Darius Vâlcov a luat mită 10% dintr-un contract, în timp ce era ministru în Guvernul Ponta! O spune DNA

- Advertisement -

Procurorii DNA au dispus astăzi efectuarea urmăririi penale față de Darius Bogdan Vâlcov, care la momentul săvârșirii faptei avea calitatea de senator. Fostul ministru de finanțe este acuzat de săvârşirea infracțiunii de trafic de influenţă.

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează faptul că în primăvara anului 2014, anterior semnării în iulie 2014, a unui contract având ca obiect reabilitarea reţelei de apă şi canalizare din două localități din județul Olt, Darius Vâlcov i-a pretins unui om de afaceri (denunțător în cauză), prin intermediar, 10% din valoarea sumelor, fără TVA, ce urmau a fi încasate de societatea comercială reprezentată de omul de afaceri, în urma încheierii contractului cu S.C. Compania de Apă Olt S.A., respectiv 1.700.000 lei. Banii au fost pretinși în schimbul intervenţiei lui Vâlcov pe lângă factori de decizie din cadrul companiei amintite, astfel încât societatea pe care o reprezenta denunțătorul să încheie acel contract şi să primească banii la timp. Ulterior, Vâlcov a primit de la omul de afaceri, prin intermediari, suma de suma de 1.700.000 lei, în două tranșe (în luna septembrie 2014 și în luna februarie 2015).

Fostului ministru al finanțelor i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. În dosar se efectuează acte de urmărire penale şi faţă de alte persoane.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea...

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img