Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean elvețian, până la concurența sumei de 323.059 euro

- Advertisement -
Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita sa de la acea vreme, Denisa Tîrziu, lua și pielea de pe un bătrânel din Țara Cantoanelor și nici că tânăra speranță, fără vreun loc de muncă stabil și neasigurată în sistemul public de sănătate, trăia mult peste posibilitățile ei financiare. Interesant de reținut e că, mai bine de un an de zile, atât cât cei doi au relaționat, timp în care puhoaie de bani curgeau dinspre Elveția, angajatul MAI a ținut de prințesa inimii sale, mai ceva ca de un bibelou de porțelan. După care, când a început bombardamentul cu notificări avocațiale, sinapsele s-au blocat și fiecare și-a văzut de drum, în viață. Că așa-i în tenis!

Adevărul e că, atâta timp cât a existat conexiune senzorială, agentul-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara (BIC) a ocrotit-o pe Denisa Tîrziu, așa cum face orice bărbat care se respectă: s-a afișat la braț cu ea, mândru ca Peneș Curcanu’, cu fiecare ocazie pe care a avut-o și, dincolo de obsesia sa pentru trabucuri fine, a introdus-o în lumea bună a rromilor de mătase, la petrecerea din parohia lui Ion Teodor (zis Codreanu), unde a umplut-o de respect, când a (con)dus-o pe covorul roșu.Chiar pe ritmurile marșului triumfal al lui Florin Salam, sub ochii tuturor baștanilor din Europa! Glamor, la sentiment, cu stil și, pe parcurs, ploaie de dedicații muzicale.

Acum, nici nu mai contează că, exact înainte de a intra sub jurisdicția MAI, Denisa Tîrziu a fost iubita hoțului de lux, Grațian Pinter, celebru spărgător de apartamente, prins în flagrant, la sfârșitul lui 2020, în timp ce intenționa să înnopteze în apartamentul directorului RAR Timis, Deian Plavoșin.

Practic, tânăra a fost preluată din mers, în mod oficial, imediat după ce infractorul a fost băgat după gratii cu concursul nemijlocit al subofițerului Raoul Iacob care, deși era prieten cu acesta din copilărie, s-a reinventat în calitate de martor cu identitate protejată al DIICOT.

Poate relevanță are doar pentru ofițerii de contrainformații ai MAI și că între Pinter și Iacob, de-a lungul tovărășiei, au existat numeroase schimburi de date certe și impresii punctuale, așa cum susține hoțul de lux, în special în sauna de la centrul SPA – Ice Dyp de pe Calea Lugojului.

Și, ca un penultim element decorativ, vă reamintim că subofițerul de la BIC a mai cunoscut fericirea și împlinirea și cu alte două ocazii! În primul rând, când s-a lipit sufletește de Floarea Novacovici (zisă Flory), sora lui Novacovici Crăciun (zis Domide), regele cartierului Fabric, cunoscut pe toate palierele IPJ Timiș, atât el cât și întreaga sa familie de rromi.

Mai apoi când, așa cum știu toți țiganii, fără absolut nicio excepție, a fost decorat, pe data de 12 ianuarie 2016, cu Ordinul ”Bărbăție și Credință” Clasa a III-a, de însuși președintele României, Klaus Iohannis. La pachet cu sute de alți polițiști, cu prilejul Zilei Naționale, așa cum se procedează-n în fiecare an! Că povestea aia care circulă peste tot în țigănie, cu SRI Timiș pe post de scut și de bau-bau, e o marotă pentru cei cu maxim 2 clase primare!

Barbie Dior

Povestea de azi e una extrem de simplă, absolut românească și rezultă clar și limpede dintre coperțile dosarului 3702/30/2022, care se află pe rolul Secției Civile a Tribunalului Timiș. Reclamant este cetățeanul elvețian R.C și, evident, pârâta este fosta iubită a polițistului Raoul Iacob de la BIC, stimabila și inegalabila Denisa Tîrziu.

O studentă destoinică, cu multe facultăți, mastere, doctorate, lucrări științifice și câte și mai câte! Evident, 99% absolvite doar în conversațiile telefonice internaționale și numai pe platforma de WhatsApp. Ca să dea bine la public și la interlocutor! În rest, multă imaginație, perseverență, vrăjeală și prosteală.

Cert e că, prin cererea de chemare în judecată, bătrânul din Țara Cantoanelor a solicitat instanței românești să dispună obligarea Denisei Tîrziu la returnarea sumei de 290.759 euro. Plus, alți 60 de eurocenți! În motivare, R. C. arată că banii nu reprezintă altceva decât un împrumut, acordat în tranșe, de-a lungul unei perioade de circa 3 ani de zile.

Și, mai mult decât orice, și-a probat susținerile cu documente și sute de conversații private. Bine, banii intrați în conturile Denisei Tîrziu au fost mult mai mulți, dar elvețianul a decis ca diferența de 32.300 de euro, până la concurența sumei de 323.069 euro, să o considere…donație!

Și, așa cum rezultă din probatoriu, e clar că între bătrân și Denisa Tîrziu a existat mai mult decât o relație de întrajutorare, bazată pe empatie și dorința de a face bine, în regim de casă de ajutor reciproc. Elvețianul nu pomenește despre așa ceva și se ferește ca necuratul de tămâie, făcând un slalom uriaș printre paragrafele de la dosar, în încercarea disperată de a evita cuvântul magic: amantă! În schimb, în întâmpinarea depusă împotriva plângerii judecătorești, Denisa Tîrziu confirmă, negru pe alb, relația de iubire și respect pe care a consumat-o alături de R. C.

Oricum, dincolo de dragoste, conform înscrisurilor de la dosarul cauzei, se vede clar că elvețianul a fost tricotat, ca la Cooperativa Nufărul, după celebrul model românesc – două ochiuri pe față, două pe dos! Mai exact, pe toată perioada cuprinsă între septembrie 2018, când a cunoscut-o pe Denisa Tîrziu, și până-n februarie 2022, când s-a spart buboiul, R. C. a fost un bun platnic și extrem de percutant cu absolut toate nevoile studentei eminente: ”…am cunoscut-o în Elveția. Înainte, conform spuselor ei, a lucrat 2 ani la Londra, tot pentru a-și plăti studiile și ratele la un apartament în București, dar și pentru probleme de sănătate”.

Una peste alta, morișca a început să se învârtă, în toamna lui 2018 când, la solicitarea Denisei Tîrziu, care a acuzat mai multe probleme de sănătate, bătrânul R. s-a oferit să o ajute cu bani gheață. Astfel, s-a născut primul contract de împrumut, în valoare de 10.000 euro, în care românca a completat datele sale personale, plus ale mamei sale, la care a adăugat și o adresă din București și una de email pentru contact: barbiediorr82@…. Și a mai urmat o declarație din 16 decembrie 2020, în care Denisa Tîrziu recunoaște o serie întreagă de alte datorii (plăți școlare, taxe mastere, intervenții chirurgicale, spitalizări, reabilitări, rate bancare etc) și, printre altele, afirmă că e studentă la două facultăți – Drept și Administrație Publică (Timișoara) și Jurnalistică (București).

Desfășurătorul dragostei

Din momentul în care, în septembrie 2018, robinetul dinspre Elveția a fost deschis, prin contractul de împrumut pentru studii și diverse probleme de sănătate, așa cum rezultă din documente bancare, dublate de conversații în WhatsApp, banii au început să curgă în conturile Denisei Tîrziu. Și balul arată exact așa! În ianuarie 2019, R. C. a luat la cunoștință că debitorului său i s-a descoperit un chist ovarian și că ar avea nevoie de bani pentru operație. Așa că, pe 15 ianuarie 2019, a făcut un virament de 20.000 euro. În perioada martie-mai 2019, elvețianul a fost din nou percutant la nevoile Denisei Târziu și virează, în tranșe, suma de 20.500 euro: taxe școlare, notar, dentist, rate apartament, renovări, sistem încălzire etc.

În 5 și 31 iulie 2019, conform extraselor bancare, R. C. a mai băgat în contul studentei eminente, în două ture, câte 35.000 euro și 27.000 euro. Adică, 62.000 euro deoarece, chipurile, așa cum a fost informat de mama universitarei, în drumul de la București înspre Timișoara, Denisa Tîrziu ar fi adormit la volan și ar fi suferit un grav accident de mașină. Drept pentru care ar necesita, în regim de urgență, mai multe operații pe coloană și ședințe de terapie, altfel va rămâne în scaunul cu rotile.

Și așa cum rezultă din documente, de la povestea cu accidentul rutier din 2019 și până pe 16 decembrie 2020, când a semnat declarația pe propria răspundere, prin care recunoaste că a primit din partea lui R. C. ajutor financiar, în mod repetat, sub formă de împrumut,Denisa Tîrziu s-a mai ales din partea elvețianului cu o serie întreagă de alte tranșe financiare, în cuantum total de circa 120.000 euro: 9000 euro – master/școală, 5000 euro – dentist, 15.000 euro – rate apartament, alți 5000 euro – dentist, 8000 euro – nevoi personale, alte 11.000 euro – cheltuieli studii, alte 10.000 euro – rate apartament, alți 4.700 euro – studii, alți 10.500 euro – rate apartament, alți 4500 euro – facultate și încă 19.500 euro – ca ultimele rate apartament.

Din acest punct, până la data de 31 ianuarie 2022, când a avut loc ultimul transfer bancar dinspre cetățeanul elvețian către Denisa Tîrziu, în conturile studentei eminente din Timișoara au mai intrat puțin peste 100.000 euro. Exact pe aceleași motive: studii, amenzi, trai, rate etc. Una peste alta, cam asta ar fi, în mare, povestea banilor care au intrat în contul Denisiei Tîrziu, o bună parte dintre ei, în perioada în care studenta eminentă se antura cu agentul-șef Raoul Iacob de la BIC.

Și trăia, chiar sub nasul polițistului, fără un loc de muncă legal și stabil, cu mult peste posibilitățile ei financiare, așa cum rezultă și din imaginile video de la sfârșitul materialului. Între timp, Denisa Tîrziu s-a ales și cu o plângere penală pentru înșelăciune, dosarul fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Oricum, dincolo de orice dubiu, discuțiile dintre cei doi protagoniști, atașate mai jos, spun absolut totul și despre schema de lucru. Nici nu mai e cazul să amintim despre poveștile cu accidentul rutier, cu facultățile, cu amenzile, cu ratele, cu bolile și problemele de sănătate, cu evacuările sau cu Covid-19 că firul epic și concluziile se desprind de la sine, atât de pe Tik Tok cât și din conversațiile de pe WhatsApp.

Cert e un lucru: abia acum e de înțeles de ce, încă de la apariția publică a primului material video, în care Denisa Tîrziu se afișa triumfalistă la brațul polițistul Raoul Iacob, chiar la petrecerea din familia rromului Ion Teodor (Codreanu), studenta eminentă a făcut presiuni inimaginabile ca să îi blurăm fața sau să ștergem filmarea. Și atunci, ca și acum, ne tot amenință cu procese și plângeri penale. De data asta, cu unul pentru șantaj. Atât se poate!

- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore