Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara a medicului Sorin Barac și înlocuirea acestuia cu prof. univ. dr. Dorel Săndesc.

De precizat că decizia ministerială, care intră în vigoare cu data de 6 februarie a.c., se datorează faptului că actualul director al unității medicale a hotărât să demisioneze, înainte de finalizarea mandatului, invocând motive de natură personală.

Interesant e că, în plin proces de acreditare al SCJUT, când cea mai mare unitate sanitară din vestul României riscă să fie retrogradată din pricina mai multor sincope, cunoscutul medic anestezist Dorel Săndesc coboară-n ring și își asumă riscul de a deconta un asemena eșec.

Rămâne de văzut dacă, de data aceasta, președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, a avut sau nu mâna bună când a forțat schimbarea de management de la Spitalul Județean Timișoara și a pariat pe experiența și notorietatea publică a reputatului prof. Dorel Sandesc.

Update:

Mișcarea PSD Timiș, cu prof. Dorel Săndesc în fruntea celei mai mari unități sanitare din vestul României, nu este deloc una întâmplătoare. Mai mult decât orice, mutarea trebuie citită în cheie politică și asta pentru că, începând de luna aceasta, reputatul medic anestezist va fi măsurat în viitoarele studii sociologice. Ceea ce înseamnă, dincolo de orice dubiu, că azi, odată cu numirea în funcția de manager al SCJUT, medicul Dorel Săndesc este în pole position pentru candidatura la funcția de primar al municipiului Timișoara din partea PSD.

Și așa, după manual, liderii social-democrați bănățeni scapă de candidaturile locale, de care oricum fugeau ca necuratul de tămâie, și măresc și miza în negocierile cu PNL, demonstrând că, cel puțin la Primăria Timișoara, au o variantă viabilă și fiabilă, greu de refuzat sau de respins chiar și de către liberali. Una peste alta, varianta cu Dorel Săndesc la Primăria Timișoara din partea PSD nu este una rea dar, indiferent cum o privești, nu face decât sa-i asigure lui Dominic Fritz un al doilea mandat în fruntea administrației de pe Bega.

3 COMENTARII

  1. Tot se insista ca viitorul primar sa fie musai un medic?Pai de-aia le-a facut PSD salarii de 5000-10.000 de euro pe luna?Si apoi sa se planga ca e lipsa de medici si sa le mareasca iar salariile?Cand te gandesti ca unii isi risca zilnic viata pt 4.000 de lei pe luna!

  2. Referatele de necesitate și întâlnirile cu furnizorii de materiale sanitare și echipamente medicale, interesul primordial al noului manager, va avea o agenda încărcată, cât și oportunități interesante pentru partea a 2 a vieții spre pensionare!, Așteptăm cu interes declaratiile din presa ce urmează sa apară din gura ” spoveditului” „doar îl consacra preludiul” cât și lecțiile de moralitate în materia ATI, poate sicanele or trădările acestuia! Cine știe… ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...