Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara a medicului Sorin Barac și înlocuirea acestuia cu prof. univ. dr. Dorel Săndesc.

De precizat că decizia ministerială, care intră în vigoare cu data de 6 februarie a.c., se datorează faptului că actualul director al unității medicale a hotărât să demisioneze, înainte de finalizarea mandatului, invocând motive de natură personală.

Interesant e că, în plin proces de acreditare al SCJUT, când cea mai mare unitate sanitară din vestul României riscă să fie retrogradată din pricina mai multor sincope, cunoscutul medic anestezist Dorel Săndesc coboară-n ring și își asumă riscul de a deconta un asemena eșec.

Rămâne de văzut dacă, de data aceasta, președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, a avut sau nu mâna bună când a forțat schimbarea de management de la Spitalul Județean Timișoara și a pariat pe experiența și notorietatea publică a reputatului prof. Dorel Sandesc.

Update:

Mișcarea PSD Timiș, cu prof. Dorel Săndesc în fruntea celei mai mari unități sanitare din vestul României, nu este deloc una întâmplătoare. Mai mult decât orice, mutarea trebuie citită în cheie politică și asta pentru că, începând de luna aceasta, reputatul medic anestezist va fi măsurat în viitoarele studii sociologice. Ceea ce înseamnă, dincolo de orice dubiu, că azi, odată cu numirea în funcția de manager al SCJUT, medicul Dorel Săndesc este în pole position pentru candidatura la funcția de primar al municipiului Timișoara din partea PSD.

Și așa, după manual, liderii social-democrați bănățeni scapă de candidaturile locale, de care oricum fugeau ca necuratul de tămâie, și măresc și miza în negocierile cu PNL, demonstrând că, cel puțin la Primăria Timișoara, au o variantă viabilă și fiabilă, greu de refuzat sau de respins chiar și de către liberali. Una peste alta, varianta cu Dorel Săndesc la Primăria Timișoara din partea PSD nu este una rea dar, indiferent cum o privești, nu face decât sa-i asigure lui Dominic Fritz un al doilea mandat în fruntea administrației de pe Bega.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img