistă din IPJ Timiș! (II)

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Procurorii anticorupție s-au mișcat mai repede decât s-ar fi gândit oricine și, în mai puțin de 4 luni au reușit, cu sprijinul SRI Timiș, dar și a unor denunțători din poliția bănățeană, să strângă mai bine de 12 volume (aproape 6000 de pagini) de probe: chitanțe, contracte, înregistrări ambientale, interceptări autorizate, filaj, montare de tehnică informativ-operativă, atât în birourile suspecților, cât și în autoturismele acestora.

Cu migală și răbdare, pe 19 ianuarie a.c., procurorii DNA Timișoara și ofițeri de la DGA București, au dat de fundul sacului, concluzionând, uneori la modul cel mai direct cu putință, că social-democrația, instaurată de Titu Bojin, în calitate de președinte al CJ Timiș, a dăunat grav sănătății polițiștilor timișeni. Ba mai mult, pe unii i-a lăsat fără libertate, pe alții sub control judiciar și, nu în cele din urmă, le-a pus punct carierelor militare. Așadar, cum a funcționat și cum a percutat sistemul și care este rolul politicului în toată această încrengătură mafiotă…

Compensări graduale

Încă din primele clipe ale anchetei, procurorii DNA Timișoara au reușit să probeze că, în luna martie 2014, șeful Poliției Rutiere Timiș, comisarul-șef Marcel Crăciunescu, prieten intim al președintelui CJ Timiș, pesedistul Titu Bojin, și soț al consilierului județean PSD, Gabriela Crăciunescu, ”a pretins și primit” de la subcomisarii Cosmin Bledea și Vasilcă Gârbaci, tocmai pentru a propune avansarea acestora în grad profesional, înainte de termen, un set de jante și unul de cauciucuri pentru autoturismul său personal, marca Mercedes Clasa E.

Cele patru bucăți de jante și tot atâtea cauciucuri au costat circa 2000 de euro, acestea fiind achiziționate prin intermediul omului de afaceri Doru Pintea, cunoscut sub numele de ”Doru Cauciuc”, cheltuielile fiind împărțite între cei doi angajați ai IPJ Timiș!

Astfel, pe data de 25 martie 2014, conform înțelegerii, Bledea și Gârbaci au fost avansați la gradul de comisar-șef în cadrul Serviciului Poliției Rutiere Timiș. În același ritm alert, se arată în documentele DNA, pentru a-l transfera pe agentul-șef Sorin Drăghici de la Secția 3 Poliție Timișoara, chiar în cadrul Serviciului Rutier – compartiment accidente grave, cms-șef Marcel Crăciunescu ”a pretins și primit” un alt set de anvelope pentru autoturismul marca Mercedes ML, mașină folosită de soția sa, Gabriela Crăciunescu, dar aflată, conform procurorilor DNA, în proprietatea omului de afaceri, Mircea Stoian, patron al SC Gauss SRL.

Și, ca totul să fie complet, afirmă procurorii anticorupție, același cms Marcel Crăciunescu, ”pentru a nu aplica vreo sancțiune în abaterile constatate în activitatea sa”, a primit de la subofițerul Adrian Dincă un televizor LCD

Cadouri aniversare

În primă fază, toți cei nominalizați mai sus, au negat toate acuzațiile. Șeful Poliției Rutiere, cms. Marcel Crăciunescu, a spus că, în fapt, jantele le-a primit cadou de la agentul Dorin Duma, șoferul său, cu ocazia zilei de naștere, pe data de 5 aprilie 2014, când își serba aniversarea. Mai mult, polițistul a declarat, referitor la LCD-ul primit de la Adrian Dincă, că, în fapt, l-ar fi cumpărat de la acesta cu suma de 200 RON.

Cât despre transferul agentului Sorin Drăghici, ofițerul a aruncat totul în cârca comisarului Gheroghe Moldovan, susținând că subofițerul, provenit de la Secția 3 Poliție, este subordonatul direct al cms. Moldovan!

În fapt, așa cum rezultă din interceptările telefonice ale DNA Timișoara, cât și dintr-o serie de discuții ambientale, comisarul şef Marcel Crăciunescu a încercat să-și acopere urmele şi să-şi facă rost de documente de provenientă, atât pentru jante cât și pentru cauciucuri: ”fă-mi rost de <Doru Cauciuc> de facturi pe numele meu…”.

De asemenea, Crăciunescu şi-a pregătit şi o eventuală apărare, în caz că va fi luat la întrebări, afirmând în fața unui alt subordonat că „eu o să zic, da domnule…mi le-o făcut cadou de ziua mea, în 5 aprilie, că în 25 martie am avut avansările…”. Cert e că, deși initial au negat orice dare de mită către șeful lor, după 24 de ore de reținere din partea DNA, comisarii Cosmin Bledea și Vasilică Gîrbaci au schimbat placa și partitura, recunoscând faptele.

Am fost abordat de șeful meu, Marcel Crăciunescu, care mi-a spus că așteaptă un cadou de la mine, cu prilejul zilei sale de naștere. Ulterior, mi-a transmis că trebuie să iau legătura cu<Doru Cauciuc> și să rezolv problema. Știu și de la colegi de-ai mei că Marcel Crăciunescu pretindea cadouri și că era o practică cvasigeneralizată a acestuia”, susține cms Cosmin Bledea.

Partidul e în toate

Partea frumoasă e că, în fața procurorilor DNA, același cms Bledea, a și dezvoltat un pic ”subiectul”, declarând că, imediat după avansarea în grad, a avut o relație divergentă cu șeful său, o bună perioadă de timp, ”întrucât, în luna iulie-august 2014, mi-a pretins suma de 5000 RON pentru Campania electorală a Partidului Social Democrat Timiș, dar am refuzat, drept pentru care, ulterior, în mod repetat, mi-a fost schimbată fișa postului. În schimbul acestei sume, urma să fiu inclus pe o listă, urmând a beneficia de eventuale promovări în cadrul IPJ Timiș”.

În același context, cms. Vasilcă Gârbaci, după 24 de ore de gândire, a revenit și a recunoscut că, pentru a putea face față pretențiilor șefului său, ”din lipsă de lichidități, am apelat la o cunoștință, Mădălin Abagiu, patron al Sc Pro Samac Construct SRL, pe care l-am rugat să mă sprijine cu partea mea de contribuție la cadoul lui Marcel Crăciunescu. Acesta a remis datele sale de firmă la societatea lui <Doru Cauciuc>, fiind întocmită factura fiscal seria TM PEX nr. 201301456 din 8 aprilie 2014”.

Referitor la agentul Sorin Drăghici, la fel ca și colegii săi, acesta a recunoscut totul, dar tot în runda a doua a confruntărilor cu procurorii DNA: ”După ce am fost transferat la Serviciul Poliției Rutiere Timiș, am fost abordat de Marcel Crăciunescu care mi-a spus ca are nevoie de niște cauciucuri, tocmai pentru că știa că-l cunosc pe <Doru Cauciuc>. Când au sosit anvelopele, la sugestia agentului Dorin Duma, am lăsat cauciucurile în service. Am plătit către <Doru Cauciuc> suma de circa 500 euro, în 3 tranșe”.

CASCO, la protocol

După episoadele cu jantele și cauciurile, oferite ”cadou” soților Marcel și Gabriela Crăciunescu, procurorii DNA Timișoara au dezvoltat un alt subiect sensibil: asigurările auto! Astfel, procurorii susțin că, contrar atribuțiunilor de serviciu și profitând de funcția sa de șef al Serviciului Poliției Rutiere, dar și de relațiile personale pe care le avea cu reprezentantul Hotel President Timișoara, i-a solicitat patronului Mihai Petrăchioiu, să emită o serie de facturi către SC Uniqa Asigurări SA, care să dovedească efectuarea unor cheltuieli de protocol de către societatea de asigurări.

Astfel, pe baza facturilor ridicate de la Hotel President, la înțelegere cu directorul Adrian Leucean de la firma de asigurări, din gestiunea SC Uniqa SA au fost scoase sume de bani, cash cu care, în aceeași zi, au fost achitate ratele la polițele CASCO pentru soții Marcel și Gabriela Crăciunescu.

Practic, așa cum arată procurorii anticorupție, în schimbul acestui circuit fictive de documente, ”cms Marcel Crăciunescu a promis că-și va trafica influența ca SC Uniqa Asigurări SA să încheie polițele de asigurări pentru parcul auto al IPJ Timiș”.

Duma Dorin: Am înțeles. Cu asta cu…cu Bledea și Gârbaci ce v-a luat alea, cum facem? Cu…

Marcel Crăciunescu: Cu ce?

Duma Dorin: Cu facturile alea. Le facem pe ei, că Doru a fost plecat în străinătate?

Marcel Crăciunescu: Pe mine, cum pe ei!

Duma Dorin: Pe dumneavoastră?

Marcel Crăciunescu: Păi normal!

Duma Dorin: Și cauciuri și jenți, câte?

Marcel Crăciunescu: neinteligibil

Duma Dorin: Și la doamna, la doamna ce i-au luat? Cauciucuri?

Marcel Crăciunescu: Da, dar nu ei! Drăghici.

Duma Dorin: Drăghici?

Marcel Crăciunescu: Da, fă-mi factură!

Duma Dorin: Deci, ăăăă…

Marcel Crăciunescu: Tot, dar fă pe numele meu….

Duma Dorin: Deci, ăăăă…

Marcel Crăciunescu: Tot ce s-a cumpărat de la ăsta!

Duma Dorin: De la Doru

Marcel Crăciunescu: Fă-mi pe numele meu, tot!

Duma Dorin: Am înțeles!

Marcel Cărciunescu: Tot!

Duma Dorin: Cu facturile de la asigurare, tot așa fac?

Marcel Crăciunescu: Da, de la Mihai (nn-Petrăchioiu), nu?

Duma Dorin: Și duse acolo, luat aia și duse la birou.

 

 

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore