Cunoscut medic ATI de la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu”, surprins de polițiștii Secției 4 Timișoara, cu șlițul desfăcut, într-o mașină în compania unui băiat de 16 ani

- Advertisement -
Așa cum rezultă din documente și din imaginile video, surprinse de pe bodycam-ul cu nr. 248097, aparținând agenților Secției 4 Poliție din Timișoara (Mehala), incidentul s-a petrecut duminică seară la ora 20.30, pe strada Locotenent Ovidiu Balea din Timișoara, chiar sub podul peste calea ferată de la ieșire din oraș, spre Săcălaz, pe DN 59A. Un echipaj, format din trei subofițeri, care se aflau în patrulare, a observat într-un autoturism doi indivizi care se comportau suspect. De aici și până la suspiciuni rezonabile, nu a mai fost decât un pas.

În primă fază, oamenii legii au crezut că e vorba despre niște spărgători, care filează terenul pentru o viitoare lovitură. Ulterior, așa cum rezultă din probe certe, pentru siguranță și descurajare, s-a trecut la verificarea autoturismului (marca BMW), care se afla cu pozițiile aprinse. Din imaginile video, așa cum au fost surprinse acestea de către aparatura din dotarea IPJ Timiș, se vede clar că, în momentul în care patrula de poliție a Secției 4 Timișoara s-a apropiat de mașina suspectă, vehiculul a demarat în trombă, rulând în marșarier și oprindu-se abia când, după aprinderea rampelor luminoase, a fost blocat de autoturismul MAI.

Imediat după acest moment, s-a trecut la verificarea mașinii și la identificarea pasagerilor. Și, conform probelor obținute de voceatimisului.ro, cei trei agenți ai Secției 4 Poliție Timișoara au constatat că au de a face cu un bărbat, în vârstă de 41 de ani – C.D.A și un minor de 16 ani – S.R.D. Cert e că, în momentul în care bărbatul a coborât din mașină pentru a se legitima, oamenii legii au observat că acesta avea cureaua de la pantaloni și șlițul desfăcute, fără să i se vadă organele genitale. De cealaltă parte, fiind chestionat, minorul nu a putut să explice cu exactitate prezența sa în autoturismul BMW.

Ulterior, după mai puțin de un minut, bărbatul și-a declinat identitatea, mai exact calitatea de medic ATI la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara. Mai mult, a precizat că se află în relații de familie cu minorul S.R.D și că, în jurul orei 18, în aceeași zi de duminică, 29 ianuarie a.c., l-a scos la o plimbare cu mașina, urmând ca, ulterior, să-l livreze la domiciliul său din zona Bv. Cetății. După care, medicul anestezist a revenit asupra declarației inițiale și a spus că, de fapt, l-a cunoscut pe minor, despre care credea că are 18 ani, printr-o aplicație de matrimoniale, recte Tinder și, drept urmare, a stabilit o întâlnire.

Probe indubitabile

Așa cum rezultă din date preliminare și din probele obținute de voceatimisului.ro, e clar că între cei doi ocupanți ai autoturismului s-ar fi putut petrece ceva mai mult decât o simplă discuție și o plimbare în aer liber, sub un pod de pe DN 59A. În urma verificărilor efectuate, concluzia oamenilor legii a fost că medicul ATI de la ”Louis Țurcanu” și băiatul de 16 ani s-au întâlnit, la ieșirea din Timișoara spre Săcălaz, cu scopul de a întreține relații sexuale, faptă care nu a fost materializată, probabil, doar datorită prezenței de spirit al polițiștilor de la Secția 4 Timișoara.

În primă fază, ambii ocupanți ai mașinii au fost sancționați, conform prevederilor Legii nr 61/1991, așa cum a confirmat și IPJ Timiș, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. În urma incidentului, medicul C.D.A a fost sancționat cu 1000 lei, iar minorul a primit un avertisment scris. Între timp, polițiștii timișoreni au transmis oficial că i-au deschis și un dosar penal medicului, în vârstă de 41 de ani, cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă la act sexual cu minor. În momentul de față, cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun.

Oricum, de departe, reacția cea mai bizară a avut-o angajatorul medicului, personaj care a fost surprins sub un pod la ieșire din Timișoara, cu șlițul și cureaua de la pantaloni desfăcute, pe înserat și în mașină, în prezența unui minor. Pe scurt, Mihai Gafencu, directorul medical al Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” spune că este uimit, că va demara o anchetă internă, că va avea o discuție cu angajatul unității sanitare care, de altfel, e un medic foarte bine pregătit. Nimic despre suspendarea contractului de muncă, pe perioada anchetei penale deși în discuție, așa cum spune și IPJ Timiș, e un act de corupere sexuală din partea unui angajat care prestează munci… într-un spital de copii!

Voceatimisului.ro a contactat medicul ATI, dar acesta a refuzat orice comentariu pe marginea excursiei cu minorul, chiar sub podul de la Săcălaz. Ba mai mult, a spus că am greșit numărul de telefon! De cealaltă parte, am reușit să stăm de vorbă și cu mama minorului S.R.D, care se afla în stare de șoc: ”Vreau doar să uit și să trec cât mai repede peste tot acest coșmar. Copilul meu va avea nevoie de consiliere psihologică. Vreau să rămână totul anonim, nu vreau să-i distrug viitorul. Mulțumesc pentru înțelegere…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

23 de milioane de lei pentru spitalele din Timis, de la Ministerul Sanatatii

Ministerul Sănătății a alocat 10 milioane de lei pentru...

Nicolae Robu se lauda, din nou, cu noul corp al Spitalului de Copii. Vezi cum arata!

Primarul Timișoarei se laudă, din nou, pe Facebook, de...

Viroze pe banda rulanta in Timis. Mii de pacienti au mers la medic, zeci au fost internati

Record de îmbolnăviri de viroze în Timiş. Statistici îngrijorătoare...

Viciul bate bunul simt: un sofer a parcat pe linia de tramvai ca sa isi ia tigari

Nesimţire fără limite din partea unui şofer din Timiş....

Din aceeași categorie

Categorii Populare